Κύπρος: Δεν έχει τέλος η φρίκη - Και άλλα πτώματα στο πηγάδι του μεταλλείου

kypros_main01

Ένα ή δύο πτώματα ακόμα, εκτός από τη σορό της γυναίκας που ανασύρθηκε εχθές, εκτιμά η κυπριακή αστυνομία ότι βρίσκονται στο λατομείο - Ενισχύεται η θεωρία του serial killer, που διάλεγε αλλοδαπές ως «εύκολα θύματα» - Τα μηνύματα σοκ του δράστη σε φίλη του θύματος

Ένα ή δύο πτώματα ακόμα, εκτιμά η κυπριακή αστυνομία ότι βρίσκονται μέσα στο φρεάτιο του εγκαταλελειμμένου λατομείου στο χωριό Μιτσερό, έξω από τη Λευκωσία. Χθες ανασύρθηκε το πτώμα άγνωστης γυναίκας, το οποίο ήταν το δεύτερο μετά τον εντοπισμό της σορού της 38χρονης Marrry Rose από τις Φιλιππίνες.

Παράλληλα σε φράγμα που βρίσκεται επίσης έξω από τη Λευκωσία αναζητείται το πτώμα της 6χρονης Sierra Graze Seucaliuc, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με την μητέρα της τον Μάϊο του 2018, από τον 35χρονο Κύπριο υπολοχαγό ο οποίος παραδέχθηκε την διάπραξη του διπλού φόνου.

Το δεύτερο πτώμα

Χθες, εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), κάνοντας έρευνα στο φρεάτιο βάθους 130 μέτρων όπου είχε βρεθεί το πτώμα της 38χρονης Mary Rose εντόπισαν, ακόμα ένα πτώμα γυναίκας το οποίο κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια. Το άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν γυμνό και τα χέρια της δεμένα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν δεθεί και τα άκρα της 38χρονης από της Φιλιππίνες.
kypros03

Η αυτοψία που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα, ασιατικής καταγωγής και ενδεχομένως να βρίσκεται στον κατάλογο των γυναικών που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τα τελευταία χρόνια.

Το πτώμα ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν (αν είναι εφικτό) τα αίτια του θανάτου. Από τις πρώτες εκτιμήσεις και λόγω της απουσίας εμφανών εξωτερικών τραυμάτων, πιστεύεται ότι και αυτή η γυναίκα στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια το πτώμα της πετάχτηκε στο φρεάτιο για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος.

kypros02


Και άλλα πτώματα

Η χθεσινή έρευνα, με τις υποβρύχιες κάμερες και τους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ, προκάλεσε τρόμο καθώς προέκυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη ακόμα δύο πτωμάτων στο ίδιο φρεάτιο. Έγκυρη αστυνομική πηγή ανέφερε στο protothema.gr, ότι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον πτώμα και ίσως και δεύτερο, χωρίς να αποκλείεται, σε σημεία που ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί, να υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Σήμερα οι έρευνες θα συνεχιστούν ώστε να ανασυρθούν άλλες σοροί από το φρεάτιο, το οποίο έγινε μυστικός τάφος για άγνωστο, επί του παρόντος, αριθμό γυναικών που έχουν δολοφονηθεί.

Φήμες ανέφεραν πως ίσως υπάρχει και πτώμα ενός άνδρα, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο.
kypros05

Η έρευνα στο φρεάτιο είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς αυτό είναι γεμάτο με νερό βάθους 100 μέτρων και ο όγκος του υπολογίζεται στο 1 εκ κυβικά μέτρα. Παράλληλα στον πυθμένα του φρεατίου υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες οι οποίες επίσης είναι γεμάτες νερό το οποίο προέρχεται από υπόγεια ύδατα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει άντληση. Ακόμα και αν αυτό ήταν εφικτό ο κίνδυνος κατάρρευση των γαλαριών του μεταλλείου θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στις ελπίδες για ανεύρεση στοιχείων. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως η έρευνα γίνει με τεχνικά μέσα (κάμερες) αν και η λάσπη δυσκολεύει την επιχείρηση.


Κατά συρροή δολοφόνος;

Ο τρόπος που ήταν δεμένο και το δεύτερο πτώμα δημιουργεί εύλογες υποψίες στην αστυνομία, ως προς τον δράστη. Θεωρείται πιθανόν ο υπολοχαγός να έχει διαπράξει και άλλους φόνους πλην των δύο που παραδέχθηκε ως χθες. Για τον λόγο αυτό οι ανακριτές συνεχίζουν να ασκούν πίεση ώστε να αποκαλύψει και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ο υπολοχαγός περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.
ypoloxagos_in2
ypoloxagos_in

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και πέρυσι το Μάρτιο τιμήθηκε και με μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Είχε παντρευτεί και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η σύλληψη του ανοίγει το πεδίο των αστυνομικών ερευνών καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε το internet για να προσεγγίζει αλλοδαπές, κυρίως από τις Φιλιππίνες, εμφανιζόμενος ως φωτογράφος με ο όνομα «Ορέστης».
ypoloxagos_in3
ypoloxagos_in4

Μάλιστα στο προφίλ του είχε χρησιμοποιήσει την φωτογραφία συναδέλφου του αξιωματικού, με τον οποίο μοιάζουν εμφανισιακά, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 30χρονου αξιωματικού, το οποίο άφησε στη συνέχεια ελεύθερο.

kypros04


Εύκολα θύματα

Ο δράστης των δολοφονιών επέλεγε όπως δείχνουν όλα αλλοδαπές που βρισκόντουσαν στη Κύπρο για εργασία ή ως πρόσφυγες. Γνώριζε πως η εξαφάνιση τους δεν θα απασχολούσε ιδιαιτέρως τις αστυνομικές αρχές, κάτι που αποδείχθηκε αληθές. Η Marry Rose και η κόρη της είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τον Μάιο του 2018 και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες το πτώμα της 38χρονης δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό στοιχείο εκ μέρους της αστυνομίας, η οποία πίστευε πως μάνα και κόρη έφυγαν από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων. Ωστόσο αν είχε γίνει έρευνα θα διαπιστωνόταν ότι είχαν αφήσει πίσω τα διαβατήρια τους και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

thimata


Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως ο υπολοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης», πριν λίγο καιρό είχε επικοινωνήσει με την μητέρα άλλης νεαρής από τις Φιλιππίνες που έχει εξαφανιστεί ισχυριζόμενος πως γνωρίζει ότι την κόρη της «την έφαγαν οι αρχές του κράτους». Επίσης είχε επικοινωνήσει με Κύπριο ο οποίος εκπροσωπεί τις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς ζητώντας πληροφορίες για θέση εργασίας οικιακής βοηθού στη Πάφου ισχυριζόμενος ότι ενδιαφέρεται για κάποια φίλη του.

Τέλος, η ιστοσελίδα «reporter», αποκαλύπτει μηνύματα του υπολοχαγού σε φίλη της Marry Rose, στην οποία ανέφερε ότι θέλει να την ενημερώσει για στοιχεία που αφορούν την 38χρονη αλλά θα έπρεπε να συναντηθούν μόνοι τους χωρίς την παρουσία άλλου ατόμου σε κλειστό χώρο. Η γυναίκα φοβήθηκε και η συνάντηση – ευτυχώς – δεν έγινε ποτέ.

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνομιλίας του υπολοχαγού (εμφανιζόταν ως Ορέστης) με φίλη της 38χρονης Marry Rose που δολοφονήθηκε. Προσπαθεί να την πείσει να συναντηθούν για να της αποκαλύψει πληροφορίες για την φίλη της. Η γυναίκα δεν δέχθηκε να κάνει τη συνάντηση εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια της. 

2_SYNOMILIA_ORESTH_ME_FILH_THYMATOS
SYNOMILIA_ORESTH_ME_FILH_THYMATOS

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Αδιανοητο !

Παρ΄ολη τη φρικη εσεις δημοσιευετε τις φωτογραφιες των ανυπερασπιστων θυματων, ενω προφυλασσετε τα μουτρα του κτηνους. ΓΙΑΤΙ το κανετε αυτο? απο ποιον τον προστατευετε? Απεναντιας, θα πρεπει να δημοσιευονται αμεσως οι φωτογραφιες των φονιαδων, βιαστων, ληστων ωστε να μπορει ο κοσμος να τους αναγνωρισει. Και το εργο της ασυνομιας θα βοηθησει και ο κοσμος θα προστατευτει. Αλλα, εδω βλεπεις ειναι η χωρα του παραλογου και της φιαδρας πορτοκαλεας............

Τραγικο γεγονος!

Αυτο το καθαρμα ειχε λαβει και παράσημο! Λυπαμαι την οικογενεια του, τις οικογενειες των θυματων και κυριως αυτη η αθωα ψυχουλα ,που δολοφονηθηκε απο ενα τερας! Δειτε το Facebook του αλητη και θα καταλάβατε, κάτι λείπει που έπρεπε να αναπληρωθεί!

Θανάσης

Παντρευτηκα κυπρια και μου εχει κανει τη ζωη κολαση. Πολυ γκρινια, υστερια και μουρμουρα. Και ζηλεια. Οσα περισσοτερα της δινω, τοσο περισσοτερο αρνητισμο/τοξικοτητα βγαζει, σαν ψιλοpsycho φερεται.Στην αρχη βεβαια ολοι, η ιδια και η οικογενεια της και φιλοι, ηταν ολο μελια. Προσοχη λοιπον στους κυπριους, κρητικοι και κυπριοι ειναι ιδιαιτερες (τρελο)φαρες, αν εισαι ξενος και δεν εισαι της κουλτουρας τους δεν θα επιβιωσεις για πολυ.

Θανασάκη μη τρελένεσαι

Και με τις ελληνίδες μια απ'τα ίδια παίζει.Ολες στην αρχή είναι μες τα μέλια.Μετά αρχίζει το μαρτύριο.

φωτης πραμαντα

θαναση απο τα γραφομενα σου ,πηρες κυπρια ,ζεις κυπρο και εχεις κοντα σου τα πεθερικα και ολο το σοι της γυναικας ..αυτο αγαπητε θαναση ειναι ο χειριστος συνδυασμος και να μην το ευχεσαι σε κανεναν ...καλο κουραγιο.

.

παράξενο... Ακριβώς τα ίδια λένε και όσοι παντρευτήκανε Ελληνίδες..

Μιχαλης

Γιατι καλυπτουν τον προσωπο και το ονομα ενος δολοφονου?! Απαραδεκτο! Ειναι δυνατον να προφυλλασουν εναν δολοφονο την στιγμη που μπορει να εχει κανει και αλλα εγκληματα και να υπαρχει η πιθανοτητα να υπαρχουν και αλλα θυματα?! Τι νομοι ειναι αυτοι? πρεπει να βγαλουν τα στοιχεια του!

Κλασικός...

Χρυσαυγίτης, δολοφόνος.

Αμοιβάς

Με αλλοδαπές πήγαινε, άρα αριστερός ΣΙΓΟΥΡΑ.

οσμαν τσαβουσογλου

τουλαχιστον αυτος θα κατσει ισοβια κανονικα στην κυπρο,χωρις αδειες και αλλες καινοτομιες του μαρξιστικου κλεφτοπασοκ

Steve

Dogville και η Κύπρος σαν την Ρόδο...

Χ

Χριστιανός ορθόδοξος;

Giannis

Άθεος σαν εσένα δεν ξέρεις ότι τα κοκκινοφασιστικα τομάρια δεν πιστεύουν σε τίποτα ?

Τρύφωνας

Αυτά τα κάνουν άδειοι στη ψυχή όχι άνθρωποι γεμάτοι Θεό μέσα τους και αγάπη για το διπλανό τους.

Τι έγινε

Φιλαράκο;Πρέπει να στην έφερε προσωπικά κουμπάρος γιαυτό σκουζεις

Nikos

Κάποια στιγμή θα πρέπει να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή για τέτοια εγκλήματα.

Κώστας, κάτοικος Κύπρου

Με εκφράζεις απέραντα. Και όχι μόνον για εγκλήματα τέτοιου τύπου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης