Στο «σφυρί» η ζακέτα του Κερτ Κομπέιν πωλήθηκε 334.000 δολάρια
Η λαδί αυτή ζακέτα, μάρκας Manhattan που πλέον δεν υπάρχει, έχει ακόμα λεκέδες και μία τρύπα από τσιγάρο, καθώς δεν έχει πλυθεί ποτέ
Η ζακέτα που φορούσε ο τραγουδιστής των Nirvana Κερτ Κομπέιν στην ακουστική, ζωντανή συναυλία του συγκροτήματος για την εκπομπή Unplugged του MTV το 1993 πωλήθηκε χθες Σάββατο σε δημοπρασίαστη Νέα Υόρκη προς 334.000 δολάρια.
Ο πωλητής, ο Γκάρετ Κλετιάν, την είχε αγοράσει πριν τέσσερα χρόνια προς 137.500 δολάρια. Η λαδί αυτή ζακέτα, μάρκας Manhattan που πλέον δεν υπάρχει, έχει ακόμα λεκέδες και μία τρύπα από τσιγάρο, καθώς δεν έχει πλυθεί ποτέ. Ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions εκτιμούσε την αξία της μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.
«Αυτή η ζακέτα αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο οποιουδήποτε ρούχου είχε φορέσει ποτέ (ο Κερτ Κομπέιν)», σχολίασε ο Ντάρεν Τζούλιεν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.
«Ο Κερτ δημιούργησε την εμφάνιση grunge, δεν φορούσε ιδιαίτερα ρούχα για τις εμφανίσεις του», πρόσθεσε.
Η εμφάνιση των Nirvana στην εκπομπή Unplugged έγινε περίπου έξι μήνες προτού ο Κομπέιν αυτοκτονήσει στις 5 Απριλίου 1994, σε ηλικία 27 ετών. Η συναυλία αυτή θεωρείται η πιο διάσημη της εκπομπής αυτής του MTV και μεταδόθηκε μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.
Ο οίκος Julien's Auctions δημοπράτησε χθες και μία κιθάρα του αριστερόχειρα Κομπέιν, την Fender Mustang την οποία χρησιμοποίησε στην περιοδεία του συγκροτήματος In Utero, προς 340.000 δολάρια.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι IROES της Stoiximan δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι μια ομπρέλα δράσεων με ξεκάθαρο σκοπό: τη στήριξη της συμπερίληψης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ενδυνάμωση ανθρώπων κάθε ηλικίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση