ΕΡΤ: Πολιτικές συζητήσεις αντί ντιμπέιτ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΕΡΤ: Πολιτικές συζητήσεις αντί ντιμπέιτ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τη λύση των πολλαπλών ανοικτών και ελεύθερων πολιτικών συζητήσεων μεταξύ των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκρίνει η διοίκηση της ΕΡΤ αντί της διεξαγωγής ντιμπέιτ

debate-studio_18092023
Όπως αναφέρουν στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το θεσμικό πλαίσιο για τις αναμετρήσεις των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων δεν προβλέπει την λειτουργία διαπαραταξιακής επιτροπής αντίστοιχης με την διακομματική επιτροπή που λειτουργεί στις εθνικές εκλογές και αποφασίζει τους κανόνες διεξαγωγής των τηλεοπτικών ντιμπέιτ, τον συντονιστή της συζήτησης, τους δημοσιογράφους αλλά και τις θεματικές ενότητες συζήτησης.

Το γεγονός αυτό – όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές – καθιστά ανέφικτη την οργάνωση τηλεοπτικών μονομαχιών, καθώς η ΕΡΤ παραδοσιακά φιλοξενεί τα ντιμπέιτ χωρίς να εμπλέκεται με τους όρους διεξαγωγής τους.

Υπενθυμίζεται πως ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, με αίτημα την διεξαγωγή τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των συνυποψηφίων του. Αντίστοιχο αίτημα είχε υποβάλλει και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: Με βερμούδα, τον σύντροφό του και τον σκύλο τους o Κασσελάκης για καφέ την επόμενη της νίκης - Τι απάντησε για Κούγια

Πλημμύρα... ο Μπέος: Όταν ο δήμαρχος Βόλου ήλθε αντιμέτωπος με τα νερά - και τις παλιότερες μεγαλοστομίες του

Ξύλο και μία σύλληψη ανάμεσα σε μοναχούς στο Άγιον Όρος μετά από… κατανάλωση αλκοόλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης