Eπίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία»: Δύο προσαγωγές από την αστυνομία

Eπίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία»: Δύο προσαγωγές από την αστυνομία

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

497884
Περίπου 25-30 άτομα συγκεντρώθηκαν στις 5 το απόγευμα έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι. Φώναξαν υβριστικά συνθήματα για δημοσιογράφους και την εφημερίδα, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου και πέταξαν τρικάκια. Οι νεαροί παρέμειναν στο σημείο για περίπου 10 λεπτά, σύμφωνα με το ΑΠΕ και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο, προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Δήλωση Στέλιου Πέτσα

«Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την επίθεση κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», από ομάδα νεαρών που έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου από την εφημερίδα και πέταξαν τρικάκια.

Χαρίτσης: Καταδικαστέα η επίθεση - Προσβάλλει την  ελευθεροτυπία

Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.


4978825
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης