Κύπρος: Ο serial killer οδηγεί σε παραίτηση τον υπουργό Δικαιοσύνης

cyprus_nikolaou

Ο Ιωνάς Νικολάου θα έχει αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

Ο υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, με γραπτή δήλωση, προαναγγέλλει ότι στην αυριανή συνάντηση του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, θα υποβάλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την αποκάλυψη των πρόσφατων δολοφονιών από τον 35χρονο serial killer. Ο κ. Νικολάου ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δεν είχε καμία ενημέρωση από την Αστυνομία η οποία χειρίστηκε τις υποθέσεις των εξαφανίσεων γυναικών.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Νικολάου:

«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις με τις οποίες τις τελευταίες ημέρες με καλούν σε παραίτηση, αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς από μέρους της Αστυνομίας των καταγγελιών για τα δηλωθέντα ως ελλείποντα πρόσωπα, θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη.

Με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Η μη γνωστοποίηση των αποφάσεων μου μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι εκ καθηκόντως είχα υποχρέωση να ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών. Οι ανακρίσεις και διερεύνηση καταγγελιών υπάγονται κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα στις ανακριτικές αρχές που είναι η Αστυνομία, η οποία όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο αποτείνεται στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές».

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Evan

Γατάκια Όλοι! Οι Άγγλοι δεν μπορούν να κάνουν kolotoumba, ο Κύπριος υπουργός παραιτείται λόγω... σάλου από ευθιξία, στις ΗΠΑ παραιτούνται υπουργοί λόγω διαφωνιών... Καλά έλεγε ο Χάρρυ Κλύν: Στην Ελλάδα έχουμε μια ιδιότυπη Δημοκρατία. Μάλλον γι' αυτό τη λέμε Ελληνική!

Μητσος

Και ο Πάκης επί ημερών του κάψανε την Αθήνα αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του, αντίθετα τον έκαναν προεδραρα.

danaos

Αυτά,βεβαίως,στην Κύπρο,όχι στην πολύπαθη χώρα των Δουρο-Πολάκηδων.Της μιας της έτυχε στη βάρδια η στραβή,ο άλλος είναι ο αψύς Σφακιανός και κρατούν καρέκλες και μισθούς! Τι? Ευθυξία? Άγνωστη λέξη για τον Αλέξη και τους συν αυτώ που εμπαίζουν το λαό!Ως πότε όμως?

Alexander

Οι κουμπάροι για σούβλα και Mercedes ενδιαφέρονται

Terminator

Αυτά να τα βλέπει η γαϊδούρου και ο άντρακλας υπουργός υγείας

Δούρου

Καλά για 8 άτομα; Εγώ αυτούς τους τρώω πρωινό

Χωριάτης

όχι ρε παιδιά, τι κάνει αυτός; Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με φιλότιμο στο έθνος (όχι στο συριζικό ελληνικό κράτος βεβαίως)

Hellier70gr

Στις σοβαρές χώρες οι υπουργοί παραιτούνται για θέματα πολύ λιγότερο σοβαρά από τις καταστροφές που έχουν συμβεί στο Ελλαδιστάν. Εδώ έχουμε τον Πολακη. Μας έχει όλους μόνος του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tavern

«Ζητάμε εξαίρεση κάποιων χώρων από την ολική απαγόρευση, συγκεκριμένων χώρων που θα δηλωθούν και θα πληρούν τις προδιαγραφές, ώστε να μπορούν οι πελάτες μας καπνιστές να απολαύσουν και αυτοί τις υπηρεσίες μας»