Κορωνοϊός - Δημόσια ΙΕΚ: Εγκύκλιος για την έναρξη της εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης

Κορωνοϊός - Δημόσια ΙΕΚ: Εγκύκλιος για την έναρξη της εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης

Για τη διασφάλιση της αλληλεπίδρασης σπουδαστών και εκπαιδευτών θα δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης τεσ, στο πλαίσιο μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό

iek
Ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης του κάθε Δημόσιου ΙΕΚ (Open eClass, Moodle κ.λ.π) μπορεί να γίνεται, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό, προκειμένου να υλοποιηθούν εξ αποστάσεως μαθήματα.

Ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γεώργιος Βούτσινος απέστειλε εγκύκλιο στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας αναφορικά με την έναρξη της εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης προκειμένου να διατηρήσουν οι εκπαιδευτές και σπουδαστές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Στις πλατφόρμες μπορεί να γίνεται ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού από τους εκπαιδευτές, το οποίο θα αναρτάται για το κάθε μάθημα ειδικότητας προς μελέτη από τους σπουδαστές.

Επιπρόσθετα, για τη διασφάλιση της αλληλεπίδρασης σπουδαστών και εκπαιδευτών θα δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης τεστ, ερωτηματολογίων ή εκπόνησης γραπτών εργασιών από τους σπουδαστές τις οποίες θα αναρτούν στην πλατφόρμα.


Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Κεραμέως: Δεν χάνεται το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια

Κορωνοϊός - Πανελλαδικές: Πιθανό να μετακινηθούν ακόμη και για Σεπτέμβριο

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν ψηφιακά μαθήματα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης