Συνέλαβαν πατέρα και γιο με αρχαία και σφαίρες στην Κάλυμνο

Συνέλαβαν πατέρα και γιο με αρχαία και σφαίρες στην Κάλυμνο

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εξακριβωθεί η προέλευσή τους, να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν

Kalymnos-amforeas-sfaires
Άλλη μια έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Καλυμνίων έδειξε ότι ορισμένοι κάτοικοι του νησιού των σφουγγαράδων έχουν ως... χόμπι την παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων! Όμως, εκτός από τα αρχαία, στο σπίτι της οικογένειας που ερεύνησαν βρήκαν και πυρομαχικά στρατιωτικού τύπου.

Με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην κατοικία ενός 46χρονου όπου βρήκαν... στολισμένα έναν πήλινο αμφορέα και ένα πήλινο μονωτό αγγείο με εμφιάλωση, που διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εξακριβωθεί η προέλευσή τους, να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν.

Στην κατοχή του 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη, βρέθηκαν ακόμη ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου και οκτώ φυσίγγια πολεμικού όπλου, για οποία προέκυψε ότι ανήκαν στον 71χρονο πατέρα του. Ο ηλικιωμένος είχε και άλλα 12 φυσίγγια ιδίου τύπου στην κατοχή του κι έτσι συνελήφθη και αυτός, και παραπέμφθηκε μαζί με τον γιο του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, που τους άσκησε δίωξη για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων και οπλισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης