Σεισμός στην Κρήτη: Σε απογευματινή βάρδια άλλων γυμνασίων θα λειτουργήσουν τα λύκεια Κισσάμου που υπέστησαν ζημιές

Σεισμός στην Κρήτη: Σε απογευματινή βάρδια άλλων γυμνασίων θα λειτουργήσουν τα λύκεια Κισσάμου που υπέστησαν ζημιές

Την Τρίτη, ο δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις

sxoleia_kleista
Σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων- το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, τα κτίρια των οποίων «επιβαρύνθηκαν» από τη σεισμική δόνηση 6.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.

Την Τρίτη, ο δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία των δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτήρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Η απόφαση για λειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ σε απογευματινή βάρδια λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Όπως αποφασίστηκε τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών - κοντέινερ.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος αύριο Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη συγκαλείται σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές», καθώς και του δήμου Κισσάμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης