Τάσεις MRB: 11 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος του ΚΙΝΑΛ λόγω Ανδρουλάκη

Τάσεις MRB: 11 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος του ΚΙΝΑΛ λόγω Ανδρουλάκη

Κυριαρχία Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Ποια η εικόνα των πολιτικών αρχηγών και ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

mitsotakis-tsipras-8
Προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τάσεις που καταγράφει η MRB (Xρόνος διεξαγωγής 1 Δεκεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2021 την ώρα που ανοδική τάση εμφανίζει και το Κίνημα Αλλαγής μετά και την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγία τού κόμματος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,5%. Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7% ενώ στο 19,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε 7,1%. 

mrb-prothesi


Στην αναγωγή προ της εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη τα στοιχεία δείχνουν πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό από 35,7% έως 40,7% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά από 23,7% έως 28,1% και τρίτο το ΚΙΝΑΛ με ποσοστά από 14,5% έως 11,1%.

mrb-anagogi


Την ίδια ώρα, όσον αφορά το ενδεχόμενο νίκης στις επόμενες εκλογές, το 51% (54,7% Ιουν. 2021) πιστεύει πως την πρωτιά θα κερδίσει η ΝΔ, ενώ σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει το 20,1% (18,7% Ιουν. 2021).

Παράλληλα στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν» το 35,8% (39% Ιουν. 2021) δηλώνει ότι θα επιθυμούσε νίκη της ΝΔ και το 29,7% (31,1% Ιουν. 2021) θα επιθυμούσε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Κλείσιμο
Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8% ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 24,4% των συμμετεχόντων.

mrb-katalilotero-protthipourgos


Στο ερώτημα, δε, για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% μη ευνοϊκές γνώμες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% μη ευνοϊκές γνώμες. Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 14,1% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 13,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

mrb-eikona-politkon-arxigon


Δημοτικότητα των υπουργών

Οι τάσεις της MRB κατέγραψαν και τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Βασίλης Κικίλιας.

ypourgoi-54


Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα: Δείτε αναλυτικά

Πρώην σύντροφος Παναγιωτόπουλου: Ήταν πιεστικός, ήθελε να κάνουμε όλα τα ακραία που έβλεπε στις πορνοταινίες

Κέλι ΛεΜπροκ: Η «Γυναικάρα με τα Κόκκινα» αποκαλύπτει γιατί εγκατέλειψε το Χόλιγουντ πριν 25 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης