Διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή!

Prosecutions against those responsible for the Karamanlis assassination plan

Στην απόφαση να ασκηθούν ποινικές διώξεις "κατά παντός υπευθύνου" για τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι κάποιοι σχεδίαζαν την "εξόντωση" του πρώην πρωθυπουργού κατέληξε η εισαγγελία Πρωτοδικών

Είναι μία είδηση που σε πολλούς μοιάζει απίστευτη. Κι όμως. Με απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη ο οποίος ερεύνησε τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως το καλοκαίρι του 2011, ασκούνται ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!
 
 
Tο «δια ταύτα» της ποινικής δίωξης που άσκησε ο εισαγγελέας είναι ότι σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή υπήρχε, πλην όμως οι εμπνευστές του παραμένουν άγνωστοι. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι κατά αγνώστων δραστών και αφορά στο αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα». Ως προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, συμπεριλαμβάνονται κατά πληροφορίες, και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Δεκεμβρίου του 2008, μετά την δολοφονία του  μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο κ. Ορνεράκης κλήθηκαν και κατέθεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του Κ. Καραμανλή.
 
Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή
ο οποίος θα κληθεί να συνεχίσει την έρευνα για να στοιχειοθετήσει τα βασικά συμπεράσματα της δημοσιογραφικής έρευνας.
 
Υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή; Ποιοι μελετούσαν τρόπους για να "παρέμβουν" στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα; Ποιους θα εξυπηρετούσε πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας;
 
Τα ερωτήματα αυτά θα κληθεί να απαντήσει, αμέσως ή εμμέσως, η δικαστική έρευνα.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2011 στο περιοδικό "Επίκαιρα", το Φλεβάρη του 2009, η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η Υπηρεσία έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μία «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη όσων φέρονται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή, ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».
 
Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του τότε Ελληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Η ρωσική υπηρεσία κάνει λόγο για την ύπαρξη σχεδίου με τον ονομασία «Πυθία 1», που περιλάμβανε τέσσερα σημεία: «Πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση Βατοπεδίου). Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και απαγωγές επιχειρηματιών). Κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες). Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική».
 
Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».
 
Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.
 
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
 
 
 

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Drew

 @BB'B Επειδη δεν διαβασες καλα τι εγραψα,θα το ξαναγραψω:Υποθεση που ειναι γνωστη απο την "αυτοκτονια" ενος υπαλληλου εταιριας κινητης τηλεφωνιας,ξαφνικα τη ξεθαβουν λιγο πριν τις εκλογες."Στη φόρα"=Διωξεις απο εισαγγελεα...

okialos

 Ούτε η μήνυση αυτή χρειαζόταν ούτε η δημοσιότητα που δόθηκε! Το πράγμα έδειχνε από μόνο του πως τον Καραμανλή θέλαν πάση θυσία να τον γκρεμίσουν, μιάς που μπήκε στο ρουθούνι των ΗΠΑ με τις ενεργειακές συμφωνίες που έκανε με τους Ρώσους: Τα Μ.Μ.Ε. ενορχηστρομένα -και καλά λαδωμένα- ουρλιάζαν νυχθημερόν, η Πελοπόννησος κάηκε ολόκληρη, ο κόσμος ήταν σε απόγνωση και να που έβγαλε τον Γ.Α.Π. πρωθυπουργό, που είχε έτοιμη την ατζέντα που του υπέδειξαν: Τέρμα ο Μπουργκάς-Αλεξ/πολη, τέρμα οι σχέσεις με τη Ρωσία, έγινε δούρειος ίππος η Ελλάδα για την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να πάει να τιναχθεί όλη η Ε.Ε. στον αέρα και όλα αυτά χωρίς να λογαριάσει ο ΓΑΠ την καταστροφή που μπορεί να προξενήσει στην ίδια του τη χώρα. "Έσχατη προδοσία", κάπως έτσι λέγεται η κατηγορία που πρέπει να του απαγγείλουν...

BB'B

 @Drew: Δε "βγήκε τώρα στη φόρα", όπως λες. Αυτά είναι παλιά νέα, δημοσιευμένα από τον προηγούμενο Ιούνιο. Ψάξτο και θα τα βρείς όλα online.

NSA goes ΕΥΠ

Αποκάλυψη Σοκ!!!!!!!! Μετά από μακροχρόνια δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει πως των Κώστα τον Καραμανλή ήθελαν να τον εκτελέσουν γιατί είχε σαρώσει το Champions League στο online του Pro Evolution Soccer 10!!!!!!

βικυ

 ρε την περίπτωση να είναι αλήθεια την αποκλείετε? ΟΚ για να έπεσε η ΝΔ στα τάρταρα ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ θέλαμε τον Κωστάκη, αλλά το ότι δεν τον πάμε, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια? το θεμα είναι ότι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η εισαγγελεία κουνήθηκε αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν οι ένοχι ( αν ισχύει όλο αυτό)

Drew

 Αυτη τη φορα να μην γινω καχυποπτος και να πιστεψω την ολη ιστορια..Αλλα εδω μου καθεται ο χρονος που επιλεγουν να το βγαλουν στη δημοσιοτητα..Ενα θεμα που συζητιεται απο τον καιρο που "αυτοκτονησε" ενας εργαζομενος εταιριας κινητης τηλεφωνιας και ξαφνικα θυμηθηκαν να το ξεθαψουν πριν τις εκλογες.!Ποσα χρονια περασαν απο τοτε..;Και φυσικα ΚΑΙ ο Καραμανλης αχνα..Τωρα που ειναι της μοδας οι δημοσιογραφοι να γραφουν βιβλια,να ενα καλο story ρε γατακια...Αφηστε πια τις ιστοριες για το πως φτασαμε στο Μνημονιο..Μπορει μεσα απο αυτη την ιστορια,να το μαθουμε (και) αυτο..

Robert

χ-ειρων χωρις παρεξηγηση, απλα ειμαι ενας απο αυτους που προσπαθουν να εξηγησουν την πραγματικοτητα με ρεαλισμο (στα ορια του κυνισμου πολλες φορες) και οχι με υποθεσεις ή συνωμοσιες κατευθυνομενες απο κεντρα ειτε παρακρατικα ειτε εξ αλλοδαπης προελευσεως. και η πραγματικοτητα κατ εμε εχει ως εξης ενας υπαλληλος απολυθηκε (καραμανλης) και ενας αλλος προσεληφθη (γαπ). θα μου πεις απο ποιον? μα απο την διεθνη και εγχωρια κουστωδια τραπεζιτων - χρηματιστων - επιχειρηματιων - οπλεμπορων κλπ καθαρματων που εξουσιαζουν την ζωη τη δικη μας και ολων των ανθρωπων... ονοματα ...γνωστα δεν χρειαζεται να σου τα πει καποιος με non paper... οι κερδισμενοι την τελευταια 5ετια ειναι γνωστες εταιρειες και χρηματοπιστωτικα ιδρυματα, αν σε ενδιαφερει να μελετησεις πως εγινε, ειναι σαν να κοιτας το κλαδι την ωρα που ολοκληρο το δασος καιγεται. επισης αποτι διαβασα αποδω και κει οι λεπτομερειες που αναφερονται στις και καλα off the record συζητησεις του ταβερνιαρη πρωθυπουργου με τα υπολοιπα παρασιτα του κυκλου του, αγγιζουν τα ορια της φαιδροτητας... και αληθεια, υπαρχει κανενας που πιστευει οτι τον ταβερνιαρη ή τον τζεφρυ τον παιρνει κανενας απο τους λοιπους ομολογους τους, στα σοβαρα?

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Χ-ΕΙΡΩΝΑΣ

 Robert | 15/03/2012 00:07. Για την ταμπακιέρα τίποτα; Μην τα παίρνεις όλα στην πλάκα και δες την ουσία

Η αλήθεια

Μα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο Καραμανλής είναι πατριώτης και ΠΟΤΕ δεν θα πουλούσε την Ελλάδα. Λάθη μπορεί να έκανε αλλά ΠΟΤΕ δεν θα πουλούσε την Ελλάδα. Γί αυτό τον έβαλαν στο μάτι να τον φάνε.

Robert

συμφωνα με πιο εγκυρες πληροφοριες ο καραμανλης τελικα δολοφονήθηκε απο εξωγηινους... και ναι ο ρουσοπουλος ζει... ο δε κενταυρος χ-ειρων ειναι πραγματικο ον τον ειδα στο πηλιο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

galop_arthroo

Ανοιξε η ψαλίδα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στις 14,4 μονάδες από τις 10,3 του Μαρτίου - Πιάνει ξανά την αυτοδυναμία ο Κυρι άκος - Κρατά την τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής - Οι μισοί θέλουν τώρα πρόωρες εκλογές - Εκτός Βουλής ο Καμμένος

Kotzias_skopiano

Τα διαλυτικά φαινόμενα στους ΑΝΕΛ, η διαφωνία όλης της αντιπολίτευσης και το τεράστιο πολιτικό κόστος από την παράδοση της Μακεδονίας, βάζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία φθοράς και αποδρομής

tsipras-zaef

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η ιστορική συμφωνία όχι μόνον καθιστά δυνατή την εξομάλυνση της γειτονίας, έπειτα από 27 χρόνια, αλλά δίνει επιτέλους στην "Μακεδονία" ένα κρατικό όνομα, το οποίο αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα, ενώ επίσης της ανοίγει τις πόρτες για την εισδοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ»

macedonian-p-thumb-large

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα «ιστορικό βήμα» και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες «βάζουν τα θεμέλια μιας νέας εποχής», ενώ ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για μια «όμορφη» και «ιστορική» μέρα

arnaoutakis

Ο Σταύρος Αρναουτάκης είπε ότι δεν υποδεικνύει τον τρόπο που θα επιλέξει το υπουργείο Υποδομών για να υλοποιήσει το έργο του ΒΟΑΚ, αλλά ενδιαφέρεται να γίνει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης