Καιρός: Το «έστρωσε» στη Μακεδονία - Σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι

Καιρός: Το «έστρωσε» στη Μακεδονία - Σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού έως και το Σάββατο - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

χιονια-ωραιοκαστρο-1
Σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι της Πέμπτης θα παρουσιάσει η κακοκαιρία που πλήττει την ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα τις κεντρικές, βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές. Αρχικά θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, στα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Από το μεσημέρι και μετά αναμένουμε βελτίωση του καιρού, ωστόσο θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο.

Το έστρωσε στη Μακεδονία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε χθες μεγάλο τμήμα της Ελλάδας, με τοπικά έντονα φαινόμενα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, στην Ημαθία και συγκεκριμένα στον Δήμο Αλεξάνδρειας, τη νύχτα σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση με το τοπίο να ντύνεται στα λευκά σε πολλές περιοχές.

Από την κακοκαιρία σημειώνονται και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του δήμου, ανά διαστήματα.

Δείτε τα βίντεο και φωτογραφίες από το GRTimes.gr

Ημαθία: Το έστρωσε στον Δ. Αλεξάνδρειας

Κλείσιμο
Ημαθία:  Σφοδρή χιονόπτωση στον Δ. Αλεξάνδρειας - GRTimes.gr


91757850_653076465489807_5928573860973641728_n-1
91451387_1319960014880462_7961680335152873472_n-1-768x1024

Χιόνισε και στα ορεινά του Νομού Λάρισας

Χιονόπτωση σημειώθηκε σε ορισμένες περιοχές του Νομού Λάρισας. Τα φαινόμενα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στους δρόμους προς Κοζάνη, Γρεβενά, Κατερίνη, αλλά και στην περιοχή Λιβάδι. Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει περίπου τους 10 πόντους.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν σε ετοιμότητα στα σημεία όπου υπήρχε χιονόπτωση για να κρατούσαν το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο ανοιχτό.

Επίσης μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονταν σε ετοιμότητα για να επιχειρήσαν αν χρειαζόταν στην περιοχή Σπηλιά του Κισσάβου, αλλά και στην περιοχή Καλλιπεύκη.

Η αναλυτική πρόβλεψη για τον καιρό της Πέμπτης

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της Βόρειας Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και πρόσκαιρα σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο περιμένουμε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά τα φαινόμενα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 4 βαθμούς), 8 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 13 βαθμούς), 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 19 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι, στο Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Σαρωνικό πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

kairiko_map_thu
Χειμωνιάτικο σκηνικό και την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις αυξημένες, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και από το απόγευμα και στα βόρεια, με σποραδικές βροχές. Από το βράδυ, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

kairiko_map_fri
Άστατος καιρός και κρύο το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις και, κυρίως από το μεσημέρι, σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως
στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί 6 με 8
μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_sat


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Νέο θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ με 884 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός: Σενάριο τρόμου με συρρίκνωση 1% της παγκόσμιας οικονομίας από 2,5% ανάπτυξη

Κορωνοϊός - Παναμάς: Δύο νεκροί και 136 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης