Δήμαρχος Θάσου στον ΘΕΜΑ 104,6: Μεγάλες ζημιές σε δρόμους, γέφυρες, επιχειρήσεις από την κακοκαιρία

thasos_ar2

Εντατικές προσπάθειες για θωράκιση της περιοχής, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» από το βράδυ της Κυριακής

Τις εκτεταμένες ζημιές που σημειώθηκαν στο νησί του λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας περιέγραψε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς o δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης. «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε γιατί από τη Δευτέρα αναμένεται ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακίδης.

«Η νύχτα πέρασε ομαλά, σήμερα από το πρωί έχει αρχίσει ξανά να βρέχει. Πριν λίγο υποδεχθήκαμε τα μηχανήματα του στρατού που θα διανεμηθούν στις πληγείσες περιοχές. Έγινε μία σύσκεψη στο δημαρχείο και κατανείμαμε σε τρία κλιμάκια τις μονάδες του στρατού και βρίσκονται καθ' οδόν στις πληγείσες περιοχές», σημείωσε ο δήμαρχος Θάσου.

Όπως τόνισε, ο δήμος προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για τη θωράκιση της περιοχής γιατί από τη Δευτέρα αναμένεται ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. «Προσπαθούμε με τον στρατό και με τα δικά μας μηχανήματα να κάνουμε κάποιες εργασίες ώστε αν το κύμα αυτό έρθει στη Θάσο να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με τις «πληγές» της χθεσινής κακοκαιρίας είπε: «Υπάρχουν υπόγεια πλημμυρισμένα και επιχειρήσεις όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλες ζημιές υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο, στους αγροτικούς δρόμους, σε γέφυρες, στο δίκτυο της ύδρευσης–άρδευσης και αποχέτευσης.
thasos1
thasos2
thasos3
thasos4
thasos5
thasos6
thasos7

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γιώργος

Ο νέος Δήμαρχος είναι φιλότιμος και καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα που άφησε πίσω του ο προηγούμενος Δήμαρχος που ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του επί πολλά έτη Δασάρχη Θάσου, Χαράλαμπου Μαρουγκλιάνη που από το ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να έχει πολιτική κάλυψη για τις εγκληματικές του ευθύνες ως προς την αποψίλωση και καταπάτηση των δασών για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών στον χώρο του τουρισμού.

αν-αν

Ο χείμαρρος του ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ που υπερχείλησε, έχει πλημμυρική παροχή 100ετίας περίπου ~100 m3/s και απαιτεί μία κοίτη πλάτους ~7.00 m για την ασφαλή περοχέτευση της. Σύμφωνα με το πρόσφατο πολεοδομικό σχέδιο η κοίτη σε ορισμένα σημεία περιορίζεται στα 5.00 m και η παροχετευτικότητα στα ~40 m3/s με την επιπλέον ποσότητα νερού να διαχέεται στον δομημένο ιστό. Δυστυχώς η επίλυση του προβήματος έχει πολιτικό κόστος,,,,,

Παο

Οποίος προτάσσει το πολιτικό του κόστος εις βάρος της κοινωνίας , Πάρο φυλακή αυτά ομως σε νορμαλ κράτος και όχι στην αποικία της ασυδοσίας και της λαμογιάς...

αν-αν

Για 16 χρόνια προσπαθούσα να αδειοδοτήσω μια μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας ενός ταλαίπωρου οικισμού της Μακεδονίας. Εμπλεκόταν καμμιά 20ρια υπηρεσίες και... συνέλεξα καμμία 40ριά εγκριτικές υπογραφές.. Κατά καιρούς υπήρξαν ευκαιρείες χρηματοδότησης αλλά έλειπε η τελική έγκριση,,Στό τέλος έφυγε η μελέτη.... στην Αθήνα για την τελική έγκριση και δημοσίευση στό ΦΕΚ. Ανακουφισμένοι Δημοτική αρχή και μελετητής περιμέναμε ..το χαρμόσυνο νέο.. Αλλά ήλθε η απάντηση... Να προβείτε στην αναθεώρηση πρώτα του Πολεοδομικόυ σχεδίου και μετά η έγκριση της Αντιπλημμυρικής μελέτης.. Η τελευταία απαιτεί μία διαδικασία ..δεκαετίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης