Κρατικό Νίκαιας: Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας τα πλαστά πτυχία του διοικητή

Κρατικό Νίκαιας: Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας τα πλαστά πτυχία του διοικητή

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» της περασμένης Κυριακής για τα τέσσερα πλαστά πτυχία του Δημήτρη Μπούτου

mputos
Στο μικροσκόπιο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ανθούλας Μπούμπα είναι από χθες οι αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» της περασμένης Κυριακής για τα τέσσερα πλαστά πτυχία του μέχρι πρότινος διοικητή του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας Δημήτρη Μπούτου.

Την ίδια στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προσπαθεί με τον δικό του τρόπο αλλά και με κάθε άλλο τρόπο να μη δώσει εξηγήσεις για την προσωπική επιλογή του να τοποθετήσει τον Δημήτρη Μπούτο, διοικητή του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας στον Πειραιά, παρενέβη -κάτω από το βάρος των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για τα πλαστά πτυχία- η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός Ελλάδος.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ανθούλα Μπούμπα να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα πλαστά πτυχία του Δημήτρη Μπούτου.

Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης να ερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων και σε καταφατική περίπτωση να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες.

Την περασμένη Κυριακή το «Πρώτο ΘΕΜΑ» και ο Μανώλης Γαλάνης αποκάλυψαν το 29σέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Δημήτρη Μπούτο, εκλεκτό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο Δημήτρης Μπούτος, διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τριετή θητεία.

Κλείσιμο
Την σχετική υπουργική απόφαση διορισμού του Δημήτρη Μπούτου την υπογράφει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Στην εν λόγω απόφαση ο εκλεκτός του κ. Πολάκη, αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όμως, τον περασμένο Σεπτέμβριο ύστερα από καταγγελίες το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε έλεγχο των τίτλων σπουδών του Δημήτρη Μπούτου, όπου και αποκαλύφθηκε η πλαστότητά τους.

Ο Παύλος Πολάκης παρά το γεγονός ότι αρχικά απέφυγε με κάθε τρόπο να λάβει θέση και να σχολιάσει το γεγονός, στην συνέχεια, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να ακουμπήσει τον πυρήνα του θέματος, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή των τεκταινόμενων.

Μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Τα δικαιολογητικά (και τα πτυχία) που προσκόμισε ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση αυτή, συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες.

Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018».

Ο Δημήτρης Μπούτος ήταν προσωπική επιλογή του Παύλου Πολάκη, κατά τις αξιολογήσεις και κρίσεις των διοικητών του ΕΣΥ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παράλληλα η ομπρέλα προστασίας του αναπληρωτή είχε απλωθεί επάνω στον Δημήτρη Μπούτο να τον προφυλάξει και από τη βροχή των αναφορών σε βάρος του, από τον Ιούλιο του 2016 που τοποθετήθηκε επικεφαλής στο νοσοκομείο Νίκαιας μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018 που απομακρύνθηκε.

Οι αναφορές σε βάρος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σχετίζονται με πλαστογραφίες του Δημήτρη Μπούτου κατά τη διάρκεια της θητείας του μέσα στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Από την πλευρά του ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νικαίας, μετά τη δημοσιοποίηση της πλαστότητας των πτυχίων του, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.

Τέλος, μετά της αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης