Το «αντίο»-εξομολόγηση της Μαίρης Κατράντζου στη Σοφία Κοκοσαλάκη
Οι δύο διεθνείς Ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας είχαν συνεργαστεί στα πρώτα τους βήματα
Η σημερινή ξαφνική απώλεια της Σοφίας Κοκοσαλάκη δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη τη διάσημη Ελληνίδα δημιουργό Μαίρη Κατράντζου, η οποία είχε συνεργαστεί για ένα διάστημα, το 2006, στο Λονδίνο, με τη Σοφία Κοκοσαλάκη.
«Σε ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη γιατί μας έκανες να αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες. Γιατί επικοινώνησες τις αξίες του πολιτισμού μας πέρα από τα σύνορα μέσα από το απίστευτο ταλέντο, την εξυπνάδα και το χάρισμά σου. Τον λίγο καιρό που είχα το προνόμιο να σε γνωρίσω μου έδειξες, πριν καν γνωρίσω τον εαυτό μου, τι σημαίνει πραγματική δύναμη και απόλυτη στοχοπροσήλωση που χρειάζεται η βιομηχανία μας. Πάντα υποκλινόμουν στην αποφασιστικότητά σου και στις αξίες που οδηγούσες τη ζωή, πάντα με τους δικούς σου όρους. Τα σημερινά νέα με συγκλόνισαν και είναι δύσκολο να τα αποδεχτώ. Είναι πολύ λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη Σοφία… Αποστέλλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους πιο κοντινούς σου ανθρώπους και την οικογένειά σου».
Την ανάρτησή της στο instagram τη συνόδευσε με μια εικόνα της Bjork από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, με το αξεπέραστο φόρεμα που είχε δημιουργήγσει η Σοφία Κοκοσαλάκη.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.