Δήμαρχος Αριστοτέλη στο ΘΕΜΑ 104,6: Είδαμε τρομερές ποσότητες νερού, φοβόμαστε για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Δήμαρχος Αριστοτέλη στο ΘΕΜΑ 104,6: Είδαμε τρομερές ποσότητες νερού, φοβόμαστε για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ο κ. Στέλιος Βαλιάνος ευχαρίστησε το κυβερνητικό κλιμάκιο για την άμεση ανταπόκρισή του

aristotelis
Αγωνία για το νέο επόμενο κύμα κακοκαιρίας και το πώς θα επηρεάσει τη Χαλκιδική εξέφρασε μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Ηλία Σιακαντάρη & Ελένη Στεργίου o δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η κατάσταση στον δήμο του μετά τη χθεσινή κακοκαιρία, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ο κ. Βαλιάνος δήλωσε ότι έχει πλέον κοπάσει το φαινόμενο. «Σήμερα είναι μία σχετικά καλή μέρα, υποχωρούν τα νερά», είπε χαρακτηριστικά. Όπως επισήμανε, σήμερα φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής, αφού υπήρξαν τρομερές ποσότητες νερού σε όλες τις κοινότητες του δήμου. «Ευτυχώς άντεξαν τα ρέματα στις περισσότερες. Η Ολυμπιάδα, με το ρέμα που για τέταρτη φορά δίνει αυτό το μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο, δεν άντεξε. Και επειδή το ρέμα αυτό διέρχεται και από τις παρυφές του οικισμού, έχει καταστρέψει τα πρανή, έφυγε το νερό ανεξέλεγκτα και δημιουργησε πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές κατοικίες μέσα στον οικισμό» σημείωσε ο δήμαρχος.

Αφού ευχαρίστησε το κυβερνητικό κλιμάκιο που ανταποκρίθηκε άμεσα, πηγαίνοντας στις πληγείσες περιοχές μερικές ώρες μετά τη θεομηνία, ανέφερε ότι η Ολυμπιάδα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την αντιπλημμυρική της θωράκιση ανεξάρτητα με το τι θα γίνει τις επόμενες ώρες, «προκειμένου να προλάβουμε την επόμενη κακοκαιρία». Όπως είπε, το ρέμα έχει μπαζωθεί από τα φερτά υλικά και ενδεχομένως οι συνέπειες της δεύτερης κακοκαιρίας να είναι χειρότερες της πρώτης. «Αυτό είναι το άγχος μας αυτή τη στιγμή και η αγωνία μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης