Ο Νικόλαος Ντε Γκρες βρέθηκε στη Λήμνο την Τρίτη, φτάνοντας στο νησί με σκάφος και ξεκινώντας μια σύντομη αλλά έντονη παραμονή, κατά την οποία περιηγήθηκε στην πόλη και ήρθε σε επαφή με κατοίκους.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, γευμάτισε σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες, ξεχώρισε για τη διακριτικότητα και την ευγένειά του. Παράλληλα, δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με πολίτες, ανταποκρινόμενος θετικά στα αιτήματα τους.
Σε μία από τις συναντήσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr συνομίλησε εκτενώς με οικογένεια από τις Αχαρνές. Στη συζήτηση, όταν έγινε αναφορά στην καταγωγή τους, ο Νικόλαος Ντε Γκρες έδειξε ενδιαφέρον και ρώτησε για την κατάσταση στο Τατόι όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Η παρουσία του στη Λήμνο συνδέεται με τη δράση της Axion Hellas, η οποία δραστηριοποιείται σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, παρέχοντας υποστήριξη και υπηρεσίες στους κατοίκους.
Κλείσιμο
Πριν αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της αποστολής, εξέφρασε την πρόθεσή του να επιστρέψει στο νησί για διακοπές στο μέλλον, σημειώνοντας ότι η εμπειρία του στη Λήμνο ήταν ιδιαίτερα θετική.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.