Στα Γιάννενα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης: Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ

Στα Γιάννενα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης: Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ

Την ανάγκη να αλλάξει η στρατηγική των γενικών οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής, τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ

143241318_1624246494433409_4382080805827452525_n
Τα δυο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επισκέφθηκε τη Τρίτη το πρωί ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το ΓΝ Χατζηκώστα συναντήθηκε με φορείς των εργαζομένων και τις διοικήσεις τους και συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή, τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνει με αυταπάρνηση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας.

❗️Να αλλάξει η στρατηγική των γενικών οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής ___ Βρεθήκαμε σήμερα στα Ιωάννινα, για να...

Posted by Μανώλης Χριστοδουλάκης on Tuesday, January 26, 2021


Ο Μανώλης Χριστοδουλακης αμέσως μετά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρεθήκαμε σήμερα στα Ιωάννινα, για να συναντήσουμε από κοντά και να συζητήσουμε με τους τοπικούς φορείς, και κυρίως με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή.

Η πανδημία είναι παρούσα, και δυστυχώς, με τον υφιστάμενο ρυθμό εμβολιασμού, θα συνεχίσει να είναι για αρκετούς μήνες ακόμα. Χρειάζεται, έστω και τώρα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του στην πράξη, απάντηση στα ευχολόγια και την απαξίωση.

Και σίγουρα, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας. Βασική αρχή, η αλλαγή της στρατηγικής των γενικών, οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής. Μαζικά τεστ, ακριβή επιδημιολογικά δεδομένα, στεγανοποίηση νομών και εξειδικευμένα μέτρα με βάση τα δεδομένα αυτά.

Έτσι, θα μπορεί η οικονομία να ανοίξει με όρους υγειονομικής ασφάλειας. Και να το κάνει μόνιμα και όχι με μπρος-πίσω που γεμίζουν τους πολίτες με αβεβαιότητα. Να τους δείξουμε ότι απέναντι στις διαρκείς κυβερνητικές παλινωδίες και ανακολουθίες, μπορεί να υπάρξει σχέδιο και προοπτική».

Ειδήσεις σήμερα: 

Καθησυχάζει η Γερμανία για τυχόν μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca σε ηλικιωμένους

Η προπέλα του σκάφους «σκότωσε» τον Σήφη Βαλυράκη

Στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο ο ηθοποιός Χάρης Σώζος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης