Κύπρος: Ο serial killer οδηγεί σε παραίτηση τον υπουργό Δικαιοσύνης

Κύπρος: Ο serial killer οδηγεί σε παραίτηση τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Ιωνάς Νικολάου θα έχει αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

cyprus_nikolaou
Ο υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, με γραπτή δήλωση, προαναγγέλλει ότι στην αυριανή συνάντηση του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, θα υποβάλει την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την αποκάλυψη των πρόσφατων δολοφονιών από τον 35χρονο serial killer. Ο κ. Νικολάου ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δεν είχε καμία ενημέρωση από την Αστυνομία η οποία χειρίστηκε τις υποθέσεις των εξαφανίσεων γυναικών.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Νικολάου:

«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις με τις οποίες τις τελευταίες ημέρες με καλούν σε παραίτηση, αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς από μέρους της Αστυνομίας των καταγγελιών για τα δηλωθέντα ως ελλείποντα πρόσωπα, θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη.

Με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Η μη γνωστοποίηση των αποφάσεων μου μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι εκ καθηκόντως είχα υποχρέωση να ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών. Οι ανακρίσεις και διερεύνηση καταγγελιών υπάγονται κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα στις ανακριτικές αρχές που είναι η Αστυνομία, η οποία όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο αποτείνεται στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης