«Σεξουαλικό αρπακτικό» ο Μπιλ Κόσμπι - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 έως 10 ετών

«Σεξουαλικό αρπακτικό» ο Μπιλ Κόσμπι - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 έως 10 ετών

Κατηγορείται ότι έδωσε χάπια στο θύμα του και την κακοποίησε ενώ ήταν αναίσθητη - Τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός «σεξουαλικό αρπακτικό» που του απέδωσε  το δικαστήριο της Πενσιλβάνια

19460334
Σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών καταδικάστηκε ο βετεράνος τηλεοπτικός σταρ, Μπιλ Κόσπι, για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Andrea Constand, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Ο δικαστής της Πενσιλβάνια Στιβεν Ο' Νιλ χαρακτήρισε τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι που θεωρήθηκε «προάγγελος» της καταδίκης του 81χρονου κωμικού.

Αυτός ο χαρακτηρισμός σημαίνει ότι ο 81χρονος ηθοποιός οφείλει να δέχεται ψυχανάλυση ισοβίως και να καταγραφεί και στις λίστες των καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών.   Γείτονες και σχολεία θα ενημερώνονται για τη διεύθυνση της κατοικίας του και για τα εγκλήματά του. Παράλληλα, θα πρέπει να  ενημερώνει την αστυνομία συνεχώς για το πού βρίσκεται.

Ο δικαστής θα μεταβιβάσει την ποινή στο δικαστήριο της Κομητείας Μοντγκόμερι της Πενσιλβάνια στο τέλος της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας.

Ο βετεράνος κωμικός κατηγορείται ότι έδωσε χάπια στο θύμα του με αποτέλεσμα αυτή να λιποθυμήσει πριν αυτός να την κακοποιήσει ενώ ήταν αναίσθητη.

Πρόκειται για τη μοναδική υπόθεση από τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Κόσμπι που κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Αφροαμερικανού ηθοποιού.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης μεταξύ πέντε και δέκα ετών, επικαλούμενοι τη φύση του εγκλήματος του Κόσμπι, καθώς και τις άλλες κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Παράλληλα, ζήτησαν από τον δικαστή να επιβάλει πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Κόσμπι και να τον βάλει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. Αν ζητήσει ποτέ αναστολή της ποινής του, οι εισαγγελείς θέλουν να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε «ψυχοσεξουαλική αξιολόγηση» την οποία είχε αρνηθεί πριν από την καταδίκη του.


Επικαλούμενοι την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του και το ότι είναι τυφλός, οι δικηγόροι του Κόσμπι ζήτησαν να του επιβληθεί κράτηση κατ' οίκον αντί για φυλάκιση. «Ένας άνδρας ηλικίας 81 ετών που καλά-καλά δεν μπορεί να δει, δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα παρ' εκτός για τον εαυτό του» είπε ο συνήγορός του, Τζόζεφ Γκριν.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως ο Κόσμπι είχε κριθεί ένοχος στα τέλη Απριλίου του 2018 για τις κατηγορίες πως νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Constand.

Είναι ο πρώτος σταρ» της εποχής του κινήματος #MeToo που κρίνεται ένοχος ενώπιον δικαστηρίου για μία τέτοια υπόθεση.

Πάνω από 50 καταγγελίες εις βάρος του

Περισσότερες από 50 άλλες γυναίκες έχουν επίσης κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι περισσότερες κατηγορίες είναι πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη.

Κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής συνεδρίασης για την επιβολή ποινής τη Δευτέρα, η Κονστάντ κατέθεσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε πως η επίθεση που δέχθηκε από τον Κόσμπι την έκανε στο μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της να μην μπορεί να ξεπεράσει αυτό που της συνέβη και να προχωρήσει μπροστά.

«Ο Μπιλ Κόσμπι πήρε το ωραίο, υγιές νεανικό πνεύμα μου και το συνέθλιψε», έγραψε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης