Λοβέρδος και Κουβέλης αποφασίζουν εκλογική συνεργασία

Λοβέρδος και Κουβέλης αποφασίζουν εκλογική συνεργασία

Στις 18:30 συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον επικεφαλής της «Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα» - Τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το Φώτη Κουβέλη σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ

Έκανε λαθρανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου
Λοβέρδος και Κουβέλης αποφασίζουν εκλογική συνεργασία
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει η συνεργασία μεταξύ της «Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μεταξύ των δύο ανδρών έχει οριστεί συνάντηση για σήμερα το απόγευμα στις 18:30 προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμπόρευσης τους.

Τη συνεργασία εξάλλου προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
«Νομίζω πως ο κ. Κουβέλης, και ως πρόεδρος κόμματος αλλά και ως πολιτικό πρόσωπο, είναι απολύτως απαραίτητος στην προσπάθεια για την προγραμματική σύγκλιση των δυνάμεων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργία του εκλογικού μετώπου. Ο ρόλος του είναι κομβικός», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος στο ΘΕΜΑ.

Κλείσιμο
Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος είχε περιγράψει στο «ΘΕΜΑ» και το χρονοδιάγραμμα αυτής της συμπόρευσης: «Επειδή έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014,  όλα πρέπει να γίνουν Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Διότι αν γίνουν παραμονές εκλογών, το κλίμα που θα δημιουργηθεί θα είναι κλίμα συγκόλλησης για τη διάσωση πολιτικών σταδιοδρομιών που κινδυνεύουν κι έτσι η αποτυχία θα είναι δεδομένη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Συμμαχία του 1977, που συνετρίβη, παρά το γεγονός των πολλών προσωπικοτήτων που είχαν συνεργαστεί. Θέλουμε χρόνο για να πείσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα στη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη πρόκειται να επισημάνει τα παρακάτω:
1.Προτεραιότητα ο πολίτης στη βάση της συντεταγμένης αναθεώρησης.
2.Βαθιές προτάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας που μπορούν να υλοποιηθούν, εδώ και τώρα.
3.Καθορισμός προγραμματικών σημείων σύγκλισης
4.Συγκρότηση ενιαίου σχήματος ενόψει εκλογών, χωρίς να απαιτείται η διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τα στελέχη των δύο κομμάτων έχουν έρθει σε επαφή τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν σχεδόν καταλήξει στις παραπάνω κατευθύνσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης