ΣΥΡΙΖΑ: Οι «εκπλήξεις» της εκλογικής βραδιάς - Τι ετοιμάζει η Κουμουνδούρου στις 15 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «εκπλήξεις» της εκλογικής βραδιάς - Τι ετοιμάζει η Κουμουνδούρου στις 15 Μαΐου

Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια έχει επιμεληθεί η Κουμουνδούρου την «μεγάλη γιορτή της αληθινής Δημοκρατίας», όπως περιέγραψε την εσωκομματική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

5592713
Με την σφραγίδα του «Mr Εκλογές», Ηλία Νικολακόπουλου, τα τελικά αποτελέσματα για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στις 15 Μάϊου.

Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια έχει επιμεληθεί η Κουμουνδούρου την «μεγάλη γιορτή της αληθινής Δημοκρατίας», όπως περιέγραψε την εσωκομματική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με τους στενούς του συνεργάτες να υπόσχονται μια εκλογική βραδιά…από τα παλιά.

Με στόχο μια «κανονική βραδιά εκλογών», σαν αυτές που εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καρφωμένοι στις τηλεοπτικές οθόνες, οι προετοιμασίες στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό σημείο, προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο τεχνικά, αλλά και ισχυρό πολιτικά αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό, την κομματική «ορχήστρα» διευθύνει σε ρόλο «μαέστρου», ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο «Mr Εκλογές» για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Κουμουνδούρου, όπου και ο ίδιος έχει «στρατοπεδεύσει» όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα επιλύοντας καθημερινά μαζί με το επιτελείο του, δηλαδή τα δέκα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όλα τα τεχνικής φύσεως ζητήματα που έχουν ανακύψει, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά θα στηθούν 1.000 κάλπες σε όλη τη χώρα, για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εντατικό training

Εκτός, όμως, από λύσεις, ο κ. Νικολακόπουλος δίνει, κατά πληροφορίες, και «τα φώτα του», αφού 1.000 εθελοντές – χειριστές των ισάριθμων τάμπλετ (που έχουν αποσταλεί σε ισάριθμα εκλογικά κέντρα) εκπαιδεύτηκαν εντατικά το τελευταίο διάστημα πάνω στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα των εσωκομματικών εκλογών, προκειμένου να διεκπεραιώσουν με ταχύτητα και ακρίβεια την εκλογική διαδικασία, αλλά και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν μεγάλο αριθμό πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες ιδίως σε ώρες αιχμής, αλλά και επιμέρους προβλήματα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Οι κάλπες της Κουμουνδούρου, άλλωστε, θα στηθούν από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ενώ η ψηφοφορία θα διαρκέσει τουλάχιστον 12 ώρες, δηλαδή από τις 8 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 20.00 της ίδιας ημέρας, με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να διατηρεί το δικαίωμα παράτασης της ψηφοφορίας.

Η ώρα του αποτελέσματος

Ακολούθως, μόλις κλείσουν οι κάλπες, στο βήμα της Κουμουνδούρου θα βρεθεί ο ίδιος ο Ηλίας Νικολακόπουλος, προκειμένου να ανακοινώσει το επίσημο αποτέλεσμα, το οποίο σε πρώτη φάση θα αφορά στην ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, με βάση την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων. Τις επόμενες, πολλές ώρες τις εκλογικής βραδιάς στο εκλογικό «στρατηγείο» της Κουμουνδούρου θα καταφθάνουν και οι πρώτες εκτιμήσεις για την εξέλιξη της σταυροδοσίας, δεδομένου ότι έχουν κατατεθεί 776 υποψηφιότητες, για 300 θέσεις ανά την Επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ανά περιφέρεια, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης, που μπορεί να θέσει ο ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο καθορίζεται ως εξής :

Α/Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΑΥΡΟΙ

Κλείσιμο
1 ΑΤΤΙΚΗ 45

2 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 11

3 ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 6

4 ΚΡΗΤΗ 5

5 ΘΕΣΣΑΛΙΑ 4

6 ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ 5

7 ΗΠΕΙΡΟΣ 3

8 ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3

9 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 3

10 ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 3

11 ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2

12 ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2

13 ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2

14 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 1

Η «σφραγίδα» του Ηλία Νικολακόπουλου στην «πρωτόγνωρη» για την αξιωματική αντιπολίτευση εκλογική διαδικασία αντικατοπτρίζεται, άλλωστε, και στην αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η Κουμουνδούρου, παρέχοντας σαφείς οδηγίες και για όλα τα ενδεχόμενα του εκλογικού εγχειρήματος, θυμίζοντας έντονα το «τελετουργικό» των εθνικών εκλογών.

Δείτε ΟΛΗ την εγκύκλιο:

Η χημεία με τον Τσίπρα

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος, γνωστός στο πανελλήνιο από τις αναλύσεις του επί δεκαετίες στα εκλογικά τηλεοπτικά πάνελ και Ομότιμος Καθηγητής πια Πολιτικής Επιστήμης διατηρεί εδώ και χρόνια μια καλή σχέση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο τελευταίος φέρεται να εκτιμά ιδιαίτερα τις αναλύσεις του, τόσο για τα κατά καιρούς δημοσκοπικά ευρήματα, όσο και για την ευρύτερη αντίληψή του απέναντι στο διεθνές και εγχώριο, πολιτικό γίγνεσθαι, τα οποία, άλλωστε, για τα οποία συζητούν τακτικά οι δυο τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, συνηγορεί και το γεγονός ότι ο κ. Νικολακόπουλος βρίσκεται τακτικά στην Κουμουνδούρου, καθώς διατελεί Πρόεδρος των Αρχείων της Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), τα οποία στεγάζονται στον τέταρτο όροφο του κεντρικού κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Πριν, ωστόσο, εκλεγεί ομόφωνα ως Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Νικολακόπουλος έγινε αποδέκτης της πρότασης του κ. Τσίπρα να αναλάβει το εσωκομματικό εγχείρημα διαμέσου «αγγελιοφόρου», καθώς το μήνυμα του μετέφερε κατά πληροφορίες, ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, για να εισπράξει τη θετική απάντηση του διακεκριμένου πολιτικού επιστήμονα, δίνοντας κύρος και τεχνογνωσία στο εγχείρημα της Κυριακής.



Ειδήσεις σήμερα

«Ονειρικό» παρουσιάζει τον γάμο του με τον Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - «Ποτέ δεν υπάρχει βία μεταξύ μας»

Αυτό είναι το σπίτι που «μπούκαραν» οι διαρρήκτες πριν από την καταδίωξη στον Διόνυσο - Δείτε φωτογραφίες

ΑΠΘ: Συνεχίζονται οι εργασίες μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης