Βουλή: Συνεδρίαση για τα «κόκκινα δάνεια» με Σταϊκούρα - Στουρνάρα στις 19 Φεβρουαρίου

Βουλή: Συνεδρίαση για τα «κόκκινα δάνεια» με Σταϊκούρα - Στουρνάρα στις 19 Φεβρουαρίου

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μετά από αίτημα που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής που επανέφερε και την πρόταση δημιουργίας «bad bank»

staikouras_papers
Το εκρηκτικό πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και των «κόκκινων δανείων» και τους τρόπους αντιμετώπισης θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ειδικών διαχειριστών.

Η συζήτηση διεξάγεται μετά από αίτημα που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής που επανέφερε και την πρόταση δημιουργίας «bad bank». Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας αποδέχθηκε το αίτημα και ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να ορίσει σχετική συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και η απόδοση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό της συνεδρίασης το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της πρότασής της για τα Κόκκινα Δάνεια και την δημιουργία bad bank.

Η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, στις 27/1/2021, με αναλυτική και τεκμηριωμένη επιστολή της σχετικά με την εξέλιξη των «κόκκινων δανείων», την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και την πρόταση της ΤτΕ για δημιουργία bad bank, όπως είχε προτείνει το Κίνημα ήδη από το 2017, ζήτησε την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, παρουσία και του Διοικητή της ΤτΕ προκειμένου να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα.

Η σημερινή ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι το αίτημά μας έγινε δεκτό από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τη σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με κριτήριο πάντα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών.

Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα παρουσιάσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας κατά τη συζήτηση αυτή, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα συγκεκριμένες αποφάσεις, πριν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δάνειων πνίξει θανάσιμα την οικονομία, τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα».


Ειδήσεις σήμερα 

Lockdown: «Αυστηρή τήρηση και όχι αυστηροποίηση» για τα υφιστάμενα μέτρα το μήνυμα Χρυσοχοΐδη- Χαρδαλιά 

Όλαφ Σολτς κατά φον ντερ Λάιεν: Η στρατηγική της για τους εμβολιασμούς είναι «σκ...ά»! 

Σοφία Μουτίδου: «Φταίω εγώ τώρα να πω τα ονόματα όλων των σιχαμάτων και να πάω φυλακή;» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης