Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή - Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή - Απεργούν οι εκπαιδευτικοί

Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) εκφράζουν σε ποσοστό, που έφτασε το 90% , την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα

1603-POREIA-EKPAIDEUTIKOI-6
Με εικοσιτετράωρη απεργία ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίδρασή τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90% , να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

Στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, έχουν ήδη εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ συλλαλητήρια. Τα συλλαλητήρια προγραμματίζονται για τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα προπύλαια για την Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις κεντρικές πλατείες των υπολοίπων πόλεων της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης