«Ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που αλλάζει» στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

DSC_4419

Κύριος ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς - Την παρουσία και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντώνης Σρόιτερ

Η οικονομική ύφεση, οι ραγδαίες ανατροπές στις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ισορροπίες, η έξαρση του λαϊκισμού, της ξενοφοβίας και της ακραίας ρητορικής αλλά και η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, είναι μερικά από τα κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος στην εκδήλωση με θέμα «Ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που αλλάζει» με κύριο ομιλητή τον εκπρόσωπο τύπου της ευρωπαικής επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν επίσης, τις ανθρωπιστικές κρίσεις και τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής αλλά και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημών (Ε.Ο.Π.Ε.) που στοχεύει να συμβάλλει στην κατανόηση από το ευρύτερο κοινό των όρων αλλά και των νέων κοινωνικών φαινομένων της εποχής μας και είναι σε θέση να παρέχει επιστημονική τεκμηρίωση από μία μεγάλη δεξαμενή επιστημόνων από κλάδους της Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής, της Οικονομικής επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και των Κοινωνικών επιστημών.

Εκτός από τον κ.Σχοινά συμμετέχουν οι ομιλητές Πανεπιστημιακοί: Σπυρίδων Φλογαΐτης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Φωτεινή Ασδεράκη, Μάνθος Ντελής, αλλά και οι πολιτικοί Δημήτριος Μάρδας, Γεώργιος Κύρτσος και Εύα Καϊλή.

Την παρουσία και το συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Αντώνης Σρόιτερ ενώ η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

DSC_4453
DSC_4431
DSC_4459


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panraf0_2

«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά» είπε, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ο πατέρας του 18 μηνών αγοριού, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία - Κικίλιας: Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι, σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν

aderfoi_aggelopouloi_main

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι στα χέρια του πατέρα τους βρίσκεται το 90% των ανώνυμων μετοχών της Χαλυβουργικής, όπως επίσης ότι λεφτά για την εξόφληση των οφειλών υπάρχουν, αλλά διοχετεύονται «μεθοδικά σε ιδρύματα και τράπεζες της αλλοδαπής για λογαριασμό της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας»

1