Κορωνοϊός - ΕΕ: Πιθανή προσφυγή κατά της AstraZeneca για νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

Κορωνοϊός - ΕΕ: Πιθανή προσφυγή κατά της AstraZeneca για νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση - Η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον

AstraZeneca_new
Η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν αποκλείεται» να προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας AstraZeneca, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον κάνοντας λόγο για «παραβιάσεις του συμβολαίου» έπειτα από την ανακοίνωση καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ.

«Υπάρχουν ανησυχίες και κάτι περισσότερο, χωρίς αμφιβολία ορισμένες συμβατικές παραβιάσεις και η Ευρώπη δεν θα παίξει σε ένα σχήμα σαν τα Αρκουδάκια της Αγάπης που θα δίνει χρήματα και δεν θα περιμένει τίποτε σε αντάλλαγμα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο μικρόφωνο του Radio Classique.

«Θα υπερασπισθούμε τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε. «Μπορεί να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές. Δεν αποκλείεται».

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Πριν από τις δικαστικές προσφυγές, υπάρχει η πολιτική πίεση, ή ακόμη και του διοικητικού συμβουλίου εσωτερικά στην εταιρεία». «Αν χρειασθεί να γίνουν δικαστικές προσφυγές θα τις κάνουμε, αλλά παίρνει χρόνο. Σήμερα το επείγον είναι η παραγωγή».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι ενεργεί στο πλαίσιο «ευρωπαϊκής στρατηγικής». Στο μέσον αυτής της καχυποψίας, λίγα περιστατικά θρόμβωσης.

Ο Κλεμάν Μπον ευχήθηκε το εμβόλιο να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και πάλι παίρνοντας το πράσινο φως των επιστημόνων υπενθυμίζοντας ότι πολλά άλλα εμβόλια βρίσκονται σε χρήση και ότι το εμβόλιο της AstraZeneca «δεν είναι το άλφα και το ωμέγα της εκστρατείας εμβολιασμού».

Ο Κλεμάν Μπον διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παραγάγει 2 έως 3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που θα την καταστήσει πρώτη παραγωγό εμβολίων στον κόσμο μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca

Τροχαίο στη Βουλή: Το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Ενοίκια: Έως το τέλος της εβδομάδας οι αποζημιώσεις Ιανουαρίου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK