LIVE

Κορωνοϊός

Δημοσκόπηση: Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό

mitsotakis_synenteuxi

Η πλειοψηφία στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της πανδημίας, σύμφωνα με  το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC για τον Alpha - Δύο στους δέκα υποτιμούν τον κορωνοϊό - Επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να σταματήσουν οι καταλήψεις στα σχολεία

Με double score προηγείται ο Κυριάκος Μηστοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του Alpha, όπως προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 53% και ο Αλέξης Τσίπρας 23,3%, ενώ ψήφο υπέρ του νυν πρωθυπουργού δίνει και ένα ποσοστό 14,7% όσων δηλώσουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019.

Γενικότερα, το 56,7% πιστεύει ότι αν εξακολουθούσε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα «τα πράγματα στην χώρα μας». Το 17,5% θεωρεί ότι θα ήταν περίπου τα ίδια και το 15,1% καλύτερα από τώρα.

Δύο στους δέκα υποτιμούν τον κορωνοϊό

Περίπου οκτώ στους δέκα πολίτες (78,3%) πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός υπάρχει και είναι επικίνδυνος αν δεν παίρνουμε μέτρα. Πολύ λιγότεροι είναι όσοι θεωρούν ότι ο ιός υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μία απλή γρίπη (18,7%), ενώ ελάχιστοι (2,1%) είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο νέος κορωνοϊός δεν υπάρχει (2,1%).

Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown για 15 ημέρες, με το 49,4% να δηλώνει ότι (σίγουρα ή μάλλον) διαφωνεί με μία τέτοια εξέλιξη και το 47,1% (σίγουρα ή μάλλον) να συμφωνεί.

Στήριξη στους κυβερνητικούς χερισμούς

Προς το παρόν, πάντως, δύο στους τρεις πολίτες (69,5%) αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Την αντίθετη άποψη διατυπώνει το 29,2%.

Θετικά αξιολογεί η πλειοψηφία (55,4%) και τα έως τώρα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Στο ερώτημα για την αξιολόγηση των οικονομικών μέτρων που αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στην οικονομία και την απασχόληση, το 30,1% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει καν αυτά τα μέτρα και το 48,4% τα θεωρεί μη ρεαλιστικά.

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το ερώτημα για τις καταλήψεις στα σχολεία, τις οποίες υποστηρίζει μόνο το 23% ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (70,2%) θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν.

CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-1
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-2
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-3
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-4
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-5
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-6
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-7
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-8
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-9
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-10
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-11
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-12
CARDS-16-OKT2020Πανελλαδικη-ALPHA-13
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

@

ΧΕ-ΧΕ-ΧΕ....... ΑΨΟΓΟΣ.......................

Τίνα

Δημοσκόπος ποιος ήταν, μήπως ο Θεοδωρικάκος;

@

Μάλλον οι Έλληνες πλήρωσαν από τα μυστικά κονδύλια.

Μαρία

Διατί υπερέχει; Απλούστατον ! Η συμβολή του εις την ρύθμισιν των εκάστοτε αναφυομένων ζητημάτων είναι μεγάλη, χάρις εις το μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον του, την σωφροσύνιν του, την εντιμότητά του και το αδαμάντινον του χαρακτήρος του. Άνθρωπος ευφυής, διορατικός, ενεργητικός, δραστήριος, έντιμος και ηθικός, ηδυνήθη να δημιουργήσει και να σταδιοδρομήσει, καίτοι πρόσφυγας εις Παρισίους από 6 μηνών από όπου, μικρόν παιδάριον ακόμη, διηύθυνε το αντάρτικον κατά της χούντας. Συνήντησεν αντιξοότητας, δυσχερείας και καταδρομάς της τύχης, όσον, ουδείς άλλος Έλλην. Όλα ταύτα τα εμπόδια τα υπερπήδησεν ώστε να φθάση εις το λαμπρόν τούτο σημείον εις το οποίο ευρίσκεται σήμερον. Ελπίζω, με την μικράν και ταπεινήν γνώμη μου, την οποίαν με ταπεινότητα καταθέτω, να βοηθήσω και εγώ ώστε ο φίλτατός μας Κούλης να ξεπεράσει εις δημοφιλίαν το 110%, περισσότεον από κάθε πολιτικόν της παγκόσμιας πολιτικής και από κάθε εξωγήινον ον.

Βαλεντίνη

Συγχαρητήρια κυρία μου για τον ψευτοκαθαρευουσιάνικο οίστρο σας, να περιγράψετε τα χαρίσματα του Πρωθυπουργού! Στο πρώτο σκέλος του σχολίου σας, είναι ακριβώς όπως τα λέτε! Προς το τέλος όμως, μπερδέψατε την απλή καθαρεύουσα που χρησιμοποιήσατε, με τη μαλλιαρή, δηλαδή τη δημοτική! (μαλλιαρή την έλεγαν παλιά τη δημοτική, διότι την μιλούσαν λέει αυτοί που είχαν μακριά μαλλιά) Σε όλα, υπερίσχυσε η μικροψυχία, η ειρωνεία και η κακία σας! Ποιητές και συγγραφείς, οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν δημοτική ή μάλλον την απλή καθομιλουμένη! Πώς να πείς μέρα Μαγιού σ' ένα ποίημα; μέρα Μαΐου; Γι' αυτό λέμε, ότι η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, που σου δίνει τα περιθώρια και την ελευθερία να χρωματίσεις το λόγο, όπως εσύ θές... Έτσι κι' εσείς, ωσάν δήθεν καθαρευουσιάνα, αποκαλέσατε τον Πρωθυπουργό Κούλη, με το υποκοριστικό δηλαδή και έτσι δείξατε τα αισθήματά σας.... Αυτό "το μικρόν παιδάριον" ή ο " Κούλης" γεννήθηκε μέσα σε μία πολιτική οικογένεια και δέ μοιάζει, ούτε με την αδερφή, ούτε με τον πατέρα του!!! Πήρε αυτά που ήθελε να πάρει από αυτούς, αλλά ο ίδιος είναι μία ξεχωριστή οντότητα και προσωπικότητα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός, είναι ο οδηγός ενός οχήματος σ' ένα μακρύ ταξίδι τεσσάρων χρόνων, έτσι λέει το σύνταγμα της Ελλάδος και οι πολίτες, πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτόν, διότι ο δρόμος συναντά πολλά και διάφορα μέχρι το τέρμα της διαδρομής! Τα πρώτα αντανακλαστικά στις τεράστιες δυσκολίες ήταν σωστά, γι' αυτό και ο κόσμος εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται και να τον στηρίζει!!! Η εποχή όπου διέπρεψαν οι μάγοι με τα δώρα, οι οποίοι στο τέλος απεδείχθησαν απλοί κομπογιαννίτες, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, γι' αυτό οι Έλληνες είναι επιφυλακτικοί και στρέφονται σε ανθρώπους που μάχονται με την πραγματικότητα και όχι με τις ψευδαισθήσεις.. Ο Κυριάκος έφτιαξε ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπων, σε σύγκριση με άλλα κόμματα είναι μέρα με τη νύχτα! Δέν είναι όλοι τέλειοι ίσως, στους υπουργούς αναφέρομαι. Έχει τη δυνατότητα όμως να τους αλλάξει! Όπως πληρώνουμε ακριβά κάποια ρούχα και είναι κακές επιλογές και στο τέλος τα τρώει ο σκόρος στην ντουλάπα ή τα χαρίζουμε....πάντα γίνονται και λάθη.. και όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους, μπορείς να μπερδευτείς! Άλλοι λένε πολλά και κάνουν λίγα και άλλοι σιωπούν και είναι μέλισσες στη δουλειά.. Στο τέλος, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος! Ο χρόνος θα δείξει..

ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΣ

Σιγα Μαρια,σιγα. τον εβγαλες συνομηλικο με τον Τσιπρα! Κατ αρχην αγνοεις τα πορισματα της Ψυχολογιας που λενε οτι στις μικρες ηλικιες εντυπωνονται βαθυτερα τα βιωματα. Εκ δευτερου, εσυ ως ''ζαια-συριζαια'' εχεις εμπεδωσει οτι προσφυγες ειναι μονο τα παιδια των λαθρομεταναστων τα οποια να ειναι καμια 25ρια χρονων!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης