Η ώρα του τρίτου μέρους του τελικού τουMasterChefξεκινά με πιάτα αντιγραφής ενός chef που άρχισε να κερδίζει βραβεία, από τα πρώτα του κιόλας μαγειρικά βήματα.
Έχοντας ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη αποκλειστικά για να τιμήσει με την παρουσία και την εμπειρία του τον τελικό του MasterChef 5, ο παγκοσμίου φήμης, σουηδικής καταγωγής γαστρονομικός δημιουργός του εστιατορίου Aska, Fredrik Berselius, κάνει αρκετά δύσκολο το έργο της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και του Διονύση Σαρακίνη.
Ύστερα από αρκετό καιρό, οι δύο φιναλίστ βρίσκονται σε μια επαγγελματική κουζίνα, εκτός αυτής του διαγωνισμού. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, απολαμβάνουν τη σημερινή μαγειρική, αφού τα πιάτα του Fredrik Berselius είναι κάτι παραπάνω από απαιτητικά! Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηρίσει τη σημερινή δοκιμασία ως ένα «συμπυκνωμένο» σεμινάριο 3 ημερών!
Μαργαρίτα ή Διονύσης; Όποιος από τους δύο πετύχει την αρτιότερη αντιγραφή πιάτων, στο τέλος της δοκιμασίας θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και του επάθλου των 50.000 ευρώ του MasterChef 5!
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.