Κίνηση τώρα: Στο «κόκκινο» η Αθηνών - Κορίνθου - Σε εξέλιξη η έξοδος για το Πάσχα
Δείτε πού έχει κίνηση - Στις εθνικές οδούς η τροχαίαεφαρμόζει μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων με συχνούς ελέγχους, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για τη διευκόλυνση όσων έχουν προορισμό τα νησιά
Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνησησήμερα Μεγάλη Πέμπτη στις εθνικές οδούς, στα ΚΤΕΛ, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στα αεροδρόμια, και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.
Στις εθνικές οδούς η τροχαία εφαρμόζει μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων με συχνούς ελέγχους, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων που έχουν προορισμό τα νησιά.
Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών - Κορίνθου(έξοδος), από Δαφνί έως Διυλιστήρια, ενώ κίνηση καταγράφεται και στο κέντρο της Αθήνας, στο ύψος της Ερμού.
Νωρίς το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μποτιλιαρισμένοι ήταν οι δρόμοι περιμετρικά του λιμανιού στον Πειραιά.
Σήμερα από τον Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 21 δρομολόγια από τις 7 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και τις 9 το βράδυ, ενώ από Ραφήνα θα αναχωρήσουν για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο 8 πλοία.
Χθες Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά απέπλευσαν 18 πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και τον Αργοσαρωνικό, 9 από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά τη Μεγάλη Τρίτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 απόπλοι πλοίων μεταφέροντας 12.674 επιβάτες, 2.234 Ι.Χ. οχήματα, 719 φορτηγά και 321 δίκυκλα.
Από τη Ραφήνα αναχώρησαν οκτώ οχηματαγωγά πλοία με 2.729 επιβάτες, 718 Ι.Χ. οχήματα, 116 φορτηγά και 41 δίκυκλα.
Από το Λαύριο απέπλευσαν τρία πλοία με 524 επιβάτες, 157 Ι.Χ. οχήματα, 25 φορτηγά και εννέα δίκυκλα.
Η έξοδοςγια το Πάσχαέχουν φέρει πληρότητα που σε ορισμένα νησιά αγγίζει το 100%, ενώ οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, αλλά και η Άνδρος.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.