Guardian για Mύκονο: «Ο παράδεισος του παράλογου πλούτου»

Guardian για Mύκονο: «Ο παράδεισος του παράλογου πλούτου»

 Δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» πήρε μία γεύση από την ζωή της Μυκόνου,  την οποία χαρακτηρίζει «έναν παράδεισο παράλογου πλουτισμού» 

mykonos_main01
To «Νησί των Ανέμων» που λειτουργεί ως «μαγνήτης» για το διεθνές τζετ σετ μετατράπηκε σε παράδεισο παράλογου πλούτου με σούπερ γιοτ και κακόγουστη τέχνη, όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» που πήρε μία γεύση από την ζωή της Μυκόνου.

Υπό τον τίτλο:«Σούπερ γιοτ και κακόγουστη τέχνη», το άρθρο που υπογράφει ο Ρούπερτ Νιτ υπογραμμίζει τις αναπάντεχες ελλείψεις στις παραλίες του νησιού όπως κουβαδάκια και φτυαράκια, δηλαδή παιδιά με τα παιχνίδια τους.

«Δεν.. μπορείς να βρεις κουβαδάκι και φτυαράκι στις παραλίες, κοινώς παιδιά με τα παιχνίδια τους, αλλά μπορείς να βρεις να αγοράσεις μια τσάντα Gucci των 10.000 ευρώ ή μια καλλιτεχνική δημιουργία των 250.000 ευρώ», σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

Ο ίδιος περιγράφει πώς η μαζική εισροή δισεκατομμυριούχων μετέτρεψε τη Μύκονο σε «έναν παράδεισο παράλογου πλουτισμού» αλλά και τα όσα έζησε εντυπωσιασμένος στο Nammos στην Ψαρού, έναν προορισμό που επιλέγουν κάποιοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της υφηλίου για να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας.

«Αυτή η λωρίδα άμμου, στη νοτιοδυτική ακτή της Μυκόνου, δεν είναι μια απλή παραλία», γράφει ο Νιτ για γνωστή παραλία του νησιού, όπου αποφάσισε να ρωτήσει που μπορεί να αγοράσει στρώμα θαλάσσης ή άλλα «συμπράγκαλα» για την παραλία. «Οι πελάτες μας δεν είναι συνήθως τέτοιου είδους άνθρωποι», του απάντησε η γυναίκα στην υποδοχή.

Προορισμός των celebrities

«Η Μύκονος «είναι προορισμός που επιλέγουν κάποιοι από τους πιο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους στον κόσμο. Από την Κέιτ Μος, την Λίντσεϊ Λόχαν και την Αριάνα Γκράντε, μέχρι τον Γουέιν Ρούνεϊ και τον Γιουσέιν Μπολτ....

Κλείσιμο
Monopoly I$land: Alec Monopoly's exhibition at Eden gallery Nammos Mykonos


Τα χρήματα που ξοδεύουν στο «Νammos» έχουν αλλάξει άρδην την τοπική κοινότητα», γράφει ο δημοσιογράφος που ρώτησε αν μπορεί να απολαύσει το δείπνο του εκεί, αλλά το ενημέρωσαν ότι έπρεπε να είχε κάνει κράτηση εβδομάδες νωρίτερα.

«Πιθανότατα αυτό είναι καλύτερο γιατί ένα πιάτο λαβράκι θα μου κόστιζε 200 ευρώ. Μια προσπάθεια να πιω μια μπύρα στο μπαρ, όπου χωρίς εξαίρεση όλοι οι πελάτες, γέροι και νέοι χορεύουν στα τραπέζια, αποτρέπεται από μια ομάδα έξι σεκιούριτι», περιγράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος .

Έξοδα έως και 100.000 ευρώ

Ένας από τους σεκιούριτι του εξήγησε ότι μόνο όσοι έχουν κλείσει τραπέζι επιτρέπεται να μπουν στο πάρτι.

«Είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Μετά, ξεκινά το πάρτι κάθε βράδυ. Οι άνθρωποι ξοδεύουν τεράστια ποσά, 50.000-100.000 ευρώ δεν είναι κάτι ασυνήθιστο», του είπε.

Για επιπλέον ιδιωτικότητα, οι διάσημοι μπορούν να νοικιάσουν μια καμπάνα, με τζακούζι σε εξωτερικό χώρο και μπάτλερ, για 5.000 ευρώ την ημέρα, σημειώνει.

Κέννεντυ, Ωνάσης, Σοφία Λόρεν

Η Μύκονος προσελκύει τουρίστες από τη δεκαετία του ‘20, όταν αρχαιολόγοι και κυνηγοί αρχαιοτήτων τη χρησιμοποιούσαν ως βάση για να επισκέπτονται την κοντινή Δήλο, γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

«Τη δεκαετία του ‘60, την επισκέφθηκε η Τζάκι Κέννεντυ με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Το παράδειγμά της ακολούθησαν η Γκρέις Κέλι, η Μπριζίτ Μπαρντό και η Σοφία Λόρεν. Η Μύκονος έγινε προορισμός για τους ομοφυλόφιλους τουρίστες τη δεκαετία του ‘70, όταν άνοιξε το Pierro’s», γράφει ακόμη.

«Όπως συμβαίνει συνήθως, όταν οι διάσημοι πηγαίνουν κάπου, ακολουθούν οι πάμπλουτοι. Η Ψαρού αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής γιατί είναι ένα φυσικό λιμάνι προστατευμένο από τα μελτέμια. Κατά συνέπεια, είναι τέλειο σημείο προκειμένου να δέσουν τα σούπερ γιοτ των δισεκατομμυριούχων. Όταν επισκέφθηκα τη Μύκονο 11 τέτοια γιοτ ήταν δεμένα εκεί, ανάμεσά τους το «Maltese Falcon », αξίας 300 εκατομμυρίων που λέγεται ότι το έχουν νοικιάσει ο συνιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ και οι ηθοποιοί Τομ Χανκς και Χιου Τζάκμαν», γράφει ο δημοσιογράφος.

Σούπερ γιοτ και ιδιωτικά τζετ στη Μύκονο

«Δεν είναι η μόνη περιοχή της Μυκόνου που έχει μεταμορφωθεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σούπερ πλουσίων. Το 2015 οι Γερμανοί φίλοι Τόμας Χέιν και Μάριο Χέρτελ αγόρασαν το μπαρ Scorpios και το μεταμόρφωσαν σε άλλον έναν σούπερ- πολυτελή προορισμό για πάρτι», σημειώνει ο Νιτ και συμπληρώνει πως και εκεί πάνε συχνά διάσημοι.

MALTESE FALCON luxury charter yacht - 289ft / 88m - Perini Navi


«Οι ξένοι επισκέπτες στο αεροδρόμιο της Μυκόνου αυξήθηκαν σε 282.000 το πρώτο εξάμηνο του 2019. Κάθε ημέρα τον Αύγουστο περισσότερα από 200 αεροπλάνα, ανάμεσά τους ένας σημαντικός αριθμός ιδιωτικών τζετ, προσγειώνονται ή απογειώνονται εκεί. Για εκείνους που δεν έχουν το δικό τους πολυτελές γιοτ, οι επιλογές διαμονής περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων ή υπερπολυτελείς βίλες, μία από τις οποίες νοικιάζεται για πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες τον μήνα. Είναι 1.400 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει μπάτλερ, σεφ, δύο σερβιτόρους, 8 κρεβατοκάμαρες, 9 μπάνια και εξωτερικό χώρο διασκέδασης που μπορεί να φιλοξενήσει 120 άτομα» περιγράφει το ρεπορτάζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης