ΑΠΘ: Εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών

ΑΠΘ: Εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών

Δύο υποψηφιότητες για τη θέση του πρύτανη, έντεκα υποψήφιοι για τις τέσσερις θέσεις των αντιπρυτάνεων

thes_aris
Σε 15 εκλογικά τμήματα ξεκινά από τις 8 το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα.

Υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά κι αυτό γιατί, τις τελευταίες ημέρες μικρή ομάδα φοιτητών έχει προβεί στα γνωστά επεισόδια, τα οποία δημιουργούν υποψίες ότι η ίδια ομάδα θα επιχειρήσει ενδεχομένως να παρεμποδίσει τις εκλογές. Αρκεί το μποϊκοτάρισμα έστω και μιας από τις 15 κάλπες ώστε οι εκλογές να ακυρωθούν. Σε αυτήν την περίπτωση θα επαναληφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωπονίας και μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Κωνσταντίνο Μπιλιαδέρη οι 15 κάλπες θα στηθούν στο κτήριο της Νομικής όπου θα λειτουργήσουν δέκα εκλογικά τμήματα (εκεί ψηφίζουν μόνον μέλη ΔΕΠ) καθώς και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη αλλά και στο κτήριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Πληροφόρησης όπου θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα πέντε τμήματα (ψηφίζουν οι υπόλοιποι εκλέκτορες, δηλαδή μέλη Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙΠ. Ε.Τ.Ε.Π. καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι). Ο κ. Μπιλιαδέρης επισημαίνει επίσης ότι παράλληλα, έχει συγκροτηθεί τριμελής νομική επιτροπή η οποία θα συνδράμει στο έργο της Εφορευτικής Επιτροπής, για οτιδήποτε χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι δύο: ο Θόδωρος Λαόπουλος, νυν αντιπρύτανης και ο πρόεδρος του τμήματος Κτηνιατρικής Νίκος Παπαϊωάννου

Τις τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων διεκδικούν έντεκα υποψήφιοι που είναι οι εξής: Μαρία Αλμπάνη, Καθηγήτρια και πρ. Αναπληρώτρια Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, Καθηγητής Τμήματος Χημείας και πρ. Αντιπρύτανης, Αγγελική Κοιλιάρη, Καθηγήτρια και Πρόεδρος Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Δημήτριος Κωβαίος, Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Νικόλαος Μαγγιώρος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας, Αιμίλιος Μαυρουδής, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας, Παναγιώτης Πρίνος, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Ευστράτιος Στυλιανίδης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Φείδας, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας καιΚωνσταντίνος Χρυσάφης, Καθηγητής και πρ. Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής.

Οι αντιπρυτάνεις εκλέγονται σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από τους πρυτάνεις και σε ξεχωριστή κάλπη. Εκλέγονται οι τέσσερις υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό των έγκυρων ψήφων. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην τελευταία εκλόγιμη θέση, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, στους ίδιους χώρους μεταξύ των ισοψηφούντων.

Σημειώνεται ότι τόσο στο ψηφοδέλτιο εκλογής των πρυτάνεων,όσο και σε αυτό για τους αντιπρυτάνεις, μπαίνει μόνον ένας σταυρός.

Οι εκλέκτορες οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο προκύπτει η ταυτότητά τους.

Πηγή: www.voria.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης