Τροχαίο στη Βουλή: Το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Τροχαίο στη Βουλή: Το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Το υλικό που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. θα αποσαφηνίσεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα - Καταθέτει σήμερα και ο δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας

5261979
Οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες που «σκανάρουν» την περιοχή παρέδωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής στον αρμόδιο εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα για το τραγικό δυστύχημα έξω από το κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή που επέφερε τον σοβαρό τραυματισμό και εγκεφαλικό θάνατο 23χρονου μοτοσικλετιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό θα αποσαφηνίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, αρμόδιο για την ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, συγκρούστηκε με τη μηχανή του άτυχου νεαρού.

Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί

Την ιδια ωρα η αστυνομία φαίνεται πως εχει εντοπίσει και δεύτερο μαρτυρα κλειδί. Πρόκειται για οδηγό ταξί που κινούταν παράλληλα με την μηχανή λιγο πριν την μοιραία σύγκρουση.

Να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 διευκρίνισε πως ο πρώτος κρίσιμος μάρτυρας -διανομέας- έχει ήδη εντοπιστεί και έχει καταθέσει. «Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή» αναφέρει χαρακτηριστικά καταδικάζοντας παράλληλα την απαράδεκτη συμπεριφορά τροχονόμου που καταγράφεται σε βίντεο να απειλεί και να διώχνει τον μάρτυρα. «Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», τονίζει ο κ. Χρονόπουλος για να προσθέσει: «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα».

Αναφορικά με το ζήτημα της αντίδρασης των αρμόδιων αρχών, ο κ. Χρονόπουλος εξηγεί πως έγινε αλκοτέστ και αιμοληψία στον οδηγό του υπηρεσιακού ΙΧ χωρίς όμως να συλληφθεί όπως άλλωστε προβλέπεται για κάθε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει θανατηφόρο τροχαίο ή όταν ο οδηγός δεν είναι ύποπτος φυγής. 

Το τροχαίο

Πάντως, από τα έως τώρα στοιχεία ο 23χρονος Ιάσωνας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου

Κλείσιμο
Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε, όχι όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο. Το υλικό από τις κάμερες θα δείξει εάν ο τροχονόμος υπηρεσίας ρύθμισε εκείνη την στιγμή την κυκλοφορία.

Να σημειωθεί ότι οι συγγενείς του άτυχου 23χρονου κάνουν έκκληση προς όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν. Δυστυχώς, τα τραύματα του νεαρού άνδρα αποδείχθηκαν βαρύτατα και μη αναστρέψιμα, με αποτέλεσμα οι γονείς και τα αδέλφια του να πάρουν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του. «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Νεκρός είναι. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να τα δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά. Ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν» δήλωσε η μητέρα του 23χρονου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Οι δικηγόροι του Οτσαλάν ανησυχούν για τη ζωή του – «Δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του» αναφέρουν

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας»

Γώγος: Άνοιγμα λιανεμπορίου στο τέλος Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης