Τον Όλιβερ Στόουν συναντά στην Κροατία ο Αλ. Τσίπρας

Τον Όλιβερ Στόουν συναντά στην Κροατία ο Αλ. Τσίπρας

Ομιλία στο 6o Subversive Forum υπό τον γενικό τίτλο «η ουτοπία της δημοκρατίας»

Τον Όλιβερ Στόουν συναντά στην Κροατία ο Αλ. Τσίπρας
Με τον αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, έναν από τους πιο «ανήσυχους» και πολιτικά «ψαγμένους» ανθρώπους της 7ης τέχνης, αλλά και τον σλοβένο φιλόσοφο και παλιό του φίλο Σλαβόι Ζίζεκ θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ζάγκρεμπ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα βρεθεί στην Κροατία για να μιλήσει στο 6o Subversive Forum υπό τον γενικό τίτλο «η ουτοπία της δημοκρατίας».

Κλείσιμο
Η επίσκεψή του στο Ζάγκρεμπ θα ξεκινήσει με την εντυπωσιακή, όσο και αξιοπερίεργη συνάντηση των τριών (ένας πολιτικός αρχηγός, ένας σκηνοθέτης και ένας φιλόσοφος δεν είναι μία παρέα που συναντά κανείς καθημερινά) και θα συνεχιστεί με επίσκεψή του στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρος της Κροατίας Ivo Josipović.

Το απόγευμα θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στην Κροατική Εθνική Τηλεόραση και στο Al Jazeera, ενώ στο φόρουμ θα μιλήσει στις 9 το βράδυ με θέμα «ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Μαζί του στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο κ. Ζίζεκ, με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει στενές σχέσεις και τον έχει προσκαλέσει πολλές φορές στην Αθήνα.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα κροατικά μέσα ενημέρωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης