Σκυλιά δάγκωσαν και τραυμάτισαν μαθητές στη Θεσσαλονίκη

ADESPOTA-2

Ένα αγοράκι πρώτης γυμνασίου και ένα αγοράκι τρίτης γυμνασίου φέρουν μελανιές και σημάδια από δόντια, παρά το γεγονός ότι παρέμειναν ψύχραιμα και ακίνητα μπροστά στην εικόνα της αγέλης

Στόχος αδέσποτων σκυλιών έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες μαθητές από το 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά δύο αγοράκια βρέθηκαν αντιμέτωπα με τον φόβο και η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει όπως επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου κ.Στέργιος Βλαχόπουλος.

Ένα αγοράκι πρώτης γυμνασίου σήμερα και ένα αγοράκι τρίτης γυμνασίου προχθές φέρουν μελανιές και σημάδια από δόντια, παρά το γεγονός ότι παρέμειναν ψύχραιμα και ακίνητα μπροστά στην εικόνα της αγέλης.

gr1


Όπως δηλώνει στο Gr Times η μητέρα του ενός αγοριού, που σήμερα έζησε την εμπειρία αυτή για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν πρόκειται για ένα αγόρι που δεν αγαπά τα ζώα και δεν ξέρει να τους συμπεριφέρεται. Η μητέρα του 12χρονου Ευθύμη είναι κτηνίατρος στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο τμήμα υγείας ζώων και είναι γνώστης του ευρύτερου προβλήματος που έχει η πόλη με τα αδέσποτα. «Είναι η τρίτη φορά που του συμβαίνει από τον ίδιο κιόλας σκύλο. Ευτυχώς δεν είχε ανοιχτό τραύματα, μόνο τραβήγματα από το στόμα του σκύλου. Την πρώτη φορά το διαχειρίστηκε πολύ καλά, δεν έδειξε τον φόβο και δεν έτρεξε, ωστόσο του επιτέθηκε ο σκύλος. Τη δεύτερη φορά τρομοκρατήθηκε και έτρεξε… και λίγο πριν απομακρυνθεί τον άρπαξε στο πόδι» αναφέρει η κα Ευαγγελία Γαλούπη.

gr2


«Είναι σαν παιχνίδι, όπου πάνε τα παιδιά, πάνε και τα σκυλιά. Μόνο που κάποια στιγμή αυτό το παιχνίδι θα έχει άσχημη κατάληξη»

«Σήμερα πήγαινε με τα πόδια στο σχολείο και όχι από το μονοπάτι όπου συνήθως βγαίνουν τα σκυλιά, αλλά τα σκυλιά βγαίνουν πλέον και στον κεντρικό. Είναι σαν παιχνίδι, όπου πάνε τα παιδιά, πάνε και τα σκυλιά. Μόνο που κάποια στιγμή αυτό το παιχνίδι θα έχει άσχημη κατάληξη. Θα πρέπει να απομακρυνθούν τα σκυλιά άμεσα από εκεί. Άλλωστε η νομοθεσία απαγορεύει την επανένταξη των αδέσποτων ζώων κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδρύματα και δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας» εξηγεί η ίδια και απευθύνει έκκληση στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς οι δήμοι έχουν την πλήρη αρμοδιότητα σε θέματα περισυλλογής ζώων, ώστε να γίνει κάτι το συντομότερο δυνατό.

«Έχουμε καθημερινά κρούσματα. Πρέπει τουλάχιστον να σπάσει η αγέλη. Οι γονείς έχουν εξαγριωθεί. Τα παιδιά φοβούνται. Δεν μπορούν οι γονείς και οι καθηγητές να γίνουν οι σωματοφύλακες των παιδιών στο σχολείο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι από τους λίγους δήμους που έχουν δύο κτηνιάτρους και τμήμα στελεχωμένο για τέτοια θέματα» καταλήγει η κ.Γαλούπη, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πολλά κενά στη νομοθεσία σε σχέση με τα αδέσποτα, αλλά δεν υπάρχουν συχνά οι υποδομές και οι άνθρωποι για να εφαρμόσουν τη νομοθεσία.

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Περισσότερο κινδυνεύουν τα ζώα παρά οι άνθρωποι»

Κι ενώ ο φόβος, η ανησυχία και οι κίνδυνοι απασχολούν γονείς και καθηγητές ο δήμος Θεσσαλονίκης επιμένει πως περισσότερο κινδυνεύουν τα σκυλιά παρά οι άνθρωποι. Σύμφωνα με εντεταλμένη σύμβουλο του δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα, Μαρία Αρβανιτίδου, στις περισσότερες περιπτώσεις επιθέσεων τα παιδιά προκαλούν πετώντας πέτρες τα σκυλιά.

«Περισσότερο κινδυνεύουν τα ζώα παρά οι άνθρωποι. Τα σκυλιά αυτά δεν πιάνονται, γιατί δεν εντοπίζονται. «Υπάρχει πρόβλημα με τη νομοθεσία. Δεν μπορούμε να τα ναρκώσουμε. Προσπαθούμε με λάσο να τα πιάσουμε όταν τα βρούμε. Είμαστε κάθε μέρα εκεί για κάποια ώρα με το βανάκι του τμήματος για τα αδέσποτα και τον μοναδικό υπάλληλο περισυλλογής μαζί με εθελοντή εκπαιδευτή. Δυστυχώς το τμήμα είναι υποστελεχωμένο. Κάνουμε ενέργειες για να στελεχώσουμε με περισσότερα άτομα και να εντάξουμε όχι μόνο σκυλιά, αλλά και γάτες και άλλα αδέσποτα. Ήταν προγραμματισμένη επιχείρηση για να τα πιάσουμε το περασμένο Σάββατο, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν τα καταφέραμε, θα ξαναπάμε αυτό το Σάββατο» αναφέρει στο Gr Times η κα Αρβανιτίδου.

Μάλιστα επισημαίνει πως είχε μπει εδώ και πολύ καιρό κορδέλα, ώστε να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο μονοπάτι, αλλά τα παιδιά την έβγαλαν. Μονό που η σημερινή επίθεση έγινε στο δρόμο. «Έχω μιλήσει με κατοίκους και υπάρχει φυσικά πρόβλημα και με τα δεσποζόμενα σκυλιά από τα αδέσποτα όταν τα βγάζουν βόλτα. Βέβαια όσες φορές μαζέψαμε εκπαιδευτές μας είπαν ότι απλά ήταν θυμωμένα και όχι άγρια, λόγω των συνθηκών διαβίωσης στους δρόμους» καταλήγει η κα Αρβανιτίδου.

Το σίγουρο είναι πως την ερχόμενη Δευτέρα, καθηγητές, γονείς και μαθητές θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τρίτη μια αντίστοιχη στο Δημαρχείο.

Πηγή: grtimes

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Ouga

Έκλεισαν το δρόμο λέει με κορδέλα. Δηλαδή να μην μπορούμε να περάσουμε από όποιον δρόμο θέλουμε, σε δημοκρατική χώρα, λόγω σκύλων.

Thanasis

Δυστυχώς, κυρίες κ κύριοι είμαστε στο έλεος των φιλοσκυλων. Η κατάσταση πλέον δεν ελέγχεται με τίποτα παρά μόνο με μηνύσεις σ αυτόν που με το κωλοσκυλο του η το αδέσποτο(υπόθεση Δήμου)γίνεται υπαίτιος τραυματισμού κάθε πολίτη.Σε καμμία χώρα του πολιτισμένου κόσμου δεν κυκλοφορούν έτσι τα σκυλιά.Δυστυχως οι κυβερνήσεις αλλά και δικαστικοί,υπέκυψαν στα βίτσια των ακραίων φιλοσκυλων με τις γνωστές συνέπειες. Μόνη "σωτηρία"η ενίσχυση της παρουσίας Κινέζων κ λοιπών Ασιατών για να κάνουν το σχετικό ξεκαθάρισμα.

Θεσσαλονικιός

Ο Ζέρβας ξέρει πολύ καλά ποιοί τον εξέλεξαν: οι καλά οργανωμένες, εξαιρετικά ηχηρές και αδίστακτες μειοψηφίες με τις διάφορες ιδιαιτερότητες (σκυλόφιλοι κλπ). Τα όσα μισάνθρωπα και περιφρονητικά (έως ευθέως υβριστικά) για τον κοσμάκη λέει η Αρβανιτίδου δεν είναι ένα λάθος έκφρασης, είναι αυτά ακριβώς που πιστεύουν ή που κάνουν ότι πιστεύουν για να γλείψουν τις αντίστοιχες μειοψηφίες (εδώ τους ακραίους σκυλόφιλους). Επομένως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, γιατί τους είναι παντελώς αδιάφορα τα θύματα, είτε παιδιά είτε ηλικιωμένοι είτε άλλοι απλοί άνθρωποι του λαού που δεν μετακινούνται με κούρσα από το ιδιωτικό πάρκινγκ της βίλας τους στο ιδιωτικό πάρκινγκ της επιχείρησής τους ή του γραφείου τους.

Ανακατωσούρης

Η κυρία Αρβανιτίδου πιάνει την πρωτιά του μήνα για τον "Πιο Ανίκανο Αξιωματούχο". Τι μας λέει λοιπόν η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης; 1) "Περισσότερο κινδυνεύουν τα ζώα παρά οι άνθρωποι". Εσένα κυρά μου σε ψήφισαν και σε πληρώνουν οι άνθρωποι ή τα σκυλιά; 2) " Τα σκυλιά αυτά δεν πιάνονται, γιατί δεν εντοπίζονται.". Τα σκυλιά εντοπίζονται μια χαρά. Εσύ δεν εντοπίζεσαι κυρά μου για να λύσεις τα προβλήματα του κοσμάκη. 3) " Υπάρχει πρόβλημα με τη νομοθεσία. Δεν μπορούμε να τα ναρκώσουμε. Προσπαθούμε με λάσο να τα πιάσουμε όταν τα βρούμε." Το τι δε μπορείς να κάνεις το έχουμε εμπεδώσει. Για τίποτε δεν είσαι ικανή. Το μόνο πρόβλημα με τη νομοθεσία είναι ότι οι ανίκανοι όπως εσύ μένουν ατιμώρητοι σε αυτή τη χώρα. 4) " Είμαστε κάθε μέρα εκεί για κάποια ώρα με το βανάκι του τμήματος για τα αδέσποτα και τον μοναδικό υπάλληλο περισυλλογής μαζί με εθελοντή εκπαιδευτή. Δυστυχώς το τμήμα είναι υποστελεχωμένο. Κάνουμε ενέργειες για να στελεχώσουμε με περισσότερα άτομα και να εντάξουμε όχι μόνο σκυλιά, αλλά και γάτες και άλλα αδέσποτα.". Πες το μας ντε ότι είστε υποστελεχωμένοι. Δεν το ξέραμε. Πάρτε καμιά εικοσαριά μόνιμους δημοσίου υπαλλήλους να πιάνουν τα αδέσποτα. Με βαρέα κι ανθυγιεινά ένσημα εννοείται. Και να σε κάνουν εσένα διευθύντρια κι εκπαιδεύτρια του λάσου. 5) " Ήταν προγραμματισμένη επιχείρηση για να τα πιάσουμε το περασμένο Σάββατο, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν τα καταφέραμε, θα ξαναπάμε αυτό το Σάββατο". Προφανώς το Σάββατο μαζεύονται τα σκυλιά για την καθιερωμένη σαββατιάτικη οικογενειακή συγκέντρωση, οπότε γνωρίζοντας το η σατανική κυρία Αρβανιτίδου, θέλει να τα πιάσει όλα μαζί και αυτά που εντοπίζονται και αυτά που δεν εντοπίζονται ( τα λεγόμενα και στελθ-stealth) ούτε με ραντάρ, ούτε με διόπτρες νυχτερινής όρασης. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι από αυτά τα σκυλιά στελθ-stealth που δεν εντοπίζονται, προέκυψε και η τεχνολογία stealth των αεροσκαφών F-35. Εδώ να πούμε κι ένα μεγάλο μπράβο στους ψηφοφόρους της κυρίας Αρβανιτίδου, γιατί χωρίς τη δική τους επιλογή, άλλο ένα τεράστιο ταλέντο θα χανόταν.

@ Ανακατωσούρης 29/11/2019, 10:56

Καταπληκτική και ακριβέστατη ανάλυση της κατάστασης. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Ο δήμαρχος είναι ο εμπνευστής αυτής της κατάστασης και η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη ή ασχολείται μόνο με κομματικά θέματα.

Τα σκυλιά ήταν απλά θυμωμένα....

...και όχι άγρια, είπαν οι εκπαιδευτές, γιατί δεν είναι ευχαριστημένα από τις συνθήκες διαβίωσης στους δρόμους! Επίσης φταίει, αφενός ότι ο μοναδικός υπάλληλος περισυλλογής εθελοντής δεν είναι και τόσο καλός στο λάσο, αφετέρου η απαγορευτική κορδέλα του δρόμου που κλέφτηκε και έφυγε! Πιστεύω ότι κατά τύχη υπάρχουμε ακόμα σαν κράτος!

George

Ταράξτε τον δήμο στις μηνύσεις και πάρτε τους τα σώβρακα. Τα ατσιπάριστα αδέσποτα ανήκουν στον δήμο και έχει όλη την ευθύνη. Πολύ προκλητικοί όταν μετά από τέτοιο περιστατικό τολμάνε να λένε πως περισσότερο κινδυνεύουν τα σκυλιά παρά οι άνθρωποι. Και ότι απλά ήταν θυμωμένα και όχι άγρια.

Παρης

Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν έχω δει ούτε ένα αδέσποτο. Κυριολεκτικά ούτε ένα. Μάλιστα στην Πράγα μου έκανε εντύπωση τα πολλά κατοικίδια που είχε ο κόσμος αλλά όλα ήταν με λουράκι και, πάλι, δεν είδα ούτε ένα αδέσποτο. Εδώ δεν μπορείς να κάτσεις σε μαγαζί στον εξωτερικό χώρο από τις γάτες και τα σκυλιά που έρχονται πάνω σου. Και ας καταλάβουν κάποιοι: υπάρχουν άνθρωποι που και τα φοβούνται και τα σιχαίνονται...

Έλα και σείς τώρα τα βάλατε με τα αδεσποτούλια...

Παιδί δάγκωσε, δε δάγκωσε σκυλί !

Δημήτρης

Με τους καρκινοκαπνιστες κάτι γίνεται με τους κυνοφιλους βαράμε προσοχή και διατηρούμε την τραγική νομοθεσία που επέβαλλαν επί Σαμαρά και δημιουργεί νεκρούς, τραυματίες κ πολλές φολες

ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γιατι γενικοποιουμε τα παντα και πρεπει να διαλεγουμε "στρατοπαιδο"Ειπαρχουν και προβληματικοι σκυλοι και προβληματικα παιδια!Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη!

George

Δεν διαλέξαμε στρατόπεδο. Η φύση μας κατέταξε στο στρατόπεδο των ανθρώπων. Εκτός αν αρνείσαι τη φύση σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης