Κορωνοϊός - Σχολεία: Παρατείνεται το «λουκέτο» έως τις 10 Απριλίου

sxoleio-maska-mathitis

Η απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί επισήμως αύριο αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας  των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως  και τις 10 Απριλίου, λόγω κορωνοϊού. Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της εθνικής επιτροπής προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, covid-19.

Σημειώνεται ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων φθάνει μέχρι και την ημερομηνία που υπό κανονικές συνθήκες τα σχολεία θα έκλειναν για τις διακοπές του Πάσχα. Η απόφαση έχει παρθεί, δήλωσε μιλώντας στον Ant1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά αλλά εξετάζουμε μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης, συμπλήρωσε. Σε ερώτηση για τις Πανελλήνιες, τόνισε ότι επιδίωξη είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες.

Τα σενάρια που μελετά το υπουργείο Παιδείας

Στην ουσία τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν μετά τις γιορτές του Πάσχα και όπως είπε στο «protothema.gr» η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μελετώνται όλα τα σενάρια, όπως αυτό της μικρής μείωσης της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, της μείωσης της διδακτικής ώρας σε 35 από 45 λεπτά και της παράτασης του σχολικού έτους.

Εξετάζεται επίσης η μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων για τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου με βασική επιδίωξη να μην παραταθεί η αγωνία των υποψηφίων. Ήδη, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη το υπουργείο ετοίμασε οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με την εισήγηση: «Η ασύγχρονη εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου οι πλατφόρμες της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δύνανται να αξιοποιηθούν παράλληλα και επικουρικά με την πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ. Για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης, προτείνεται να αξιοποιηθούν πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το ΥΠΑΙΘ όπως για παράδειγμα το e-class και η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Μέθοδοι και εργαλεία που τυχόν έχουν ήδη αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς για την ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι δυνατόν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται παράλληλα με όσα προτείνονται με το έγγραφο οδηγιών.

Η επιλογή της πλατφόρμας που θα αξιοποιηθεί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του/της κάθε εκπαιδευτικού. Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα υποστηριχθούν για την ψηφιακή πλατφόρμα e-me και για την ψηφιακή
πλατφόρμα e-class από τα αντίστοιχα κέντρα εξυπηρέτησης (Help Desk). 

Για τον λόγο αυτό καλούνται οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας όλης της χώρας, μέσω των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης, να συντονίσουν τη διαδικασία και να παρέχουν κάθε απαραίτητη διευκόλυνση προς τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς τους ώστε έως και την Τρίτη 24/3/2020 να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός - Δημόσια ΙΕΚ: Εγκύκλιος για την έναρξη της εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης

Κορωνοϊός - Εξ αποστάσεως διδασκαλία: 49 νομοί έχουν μπει στις ψηφιακές σχολικές τάξειςΚορωνοϊός Πανελλαδικές: Πιθανό να μετακινηθούν ακόμη και για Σεπτέμβριο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Τρολ

Μα η υπουργός μας κα. Κεραμεως είχε δηλώσει ότι θα γίνουν μαθήματα και μέσα στο Πάσχα. Μονή της θα κάνει τελικά ? Κάποια χαζή της το είπε και εμείς οι έξυπνοι την κραξαμε... Τελικά δεν είμαι μόνο εγώ Τρολ ?

Κηδεμόνας μαθητή

Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους εκπαιδευτικούς για να μπορέσουν να ξεπεράσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα τις συνέπειες από το παρατεταμένο καθισιό λόγω κορωνοϊού ...

Ψάξε ή Σκέψου λίγο πριν μιλήσεις αν είναι εύκολο

Να σε ενημερώσω λοιπόν επειδή δε γνωρίζεις ότι οι " τεμπέληδες εκπαιδευτικοί" έχουν ξεκινήσει διαδικτυακά μαθήματα στη Γ Λυκείου και θα εφαρμοστεί άμεσα η διαδικτυακή διδασκαλία και στις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης. Καλή μέρα και σε σένα.

Καλά

Άμα γίνει σχολείο φέτος, θα φάω το καπέλο μου, που έλεγε και μια ψυχή.

Αγγελικη Διβολη

Σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ ας ξεχασουμε για φετος το σχολειο,καν'τε κατι διαδυκτιακα!!!

Παγκοσμιόρκ, μας πήρατε στον λαιμό σας

000

Piter fonda

Δάσκαλοι καθηγητές κλπ έφυγαν ήδη για καλοκαιρινές διακοπές. Δεν δικαιούνται άδεια 6 μήνες? Αυτοί φυσικά δεν υφίστανται στα 800 ευρώ για 40 μέρες. Αυτοί είναι δημόσιοι κηφήνες οπότε θα πληρώνονται κανονικά. Πριν ανοίξουν τα σχολεία με το καλό το φθινόπωρο θα κάνουν απεργία για τα δικαιώματα τους ,13 και 14 μισθό. Λογικά πράματα. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι λένε οι βουλευτές! Απλά για να γνωρίζουμε όλοι όσοι δηλώσουν ψυχικά ασθενείς χωρίς παρακολούθηση όμως δεν ξαναπάνε ποτέ στην δουλειά τους. Πληρώνονται κανονικά χωρίς περικοπές για πάντα! Βέβαια έχουν την κανονική τους δουλειά και πηγαίνουν. Το δημόσιο είναι απλά να πληρώνονται χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτα. Τα υπόλοιπα κορόιδα να είναι καλά να πληρώνουν φόρους. Για αυτό το λόγο το 90% αυτών ψηφίζουν αριστερά & ΠΑΣΟΚ. Ήταν δίκαιο και γίνετε πράξη. Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι ότι βάφουν το μυαλό των παιδιών μας με νοοτροπίες του Στάλιν και γυρνούν τη χώρα 100 χρόνια πίσω & μαθαίνουν τη νεολαία στην τεμπελιά. Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για την κατάντια της χώρας και των νέων είναι οι δάσκαλοι & καθηγητές.

Ion

Πραγματικά λυπάμαι με αυτά που διαβάζω γιατί φαίνεται ότι οι 9 στους 10 δεν έχετε καταλάβει τι παίζει. Λοιπόν, για να ξηγιομαστε κ να το βάλετε καλά στο μυαλό σας:η τωρινή κατάσταση, πιθανότατα ενισχυμένη κ με lockdown, θα συνεχιστεί 3 μήνες μίνιμουμ. Για να μη συνεχιστεί πέραν αυτού του διαστήματος, θα πρέπει να συντρέξουν τουλάχιστον 1 από τις ακολουθες προυποθεσεις: Α) να έχει βρεθεί φάρμακο η εμβολιο Β) η ζέστη που θα έχει πλακώσει, να εξοντώνει τον ιό. Γ) τα κρούσματα να έχουν εκμηδενιστει. Γκεγκε; Και για να μην έχετε απορίες, οι εξετάσεις θα γίνουν Σεπτέμβρη, ΑΝ έχει υπάρξει τουλάχιστον 1 από τις παραπάνω προϋποθέσεις ως τότε... Το γιατί δεν το λένε, είναι ευνόητο... Εντάξει φιντάνια μου;

ΔΥ

Εγώ πληρώνομαι κανονικά. Και μετά το Πάσχα διακοπές καλοκαιριού!

Αλέξανδρος Μ

Ας γλιτώσουμε με τις μικρότερες επιπτώσεις από την θανατηφόρα πανδημία κι ας μην κλείσουν τα σχολεία ΟΛΟ το καλοκαίρι. Ναι μες στην ζέστη να γίνονται μαθήματα, να πηγαίνουμε εμείς στις δουλειές μας, να δουλέψει ο τουρισμός και από άδεια ας πάρουμε το 2021. Αρκεί να σωθούμε. Δυστυχώς τα πράγματα είναι στην αρχή τους. Θα έπρεπε να είχαν σταματήσει τα ΜΜΜ και τα υπεραστικά δρομολόγια εδώ και 2 εβδομάδες. Τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα στην χώρα μας.

Kostas

Αν πάνε όλα καλά, σε ένα μήνα από τώρα, στη καλύτερη, θα είμαστε στη κατάσταση που είμαστε τώρα, αφού ακόμα δεν έχουμε φτάσει στη κορυφή. Θα στέλνατε σήμερα τα παιδιά σας στο σχολείο? Γιατί να το κάνω σε ένα μήνα?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης