ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναχτύπησε ο πρώην συνεργάτης του Φίλη - Χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για διαγραφή Τζουμάκα

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναχτύπησε ο πρώην συνεργάτης του Φίλη - Χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία για διαγραφή Τζουμάκα

Ο Τάκης Κατσαρός γράφει ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και μάλιστα δύο φορές για τη διαγραφή μέλους της

tzoumakas_filis_xr
Με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, ο Τάκης Κατσαρός, πρώην στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει δύο συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής - μία πριν και μία μετά από την συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, προκειμένου να υπάρξει διαγραφή μέλους της Κ.Ε, όπως είναι ο Στέφανος Τζουμάκας. Τονίζει δε, ότι για μία τέτοια κίνηση απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία. 

Διαβάστε όλο το άρθρο του Τάκη Κατσαρού: 

O Στ. Κασσελάκης και οι συν αυτώ έκαναν το μοιραίο λάθος. Αυτάρεσκοι, επιπόλαιοι και απίστευτα αδιάβαστοι, φαντασιώθηκαν ότι με μια απλή δήλωση του νιόπαντρου ομορφονιού "Αρχηγού", θα ξεπάστρευαν τον Στ. Τζουμάκα για την κριτική που ασκεί.

Άθελά τους, όμως, ενεργοποίησαν το Καταστατικό του κόμματος, που σε ό, τι αφορά διαγραφή μέλους της ΚΕ όπως ο Στ. Τζουμάκας, προβλέπει έναν κυκεώνα διαδικασιών και την εγγραφή του θέματος δύο φορές στη συνεδρίαση της ΚΕ. Μία φορά πριν τη σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας και μία μετά. Με δεδομένο επίσης ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να επιβάλει ποινή μόνο με αυξημένη πλειοψηφία σε μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας, τα πράγματα προβλέπονται πολύ δύσκολα για την πλευρά Κασσελάκη.

Κλείσιμο
Με τον τρόπο αυτό όσοι συμβούλεψαν τον Στ. Κασσελάκη να επιτεθεί στον Τζουμάκα, άρπαξαν μια χειροβομβίδα κι αντί να την πετάξουν στον Στ. Τζουμάκα και στους εσωκομματικούς τους αντιπάλους, την τοποθέτησαν στα σκέλη τους. Με την υποχρεωτική -λόγω Καταστατικού- εμπλοκή της ΚΕ στη "διαγραφή" Τζουμάκα, αλλάζει η φορά όχι μόνο της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και όλης της εξέλιξης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το ρολόι μηδενίζεται και οι σχεδιασμοί όλων των πλευρών, επανακαθορίζονται. Ο άξονας της αντιπαράθεσης που σοβεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η αναμέτρηση Κασσελάκη- Τζουμάκα ως κατηγόρων και κατηγορουμένων, ταυτόχρονα. Ως υποψηφίων για διαγραφή ή άλλη ποινή αμφότεροι.

Στην ουσία η ΚΕ θα μετατραπεί σε άτυπο "ειδικό Δικαστήριο", κυρίως για τον Στ. Κασσελάκη. Ο οποίος θα υποβληθεί στη βάσανο να αποδείξει τους ισχυρισμούς για την προσωπική του διαδρομή και τις σχέσεις του με τη διαπλοκή και τα ολιγαρχικά συμφέροντα. Δηλαδή, όσα του καταλογίζει ο Στέφανος Τζουμάκας, όσα επισημαίνουν έγκυρα ρεπορτάζ, ή ερωτούν εδώ και καιρό με ανακοινώσεις τους χωρίς να παίρνουν απάντηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν συγκροτήσει την Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ)

Όλα αυτά που κακώς και με παραμέληση των καθηκόντων τους, δεν έκαναν τα μέλη της ΠΓ το καλοκαίρι που επέτρεψαν στον Στ. Κασσελάκη να κατέλθει υποψήφιος χωρίς να κάνουν φύλο και φτερό το βιογραφικό του. Ότι δεν έκανε το Προεδρείο του Διαρκούς Συνεδρίου που του επέτρεψε να είναι υποψήφιος αν και είχε πλαστογραφήσει δύο υπογραφές μελών της ΚΕ, θα γίνει τώρα.

Όλα εδώ πληρώνονται. Με μια δραματική αντιστροφή ρόλων, που προκάλεσε η ανικανότητα, η αλαζονεία και το θράσος των "επιτελών" του κ. Κασσελάκη που τον παρέσυραν σε μια γκάφα ολκής. Ξεσπώντας το μένος τους σε ένα μέλος της ΚΕ και αγωνιστή της Δημοκρατίας και ξεχνώντας σε ποιο κόμμα ανήκουν ακόμη, τα έβαλαν με τις ασφαλιστικές δημοκρατικές δικλείδες που εμπεριέχονται στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντανακλώντας τις πολύτιμες διδαχές μιας υπερπενηντάχρονης ιστορικής διαδρομής της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Μιας διαδρομής που έχει ανεξίτηλα σφραγίσει το DNA αυτού του χώρου με δημοκρατικά πρότυπα μακριά από τον "ετσιθελικό" αρχηγισμό, τον σταλινισμό και τον παλαιάς κοπής ανδρεοπαπανδρεϊσμό. Όσο κι αν αυτά τα χαρακτηριστικά δοκιμάστηκαν σκληρά τα τελευταία χρόνια με ευθύνη του Αλ. Τσίπρα, δεν εξαλείφθηκαν ολοσχερώς.

Όλοι όσοι σε παράλληλους δρόμους με τον Στ. Τζουμάκα, θέταμε ακριβώς τα ίδια ή παραπλήσια ζητήματα και εισπράτταμε τη δειλία ή την ανοχή πολλών ηγετικών στελεχών απέναντι στο "φαινόμενο Κασσελάκης" καθώς και τη δυσανεξία σε ό, τι αφορά τη θεσμική θωράκιση του χώρου που κακώς απαξιώνονταν ως καταφυγή σε "διοικητικά μέτρα", δεν μπορεί παρά να επιχαίρουμε μετά την γκάφα Κασσελάκη και μετά τη γενναία δήλωση του Στ. Τζουμάκα που σήκωσε το γάντι και ζήτησε την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Αυτό που φίλοι και εχθροί του Στ. Κασσελάκη, με μια κακώς εννοούμενη αντίληψη για το συμφέρον του κόμματος, ήθελαν να βάλουν κάτω από το χαλί, θα είναι πλέον ο νέος "ελέφαντας στο δωμάτιο". Ο κύριος Κασσελάκης θα υποχρεωθεί τώρα πια να "επανασυστηθεί" και να αποδείξει ποιος πραγματικά είναι. Περιουσιακά στοιχεία, σπουδές, δάνεια με προσωπική εγγύηση, επιχειρηματικές δραστηριότητες, ένταξή του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα των ΗΠΑ, "παραδικαστικό που κατέστρεψε την οικογένειά του", σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Ψαρρά για τη φανατική νεοφιλελεύθερη αρθρογραφία του στον «Εθνικό Κήρυκα», θα μπουν στο μικροσκόπιο της ΚΕ και της Επιτροπής Δεοντολογίας. Μαζί βέβαια με τις πολιτικές θέσεις που πήρε σε διάφορα ζητήματα και αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις των Προγραμματικών και Καταστατικών Αρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Παλαιστινιακό, ομιλία στον ΣΕΒ κλπ).

Αν αντέξει βέβαια τη σύγκρουση και δεν αντιληφθεί ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη να σταθεί στο πολιτικό σκηνικό, πολιτικός αρχηγός που έστω άθελά του αυτοπαραπέμπεται στην Πειθαρχική διαδικασία του ίδιου του κόμματός του. Μέσα από μια εκδικητική πολιτική κίνηση που ο ίδιος επέλεξε και όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθεί σε μπούμερανγκ εναντίον του.

Σε αυτή την περίπτωση, η μόνη ενέργεια που του απομένει είναι η παραίτηση.

Κι επειδή ο ίδιος μάλλον δεν είναι σε θέση να το σκεφτεί, μήπως πρέπει να απασχολήσει αυτό το ενδεχόμενο όσους οργάνωσαν και καθοδήγησαν την εμφύτευσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, με διακηρυγμένο από τον ίδιο στόχο τη μετάλλαξη του κόμματος, τη διάλυσή του ως αριστερού ριζοσπαστικού εγχειρήματος και την άλωση του από άλλα πολιτικά ρεύματα και συμφέροντα;

Καλές (;) οι "επιθετικές εξαγορές" επιχειρήσεων ή η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων ή πλοίων. Με τα κόμματα η "δουλειά" δεν πετυχαίνει το ίδιο εύκολα. Ειδικά αν "το παιδί δεν κάνει". Ως αποδεδειγμένα καλοί επενδυτές, θα είναι δείγμα σωφροσύνης να πουλήσουν τη "θέση τους" στον ΣΥΡΙΖΑ και να φύγουν με σχετικά μικρή ζημία τόσο οι ίδιοι όσο και το "ανδρείκελο" στο οποίο ανέθεσαν τη βρώμικη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, Στέφανε Τζουμάκα μαζί σου. Εσύ την ιστορία σου την έγραψες με τους αγώνες σου. Άλλοι θα γραφτούν σύντομα στα μαύρα της κατάστιχα.Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να πέσει κατευθείαν στην παγίδα της Χαμάς

Έπιασαν τον διαρρήκτη που άνοιξε το σπίτι του Καλλιάνου - Ανήκει σε «πολυεθνική» συμμορία

Έλενα Ακρίτα: Γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στην περιοχή μου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης