Ένωση Εισαγγελέων: Κίνδυνος παραγραφών και ατιμωρησίας με τον νέο Ποινικό Κώδικα - Να αποσυρθεί αμέσως

eisaggelia-athinon-evelpidon

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την αγωνία του κλάδου και υποβάλλει έκκληση στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να προβούν σε άμεσο χρόνο στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες

Τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας αλλά και την αδυναμία πρακτικής βιωσιμότητας νεοσύστατων θεσμών, χωρίς την προγενέστερη εξασφάλιση της αναγκαίας ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Εισαγγελίας, από την άμεση εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, επισημαίνει με ψήφισμά της έκτακτης γενικής συνέλευσης της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

Μάλιστα, η ΕΕΕ προτείνει την απόσυρσή τους «προκειμένου μέσα από περαιτέρω διαβούλευση των επιστημονικών φορέων να αρθούν οι αστοχίες επιμέρους διατάξεων και να ληφθεί η δέουσα πρόνοια για την δημιουργία των ελάχιστων αναγκαίων υποδομών πρακτικής εξυπηρέτησής τους».

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος «μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να οδηγηθεί σε πρωτοφανείς συνθήκες ασφυξίας το σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και προκειμένου να μην αποδυναμωθούν ή αδρανοποιηθούν στην πράξη, λόγω αδυναμίας πρακτικής εφαρμογής τους οι νεοσύστατοι θεσμοί, εκφράζει την αγωνία του κλάδου και υποβάλλει έκκληση στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να προβούν σε άμεσο χρόνο στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σύμφωνα με την ΕΕΕ είναι:

-Η πλήρωση των κενών και στην αύξηση των οργανικών θέσεων εισαγγελικών λειτουργών (ειδικά του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας), δικαστικών υπαλλήλων και επιμελητών κοινωνικής αρωγής, καθώς και στη σύσταση δικαστικής αστυνομίας,

-Η εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής στις Εισαγγελίες της χώρας,

-Η αποποινικοποίηση ήσσονος ποινικής απαξίας αδικημάτων, κατάργηση ή περιστολή της ενδιάμεσης διαδικασίας των συμβουλίων, επαναφορά του θεσμού του Μονομελούς Εφετείου και διόρθωση επιμέρους αστοχιών των κωδίκων που έχουν εντοπιστεί και η πρακτική εφαρμογή τους άμεσα θα καταδείξει.

Και αυτό, «προκειμένου ο κίνδυνος εκτροχιασμού της ποινικής δικαιοσύνης να αποτραπεί και να επιτευχθεί η στόχευση της κομβικής για το ποινικό δικαιικό μας σύστημα μεταρρύθμισης των Κωδίκων προς όφελος των πολιτών και της δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της δημοκρατίας», καταλήγει η ΕΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

katerina

ΜΑ ΓΙΑΤΙ? ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΑΥΤΟΥΣ!

αχαχαχα

είπαν και μετά συνέχισαν να ασχολούνται με το καυτό ζήτημα των ηλεκτρικών πατινιών. Κοίτα τώρα που εγώ ο χαζός νόμιζα ότι ήδη υπήρχε ατιμωρησία.

Ευδιάκριτος δικαστής, ελληνικής κοπής.

Τα δικά τους εργασιακά ξυσίματα ΔΕΝ μπορούν να αποτελούν ΚΑΝΈΝΑ λόγω "αναβολών". Άλλωστε, θα εφαρμοστεί από την 1 Ιουλίου- ΤΕΡΜΑ οι χυδαιότητες, το κατασκεύασμα ενοχοποιητικών στοιχείων εις βάρος των κατηγορουμένων, και την αισχρότατη ηθοποιία σας. Ο νομοθέτης μίλησε Κύριοι! ΔΕΝ σας πέφτει πλέον κανένα λόγο! Εφαρμόστε! Και μάλιστα - μίλησαν επιτροπές Πανεπιστημιακών ... επί 10 χρόνια!!

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...κάτι μας είπες τώρα.Δεν ξέρεις το drei professoren,vaterland verloren; Oσον αφορά στο νομοθέτη,δηλαδή τον τσίμπλα,τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Γι' αυτό εξ άλλου ο συριζας πήρε 75% στις φυλακές...

ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει τον Λαυρεντιάδη

για να καταλάβουμε ΟΛΟΙ τι ακριβώς κάνει ο κ Πετσίτης. Αυτοί ζητάνε την ψήφο μας

στις 7/7 ...

Ερχεται η πολιτική αλλαγή και θα αλλάξουν οι επαίσχυντοι Νόμοι του καθεστώτος !

τους εισαγγελείς το μόνο που

τους νοιάζει είναι η τσέπη τους.Μια υπόθεση 10 αναβολές.Λεφτα με το τσουβάλι,χαρτοσημα,δικόσημα,παραστάσεις,εφετεία,δεύτερα εφετεία,τρίτα εφετεία,αρειός πάγος κ.τ.λ.Τώρα απλά με τον νέο νόμο,οι υποθέσεις που θα τραβάνε τόσο,γίνονται μια στις δέκα.Φτώχεια καταραμένη δηλαδή.Αν θέλανε τόσα χρόνια θα τελείωναν μια υπόθεση σε 1 δίκη και όχι σε 50 σε πάροδο 10 ετών.

πιο κουτός κι από συριζαίος

ούτε ο Καρανίκας τέτοιες ........ σοφίες

Πειραιώτης μαουνιέρης.

...δε φταίνε αυτοί βρε βλάκα.οι δικηγόροι με τους πελάτες τους τα κάνουν αυτά για να εξασφαλίζουν μαλακότερους δικαστές.Σύρε να μάθεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pl12

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ εμφανώς πλαστά, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον 100 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες

seismos

Ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος προειδοποιεί: Θα υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός στην Αθήνα μέχρι το 2021 - Τόνισε ότι πλησιάζει η περίοδος ενεργοποίησης του ρήγματος των Αλκυονίδων που προκάλεσε τον σεισμό του 1981, καθώς το ρήγμα ενεργοποιείται κάθε 40-45 χρόνια

22
xatzidakis_genop

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ζητά νέα συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη – Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι το σχέδιο διάσωσης «οδηγεί στο ξεπούλημα των ασημικών της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας»

11
moni_dafniou

Το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην αποτίμηση των ζημιών στη Μονή Δαφνίου μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου –Προβλήματα στο δυτικότερο τμήμα του βόρειου τείχους και αποκόλληση ψηφίδων από τα ψηφιδωτά