Ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε - Παραμένει στην Εντατική

Ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε - Παραμένει στην Εντατική

Είναι αιμοδυναμικά σταθερός -  Ο 59χρονος συγγραφέας και πρώην βουλευτής είναι πλέον εκτός μηχανικής υποστήριξης - Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

tatsopoulos_main
Ένα ακόμη μικρό αλλά σημαντικό βήμα διένυσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, καθώς αποσωληνώθηκε περίπου 20 ώρες έπειτα από την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση για το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Ιπποκράτειο.


Ο 59χρονος συγγραφέας και πρώην βουλευτής παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, εξέλιξη σημαντική και ενθαρρυντική για την κατάσταση της υγείας του. Εξίσου σημαντικό θεωρείται από τους θεράποντες ιατρούς ότι είναι αιμοδυναμικά σταθερός – το απειλητικό ενδεχόμενο της αιμορραγίας είναι ακόμη ανοιχτό όπως σε κάθε μεγάλο χειρουργείο.


Ωστόσο, επειδή η μετεγχειρητική πορεία στη συγκεκριμένη καρδιοχειρουργική επέμβαση είναι και πολύ κρίσιμη – με υψηλή θνητότητα- και απρόβλεπτη, οι γιατροί τηρούν στάση αναμονής και υπενθυμίζουν πως η κατάσταση του ασθενή παραμένει πολύ σοβαρή.

H ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Ιπποκράτειο

«Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης