Κορωνοϊός - Κύπρος: Διαψεύδει η κυβέρνηση σχέδιο απαγόρευσης της μετακίνησης πολιτών

Κορωνοϊός - Κύπρος: Διαψεύδει η κυβέρνηση σχέδιο απαγόρευσης της μετακίνησης πολιτών

«Δεν δικαιολογείται πανικός, οι πολίτες δεν πρέπει να καθοδηγούνται από ψιθύρους ή φήμες που κυκλοφορούν για τον κορωνοϊό» ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος

22454578
Κατηγορηματικά διαψεύδει η Κυβέρνηση ότι προτίθεται να επιβάλει απαγόρευση της μετακίνησης των πολιτών ή πλήρη αναστολή των εργασιών των επιχειρήσεων, των γραφείων ή των υπεραγορών και καταστημάτων τροφίμων, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν δικαιολογείται ο πανικός και καλώντας το λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Η κυπριακή κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι προτίθεται να επιβάλει απαγόρευση της διακίνησης των πολιτών ή πλήρη αναστολή των εργασιών των επιχειρήσεων ή των γραφείων, πολύ δε περισσότερο των υπεραγορών και καταστημάτων τροφίμων. Αυτό ξεκαθαρίζει με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για υποχρεωτικό περιορισμό όλων των πολιτών στα σπίτια τους με εφαρμογή διατάγματος έκτακτης ανάγκης.

Όπως σημειώνει ο κ. Κούσιος «υπό τις περιστάσεις, όπως αυτές αξιολογούνται σήμερα, δεν επιβάλλεται ούτε δικαιολογείται με οποιονδήποτε τρόπο η λήψη τέτοιων δραστικών μέτρων».

«Δεν δικαιολογείται ο πανικός, ούτε οι συμπολίτες μας θα πρέπει να καθοδηγούνται από ψιθύρους ή φήμες που κυκλοφορούν κατά καιρούς από διάφορες "πηγές"», σημειώνει.

Ο κ. Κούσιος συνεχίζει αναφέροντας ότι «επιβάλλεται ο λαός μας να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας».

Διαβεβαιώνει επίσης ότι «η Κυβέρνηση θα ενημερώνει τον λαό έγκυρα και έγκαιρα για τις εξελίξεις, καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λαμβάνει, μέσω των αρμοδίων υπουργών και του κυβερνητικού εκπροσώπου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης