Πώς η λεωφόρος Κηφισίας μετατράπηκε σε... τσίρκο

Πώς η λεωφόρος Κηφισίας μετατράπηκε σε... τσίρκο

Οι εικόνες με τις εκατοντάδες αφίσες στις κολώνες παροχής ρεύματος των τρόλεϊ και στις κολώνες φωτισμού, κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε σύγχρονο και μοντέρνο ευρωπαϊκό κράτος

pinakides01
Ο μεγαλύτερος κεντρικός οδικός άξονας της Αθήνας θυμίζει προεκλογική εκστρατεία του... παλιού ΠΑΣΟΚ, με μόνη διαφορά ότι στις εκατοντάδες αφίσες που έχουν αναρτηθεί πάνω στις κολώνες παροχής ρεύματος των τρόλεϊ και στις κολώνες φωτισμού δεν δεσπόζει η φωτογραφία του αείμνηστου Ανδρέα αλλά οι φωτοσοπαρισμένες φάτσες γνωστών καλλιτεχνών, θεάτρων, νυχτερινών κέντρων κλπ.

Ανάλογο «στολισμό» παρατηρούμε στο τσίρκο, στα πανηγύρια ή στα ταβάνια των κλειστών γηπέδων μπάσκετ όπου οι ομάδες είθισται να κρεμούν τα λάβαρα τους. Οι εικόνες με τις εκατοντάδες αφίσες στις κολώνες παροχής ρεύματος των τρόλεϊ και στις κολώνες φωτισμού, κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε σύγχρονο και μοντέρνο ευρωπαϊκό κράτος.
pinakides02

Μπορεί να διασχίζεις τον σημαντικότερο κεντρικό οδικό άξονα μιας ευρωπαϊκής πόλης, όμως τα μποτοξαρισμένα βλέφαρα τραγουδιστών και ηθοποιών Ά και Β διαλογής που κρέμονται πάνω απ’ το κεφάλι σου κατά μήκος της λεωφόρου, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της, δημιουργούν την αίσθηση ότι ξαφνικά έχεις διακτινιστεί κάπου στα Βαλκάνια.

Αλλοίμονο αν τολμήσεις να στρέψεις την ματιά σου αφού κινδυνεύεις να βγεις εκτός πορείας. Είναι τόσες πολλές οι αφίσες και τόσο έντονα τα χρώματα τους που δεν θέλει και πολύ να αφαιρεθείς. Κι όμως συνεχίζουν να στέκουν αγέρωχα προκαλώντας την προσοχή μας, ως μια ακόμη ένδειξη ότι αυτή η πόλη, αυτό το κράτος, συνεχίζει να βρίσκεται υπό διάλυση και αντί να εκσυγχρονίζεται, αφήνει το χρόνο να γυρίσει δεκαετίες πίσω.
Κλείσιμο
pinakides03

Η αφισοκόλληση απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία και συγκεκριμένα από το Ν. 2946/2001 σχετικά με την Υπαίθρια Διαφήμιση, Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις.

Όπως ορίζει ο εν λόγω νόμος, στην έννοια της υπαίθριας διαφήμισης περιλαμβάνεται η υπαίθρια και δημόσια προβολή με κάθε τρόπο και μέσο, μηνυμάτων κάθε μορφής, για την προώθηση εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Η αφισοκόληση απαγορεύεται αυστηρά, μεταξύ άλλων, σε επιφάνειες τεχνικών έργων φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται στο άρθρο 14 παρ. 1 του Ν.2190/1994.
pinakides04

Κι όμως μέρα με τη μέρα το φαινόμενο γίνεται εντονότερο λαμβάνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις όχι μόνο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο με τις φωτοσοπαρισμένες φάτσες τραγουδιστών, ηθοποιών και λοιπών καλλιτεχνών να αποτελούν πλήγμα στην αισθητική μας και στην αισθητική της πρωτεύουσας κι άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης