O Κασσελάκης καταργεί καταστατικό και πρόγραμμα γράφει η ΕΦΣΥΝ

O Κασσελάκης καταργεί καταστατικό και πρόγραμμα γράφει η ΕΦΣΥΝ

Ευθείες βολές από την εφημερίδα για την τακτική που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis_xr
Κριτική για τις επιλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη ασκεί σε άρθρο της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο κείμενό του ο Δημήτρης Ψαρράς, κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι με όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα καταργεί το καταστατικό και το πρόγραμμα του κόμματος.

Όπως λέει χαρακτηριστικά οι παρεμβάσεις του στον ΣΕΒ και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θέτουν υπό αμφισβήτηση το δικό του κόμμα και τις αρχές της Αριστεράς.

Μέσα σε δύο ημέρες γράφει ο αρθρογράφος, ο νέος πρόεδρος αποσαφήνισε πλήρως το μοντέλο που σκέπτεται να ακολουθήσει μετά την εκλογή του. «Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το μοντέλο αυτό που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή δεν έχει καμία σχέση με όσα προβλέπει το καταστατικό και το πρόγραμμα του κόμματος της Αριστεράς», γράφει.

Το άρθρο αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα του κόμματος.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «όποιος υπονομεύσει την ενότητα τη ΚΟ και το μέλλον του κόμματος, δεν θα έχει θέση στα μελλοντικά ψηφοδέλτια», αναφέρει ο αρθρογράφος, ότι η απειλή εναντίον κάποιον σκοτεινών υπονομευτών ασφαλώς ξενίζει από κάποιον που δηλώνει υπέρμαχος των δικαιωμάτων. «Ο Κασσελάκης περιγράφει ως απειλή εναντίον όσων δεν υποκλίνονται στην αυθεντία του έναν τρόπο εκλογής υποψηφίων βουλευτών που έρχεται σε αντίθεση με το καταστατικό», αναφέρει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα συνεχίζει ότι «στο ίδιο αντικαταστατικό πνεύμα ο Κασσελάκης, δηλώνει ότι έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τα μέλη. Αλλά το κόμμα η οργάνωση, έχει νόημα ακριβώς για να λειτουργεί δημοκρατικά η συλλογικότητα των μελών. Η φαντασίωση της άμεσης σχέσης αρχηγού – μελών, υπάρχει μόνο στα ολοκληρωτικά κόμματα».

Όπως γράφει στη συνέχει η εφημερίδα, δεν είναι μόνο το καταστατικό που αφήνει παγερά αδιάφορο τον νέο πρόεδρο, αλλά και το πρόγραμμα.

Αναφερόμενη η εφημερίδα στην ομιλία του στο ΣΕΒ, γράφει: «Δεν αρκέστηκε στην περογραφή του γνωστού μύθου της Δεξιάς για μια κοινωνία όπου ο εργαζόμενος θα ευθυγραμμίζεται πιο στενά με την επιτυχία της επιχείρησης, αλλά υποστήριξε ότι ο λόγος της εκλογής του οφείλεται στο γεγονός ότι εξαρχής, ως υποψήφιος πρόεδρος μίλησε ρητά για την ανάγκη καθιέρωσης των stock options προς επίτευξη συμπεριληπτικής ανάπτυξης».

Κλείσιμο
Ο αρθρογράφος σχολιάζει: «Απορώ. Ούτε ένας από τους στενούς συνεργάτες του και παλιά κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη ότι στις 29 Ιουλίου 2020 ο Αλέξης Τσίπρας κατάγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας σε τρία σημεία της αγόρευσης του ‘’έρχεστε να επιβραβεύσετε τα τραπεζικά στελέχη με νέα μόνους και stock options’’».


Ειδήσεις σήμερα:

Έτοιμο το Ισραήλ για πόλεμο σε Βορρά και Νότο - Φόβοι για «Ανατολικό Μέτωπο» με τζιχαντιστές στη Συρία ή το Ιράν

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή: Οι εκτιμήσεις και τα σενάρια για ασφάλεια και μεταναστευτικό

Σοβαρό τροχαίο στη Βούλα - Αυτοκίνητο με 23χρονη «καρφώθηκε» σε δέντρο στη Βουλιαγμένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης