Καιρός: «Έρχεται κακοκαιρία 36 ωρών, ξεχάστε την προχωρημένη άνοιξη» η πρόβλεψη Καλλιάνου στον ΘΕΜΑ 104,6

Καιρός: «Έρχεται κακοκαιρία 36 ωρών, ξεχάστε την προχωρημένη άνοιξη» η πρόβλεψη Καλλιάνου στον ΘΕΜΑ 104,6

Από τα ρεκόρ ζέστης της Καθαράς Δευτέρας, γυρνάμε στο χειμώνα - Προβλέπονται χιόνια στα ορεινά, ακόμα και στην Πάρνηθα - Δειτε χάρτες

vroxi-neww1
Για κακοκαιρία 36 ωρών αρχής γενομένης από το πρωί της Τρίτης έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Να ξεχάσουμε την προχωρημένη άνοιξη των προηγούμενων ημερών» είπε ο μετεωρολόγος εξηγώντας ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, η πτώση της θερμοκρασίας, οι βορειάδες αλλά και τα χιόνια.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο «χρειάζεται προσοχή στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Θα είναι παρα πολύ το νερό που θα πέσει εκεί».

Όπως είπε «χιόνια θα πέσουν ακόμα και στις κεντρονότιες περιοχές στα ορεινά και κατά τόπους θα είναι και έντονες» ενώ θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία «αρχικά από τη βόρεια Ελλάδα ενώ τοπικά η πτώση θα φτάσει και τους 12 βαθμούς Κελσίου».

Όσο για τους ανέμους ενώ σήμερα, Τρίτη, θα είναι νοτιάδες, «την Τετάρτη θα γίνουν βορειάδες και θα είναι εμφανής η ενίσχυσής τους έως τα 9 μποφόρ».



Κλείσιμο




Η πρόγνωση 

Σήμερα Τρίτη αναμένεται κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια, δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15-16 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Τα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας, δηλαδή η έλευση των ψυχρών αερίων μαζών, τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν και η ενίσχυση των ανέμων παρουσιάζονται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.



Την Τετάρτη 13/03/2019 τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου και εκεί βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

anemoi-triti-pic
Περιοχές όπου αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι με εντάσεις πάνω από 8 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της Τρίτης 12 Μαρτίου 2019 - Πηγή: meteo.gr
anemoi-tetarti-pic
Περιοχές όπου αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι με εντάσεις πάνω από 8 μποφόρ, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2019 - Πηγή: meteo.gr
a-xioni-ena


Όπως επισημαίνει ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, η διαφορά στον καιρό θα είναι ακόμα πιο αισθητή, καθώς την Καθαρά Δευτέρα είχαμε ρεκόρ ζέστης σε πολλές περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικά ο κύριος Κολυδάς αναφέρει την Λαμία, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 26,7 βαθμούς Κελσίου (προηγούμενο ρεκόρ το 1977), το Άργος με 26,8 βαθμούς, το Άστρος με 24,8, τις Σέρρες με 23,9 και την Θεσσαλονίκη με 22,4 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης