Ποιοι επώνυμοι χάνουν την περιουσία τους

villa_arthro

Στο σφυρί βίλες και επαύλεις, οικόπεδα, εργοστάσια, ακομα και αγροτεμάχια ηχηρών ονομάτων από τον χώρο των επιχειρήσεων, των εκδόσεων και του θεάματος

Κάποτε ήταν ηχηρά ονόματα του επιχειρείν και των εκδόσεων. Σήμερα βιώνουν δύσκολες στιγμές, αδυνατώντας να αποπληρώσουν συσσωρευμένα χρέη ετών που γονάτισαν ιστορικές εφημερίδες και ομίλους με δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο.

Γνωστές οικογένειες της ακτοπλοϊας και πάλαι ποτέ ιστορικές βιομηχανίες έρχονται αντιμέτωπες με πλειστηριασμούς κατοικιών, ααγοτεμαχίων, οικοπέδων, εργοστασίων για οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η εκδότρια της εφημερίδας «Εξπρές» Αλίντα Καλοφωλιά, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο Αχιλλέας Φλώρος, η Βασιλική και ο Στυλιανός Φωκάς των ομώνυμων πολυκαταστημάτων, η ιστορική εταιρία Πετζετάκις φιγουράρουν μεταξύ πολλών άλλων στους πλειστηριασμούς που δίνουν και παίρνουν τα τελευταία χρόνια.

Απτό δείγμα και αυτοί, της οικονομικής κρίσης που σάρωσε τα πάντα στο περάσμά της χωρίς να κάνει διακρίσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η επιμονή κάποιων να απολαμβάνουν την ζωή που έκαναν προ κρίσης αποδείχτηκε καταστροφική.

Όταν αποφάσσισαν να βάλουν έστω και προσωρινά φρένο, η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί η βίλα-μουσείο στα Ανάβρυτα


emfietzogloy-xegi


Μόνο ελπιδοφόρο δεν θα αποδειχτεί το νέο έτος για τον άλλοτε κραταιό κατασκευαστή και ιθύνοντα νου της «Μηχανικής» Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.
Την δεύτερη ημέρα του Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός της βίλας-μουσείο του επιχειρηματία στα Ανάβρυτα με τιμή εκκίνησης τα 6.820.000 ευρώ.
Πρόκειται για το σπίτι που στεγάζει και όλα τα έργα τέχνης που έχει αποκτήσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την «Μηχανική» τα χρέη της οποίας ξεπερνούν τα 160.000.000 ευρώ.

Οι παλιότεροι το θυμούνται ως το κτήμα Βορρέ, που εκτείνεται σε μια έκταση πενήντα τεσσάρων στρεμμάτων, πνιγμένη στο πράσινο.
Κυρίαρχο στοιχείο της η παλιά πέτρινη βίλα των δεκαπέντε δωματίων και η λίμνη με τα νούφαρα, στοιχεία τα οποία διατήρησε ο σημερινός ιδιοκτήτης όταν αγόρασε το κτήμα.

Εκεί δημιουργήθηκε και το περίφημο μουσείο με έργα των Νίκου Γύζη, του Κώστα Τσόκλη, του Γιώργου Γυπαράκη, του Τάκη και πολλών άλλων, όλα τους αντιπροσωπευτικά δείγματα ενός ευρύτατου φάσματος της εικαστικής έκφρασης.

Αναμφίβολα, το κορυφαίο από αυτά είναι το περίφημο «Κρυφό Σχολειό» του Γύζη, για το οποίο είχε δώσει 187.500.000 δραχμές το 1993 σε δημοπρασία των Christie's ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η φήμη ότι το συγκεκριμένο έργο έχει πουληθεί εδώ και πέντε χρόνια, έχει εξελιχθεί σε αστικό μύθο παρά το γεγονός ότι η κυρία Λένα Εμφιετζόγλου διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Για την ίδια και τον σύζυγό της το έργο αυτό απλά δεν πωλείται...


villa1
Στο σφυρί η βίλα-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα, με τιμή εκκίνησης τα 6,82 εκατ. ευρώ


Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά: Σε πλειστηριασμό το εξοχικό στις Σπέτσες

kalofwlia


Η πρωην ισχυρή εκδότρια της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας «Εξπρές» δηλώνει πτωχεύσασα εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά εξακολουθεί να μένει στην Εκάλη και να συνεγάζεται με την ελίτ της κοσμικής Αθήνας.

Στις αρχές Ιανουαρίου πλειστηριάζεται η εξοχική κατοικία της στο νησί των Σπετσών, για χρέη ύψους 4.435.803 ευρώ σε τράπεζα, μετά την κατάρρευση και το λουκέτο της εφημερίδας της.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σπίτι μέσα στο συγκρότημα κατοικιών «Πιτυούσα», που βρίκεται μια ανάσα από το παλιό Λιμάνι και αποτελεί το ησυχαστήριο της κυρίας Καλοφωλιά τα καλοκαίρια.

Η ίδια παρόλο που εισέπραξε το 2010 επιδότηση 7.100.000 ευρώ για την εξυγίανση της εφημερίδας, την πρώτη δόση από τα συνολικά 14.200.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί, εξακολούθησε να κινείται ως πλούσια εκδότρια.

Τρία χρόνια αργότερα, η εφημερίδα έκλεισε με απλήρωτους εργαζόμενους για δύο χρόνια, οι οποίοι βρέθηκαν στον δρόμο χωρίς αποζημιώσεις, ενώ η ίδια δηλώνει πτωχεύσασα.

Εκτός από τον πλειστηριασμό η πρώην εκδότρια καλείται να επιστρέψει με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση και τα επτά εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ευρώ. Αυτά που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για την εξυγίανση της εφημερίδας σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε για το κατά πόσο τηρήθηκαν οι κανόνες υπαγωγής της στο πλαίσιο διάσωσης και αναδιάρθρωσης προβληματικών επιχειρήσεων.


villa2
Το εξοχικό της Αλίντας Καλοφωλιά στις Σπέτσες βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη ύψους 4.435.803 ευρώ


Βασιλική & Στυλιανός Φωκάς: Τα χρέη τους κυνηγούν ακόμη


fwkas


Πολλοί θυμούνται ακόμη το χαρακτηριστικό μπλε σήμα του «Fokas», του ομίλου καταστημάτων ένδυσης που μεγαλούργησε ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Η κυρία Βασιλική Φωκά ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος και όλα έδειχναν να κυλούν καλά μέχρι την αρχή της κρίσης που δεν άργησε να παρασύρει την επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο πατέρας της Λέανδρος και τα αδέρφια του.

Χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για κυρηχθεί ο ομιλος σε πτώχευση έχοντας συσσωρεύσει χρέη ύψους 80.000.000 ευρώ, αφήνοντας στιον δρόμο εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση.

Μέχρι τότε ο «Φωκάς» ήταν μια επιχείρηση που είχε γιγαντωθεί στην Θεσσαλονίκη, πριν μπει στην αγορά της Αθήνας με εμβληματικά καταστήματα στην Σταδίου και την Ερμού.

Κάποιοι θυμούνται ακόμη τα δεκάδες brands που υπήρχαν στα πολυκαταστήματα της εταιρίας, τα πάρτυ με επωνύμους και την Βασιλική Φωκά να κυκλοφορεί χαμογελώντας ανάμεσα στις συντροφιές.

Σήμερα δηλώνεται στα έγγραφα του πλειστηριασμού ως «αγνώστου διαμονής» εν αντιθέσει με τον αδερφό της Στέλιο, έναν άνθρωπο πολύ πιο χαμηλών τόνων.

Το οίκημα που βγαίνει στο σφυρί για χρέη 102.200 ευρώ στις 21 Νοεμβρίου είναι ένα ισόγειο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη πενήντα τετραγωνικών με τιμή εκκίνησης τις 63.000 ευρώ.

Αχιλλέας Φλώρος: Χρωστάει 2.544.000 ευρώ

floros


Ο κύριος Αχιλλέας Φλώρος ήταν γνωστός εδώ και δεκαετίες σε όσους ασχολούνταν με τα της ενέργειας και όχι μόνο χάρη στις σχέσεις του με ανθρώπους από τον χώρο της πολιτικής και του επιχειρείν.

Έγινε ευρύτατα γνωστός όταν το όνομά του χάρη στον γιο του Αριστείδη Φλώρο ενεπλάκη στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power που ταρακούνησε την χώρα.
Πατήρ και υιός προφυλακίσθηκαν στον Κορυδαλλό μετά την σύλληψη τους και την απαγγελία κατηγοριών, ενώ σήμερα ο Αχιλλέας Φλώρος είναι μεν ελεύθερος, αλλά πολύ στριμωγμένος αφού χρωστάει σε τραπεζικό ίδρυμα το ποσό των 2.544.000 ευρώ.

Έτσι στις 19 Δεκεμβρίου ένα διαμέρισμα της οικογένειας στην Φιλοθέη θα βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με τιμή εκκίνησης τις 995.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στον Αχιλλέα Φλώρο, την σύζυγο του Αλίκη και την κόρη του Καρολίνα, είναι συνολικής έκτασης 225 τ.μ. και βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Φιλοθέης.

Γιώργος Χωναίος: Τα απομεινάρια και τα χρέη

Μπορεί να έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από την κατάρρευση των «Χυμών Φλώρινα», όμως οι λογαριασμοί του Γιώργου Χωναίου με τα χρέη των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεν έχουν ακόμη κλείσει.

Σε μια λίστα οφειλετών του 2016 η εταιρία «Φλώρινα Α. Χωναίος» εμφάνιζε χρέη 83.083.071 ευρώ, απόρροια μιας πτώχευσης που άφησε εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Αυτοί οι άνθρωποι φώναζαν για την κακοδιαχείρηση της εταιρίας από τον κύριο Χωναίο, οι φωνές τους όμως ηχούσαν αδιάφορα στα αυτιά του επιχειρηματία.

Στις 19 Δεκεμβρίου βγαίνει στο σφυρί το εργοστάσιο ή για την ακρίβεια τα απομεινάρια του που σαπίζουν μέσα σε μια έκταση πενήντα στρεμμάτων στην περιοχή Ανθεμούντα του Πολύγυρου Χαλκιδικής. Η τιμή της πρώτης προσφοράς είναι 375.000 ευρώ ενώ στην κατασχετήρια έκθεση περιγράφεται γλαφυρά η τραγική κατάσταση του παλιού εργοστασίου που έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές, ζημιές, βανδαλισμούς και λεηλασίες. Κάτι που δεν απασχολεί καθόλου τον Γιώργο Χωναίο που δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Βουλγαρία-που τα βρήκε άραγε τα χρήματα αναρωτήθηκαν πολλοί-βγάζοντας τους χυμούς του.


ergostasio1
Ο,τι απέμεινε από το εργοστάσιο των Χυμών Φλώρινα του Γιώργου Χωναίου μετά το λουκέτο που έβαλε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος αφού άφησε πολλά φέσια και απλήρωτους τους εργαζομένους έφυγε για Βουλγαρία.Τα απομεινάρια του βγαίνουν τώρα σε πλειστηριασμό


Γεράσιμος Αγούδημος: Τα φέσια και η χήρα

Μπορεί να έφυγε από την ζωή ο θρυλικός καπετάν-Μάκης τα χρέη όμως και τα φέσια που άφησε πίσω του κυνηγούν ακόμη τους κληρονόμους του και την σύζυγό του Ανθή-Μαρίνα.

Την γυναίκα που στάθηκε δίπλα του στα χρόνια της ειδυλλιακής εξορίας του στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου μετακόμισε μόνιμα μετά την κατάρρευση της μυθικής ναυτιλιακής του εταιρίας.

Αυτής, που με τα καράβια-σκυλοπνίχτες τα έλεγαν οι αγανακτισμένοι επιβάτες-έσπασε κάθε ρεκόρ καθυστερημένης άφιξης από τα νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων στον Πειραιά.

Όταν είδε το τέλος να έρχεται εξαφανίστηκε από την χώρα μαζί με την σύζυγό του και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε ένα εξαιρετικό διαμέρισμα στο Λουγκάνο, με άπλετη θέα στην ομώνυμη λίμνη.

Στις 5 Δεκεμβρίου τράπεζα πλειστηριάζει ηλεκτρονικά λόγω χρεών δύο οικόπεδα στην Ανάβυσσο για 36.000 και 75.000 ευρώ αντίστοιχα.

Είναι η δεύτερη φορά που βγαίνουν στο σφυρί, δείγματα πλέον μιας περιουσίας στην Ελλάδα, την οποία άφησε πίσω του ο αλήστου μνήμης πλοιοκτήτης, όταν την έκανε για Ελβετία. Δεν γύρισε ποτέ πίσω, άφησε απλήρωτους ναυτικούς, προμηθευτές, εταιρίες και τράπεζες και ήταν μονίμως απών στις πολλές δίκες που ακολούθησαν και αφορούσαν την «σάπια» αυτοκρατορία του που έγραψε το δικό της εντελώς ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική ακτοπλοϊα.

Πετζετάκις: Ο Γιώργος και το αγροτεμάχιο στην Πάτρα

petzetakis


Κάποτε ήταν το σύμβολο του ελληνικού επιχειρείν, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, μια εταιρία ζηλευτή με πορεία που είχε αφήσει άφωνους τους ανταγωνιστές της. Σήμερα, σχεδόν τίποτε δεν έχει απομείνει από τον όμιλο-κολοσσό που έστησε ο δαιμόνιος Αριστόβουλος Πετζετάκις, ένας επιχειρηματίας με οξύτατη αντίληψη. Ο γιος του Γιώργος που τον διαδέχτηκε στην «Πετζετάκις» μετά τον αιφνίδιο θάνατό του δεν αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής της εντυπωσιακής διαδρομής που είχε διανύσει η εταιρία στα χέρια του πατέρα του. Ασχολιόταν περισσότερο με τις ανάγκες της συζύγου του Γκαμπριέλας όπως γράφτηκε κατά κόρον και τις ειδυλλιακές ηλιόλουστες ημέρες στη Φλόριντα. Εκεί όπου διατηρούσε μια έπαυλη 1500 τ.μ. την οποία πούλησε το 2011, λίγες εβδομάδες μετά την σύλλληψή του για χρέη προς το δημόσιο, όταν πλέον η εταιρία όδευε προς το λουκέτο.

Με συσσωρευμένες οφειλές που ξεπέρασαν το μισό δισ. ευρώ, όλα της τα περιουσιακά στοιχεία βγήκαν στο σφυρί, ακόμη και ένα αγροτεμάχιο στην θέση Καμιόνια, στα Βραχνεϊκα της Πάτρας.

Βγαίνει για δεύτερη φορά σε πλειστηριασμό στις 29 του μήνα, αφού ο πρώτος που διεξήχθη πέρυσι κυρήχθηκε άγονος με τίμημα 88.000 ευρώ για τον όποιο ενδιαφερόμενο.

Είναι ό,τι απέμεινε από έναν κραταιό κάποτε όμιλο που έστησε ένας ευφυέστατος άνθρωπος και διέλυσε ο γιος του.


ergostasio
Με συσσωρευμένες οφειλές που ξεπέρασαν το μισό δισ. ευρώ, όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Πετζετάκις βγήκαν στο σφυρί. Το εργοστάσιο του Πετζετάκι είχε βγει πέρυσι σε πλειστηριασμό. Από την τεράστια περιουσία της οικογένειας το μόνο που απέμεινε είναι ένα αγροτεμάχιο στα Βραχναίικα Πατρών, που εκπλειστηριάζεται και αυτό

ΣΧΟΛΙΑ (132)

Ελις

Ποιος τραγουδάει στο φραντζελικο;

Δικαιοσυνη

Κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι με καταθέσεις και περιουσίες στο εξωτερικο,ενώ τα δάνεια τους θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογουμενος.

Αρκετά

Για όλα φταίει ο Αλαβανος !

Τα ίδια πάντα

Όλοι στο δημόσιο

ΝΑΟΣ ΨΥΧΗΣ

ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΩΚΑ (2)...Κάποτε το να δουλεύεις στου «Φωκά» ήταν σαν να δουλεύεις στο δημόσιο, λεν οι παλαιότερες εργαζόμενες, θέλοντας να δείξουν το πόσο καλές ήταν οι συνθήκες εργασίας. «Αν χρειαζόμασταν χρήματα, δεν παίρναμε δάνειο από τράπεζα, μας έδινε ο Φωκάς, χωρίς συμφωνητικό και χωρίς τόκο και τα κρατούσε λίγα λίγα από το μισθό μας. Κάθε μήνα είχαμε μπόνους πωλητή, μας έδιναν δωροεπιταγές στη γιορτή μας και δώρα τα Χριστούγεννα, διοργάνωνε παιδικές γιορτές για τα παιδιά μας…» αναφέρουν. Βουρκώνουν όταν θυμούνται τον κύριο Λέανδρο να ρωτάει για τα προβλήματα κάθε εργαζόμενης, να στέκεται σαν πατέρας δίπλα τους αν ήταν χήρες ή χωρισμένες με παιδιά… Μια κοπέλα που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας νοσηλεύτηκε με την οικονομική βοήθεια της επιχείρησης στην Αγγλία και αν και δεν μπορούσε πια να εργαστεί συνέχιζε να πληρώνεται για 15 χρόνια. «Δύο φορές παραιτήθηκα για να γίνω μητέρα και για να μεγαλώσω τα δύο παιδιά μου και τις δύο φορές επέστρεψα και επαναπροσλήφθηκα κανονικά» λέει η υπάλληλος του ομίλου, Κυριακή Τσολοζίδου. «Όταν έμεινα άνεργη στα 45 μου φοβήθηκα ότι δεν θα βρω δουλειά, με προσέλαβε την ίδια μέρα» λέει η κ. Μαρία Τσαπακίδου. Πολλά ζευγάρια γνωρίστηκαν στου Φωκά, συχνά μάλιστα το «προξενειό» το έκανε ο ίδιος ο κύριος Λέανδρος. Η επιχείρηση φρόντιζε και για τη διασκέδαση του προσωπικού. Την πρωτοχρονιά έκοβαν την πίτα σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης, έκαναν χορούς, κληρώσεις, κ.α. Τα μεσημέρια του Ιουλίου, που η αγορά ήταν κλειστή, ο «Φωκάς» έβαζε λεωφορείο για να την πλαζ του ΕΟΤ στην Αγία Τριάδα, ενώ τις Κυριακές η παρέα πήγαινε μέχρι τη Χανιώτη. «Μαζί μας ερχόταν συχνά και ο κ. Λέανδρος και η σύζυγος του» θυμάται η κυρία Ισμήμη, μια από τις πιο παλιές υπαλλήλους της επιχείρησης. «Μέχρι και καλλιστεία ‘’Μις Φωκάς’’ κάναμε και το δώρο ήταν είτε ένα ταξίδι, ή κάποιο μπόνους. Νοιώθαμε σαν μια οικογένεια, όλα αυτά τα χρόνια» προσθέτει. Το ίδιο θα πεί και ο κύριος Λέανδρος Φωκάς: «Είχαμε μεγάλη αγάπη»

Περήφανος Ελλην

Και αρκετοί από τους τυχερούς εργάτες του Φωκά από τη μια τον εκθείαζαν και τον κολάκευαν με ευνοϊκά λόγια κι από πίσω τον έθαβαν ύπουλα υποκριτικά ως καπιταλιστή, μεγαλοκεφαλαιουχο, εκμεταλλευτή κλπ κλπ ενώ στην κάλπη οι περισσότεροι ρίχνατε ΚΚΕ και ριζοσπαστικές αριστερές... Άσε ρε φίλε, αχαριστία και αμυαλοσύνη, αυτό είναι το δίπτυχο που χαρακτηρίζει την εργατιά από αμνημονεύτων χρόνων... Κυρίως στη αμυαλοσύνη επενδύουν οι ειδήμονες της προπαγάνδας οι φασιστοαριστεροί και αποκομίζουν υποστηρικτές για να διαιωνίζουν τη νοσηρή και ουτοπική ιδεολογία τους...

ΝΑΟΣ ΨΥΧΗΣ

ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΩΚΑ ... Το 1966 παραχωρήσαμε στην εκκλησία 220τμ σε μια πολυκατοικία, για να γίνει κέντρο ψυχαγωγίας για τα παιδιά». Τη δεκαετία του ’70 ο Απόστολος και ο Λέανδρος Φωκάς αποφασίζουν να κτίσουν ένα πρότυπο σχολείο στην Ξηροκρήνη, στην πρώτη γειτονιά της οικογένειας, εις μνήμην του αδελφού τους, Οδυσσέα. Στη μεγάλη λίστα των δωρεών προστέθηκαν 12 παιδικές χαρές στη Θεσσαλονίκη, ένας παιδικός σταθμός στον Εύοσμο, ένα σπίτι στο παιδικό χωριό Φιλύρου, ένας ναός στην Τορώνη Χαλκιδικής. Το καμάρι του κυρίου Λέανδρου Φωκά είναι ένα πρότυπο παιδιατρικό κέντρο στο Ιπποκράτειο, για παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπου εξετάζοντα 6.000-7.000 παιδιά το χρόνο- «όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα». Ως επιχειρηματίας σκέφτηκε ποτέ ότι αυτά ήταν «πεταμένα λεφτά;». «Δεν ήταν πεταμένα, γιατί αξιοποιήθηκαν. Δεν ζούσαμε μόνο για μας, ζούσαμε για το σύνολο».

ΑΡΗΣ

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ και ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ τα ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ.

net

εισαι σιγουρος για αυτο που εγραψες συντροφε...;;;; γιατι τα εκκαθαριστηκα άλλων συντροφων ... δε συμφωνουν

Ηρακλής

Όποιος έχει λεφτά τη σήμερον ημέρα τα έχει κλεμμένα είναι αυτά τα λεφτά που συνήθως είναι κλεμμένα όνειρα καί κλεμμένο μέλλον από εξαπατημένους εργαζόμενους..... Με κράτος και τράπεζες που με τη σειρά τους δανείζουν και εγκρίνουν δανεικά και επιδοτήσεις ή πριμοδοτήσεις πάλι βέβαια με τα λεφτά τα δικά μας κάποιοι παίξανε και παίζουν ακόμα το μέλλον μας και την ζωή μας στα ζάρια τζογάροντας εξέδιδαν στο πάθος τους και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα τους καταστρέφοντας στην ουσία μία ολόκληρη χώρα και ένα ολόκληρο έθνος αυτοί οι απατεώνες κοπριες... λαμόγια που τώρα κάνουν την ζωή τους άνετα σε κάποιο θέρετρο της Ελβετίας ή κάποιο άλλο παράδεισο φορολογικό με τα δικά μας λεφτά δίχως να υπολογίσουν κανέναν από εμάς έχουν καταστρέψει το έθνος και την πατρίδα μας.. ανέκαθεν και πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν . Αλλά στην Ελλάδιτσα μας μία ζωή την πληρώνανε οι πατριώτες , Κολοκοτρώνης Καποδίστριας , Παπαδόπουλος κτλ κτλ κτλ... κ.ά. οι αλήτες ρουφιάνοι δοσίλογοι που μπορεί να είναι καπιταλιστές Εβραίοι , Εβραίομασωνοι, τεκτονικοι μπούφοι προδότες του κερατά κτλ κτλ Πότε ? ?@@@Ποτέ+++

ΠΑΠΑΡΗΣ

Μπορει και παραμπορει ,ξερω ,ανθρωπους φτωχους μαδτοριυς που ξεκινησαν με μπαλωμενο παντελονι και ενα μυστρι και πηγαιναν εσωτερικοι προσφυγες για το μεροκαματο και σημερα εχουν οικοδομικες εταιριες και εταιριες ετοιμιυ σκυροδεματος με στολο μπετονιερες,πρεσες ,ξερω γυναικες κι αυτες πηγαν σε ξενο τοπο εσωτερικοι προσφυγες και ξεκινησαν στη λαηκη αγορα με ενα παγκο τρεχανε απο τις πεντε τομορωι να βγαλουν το μεροκαματο και σημερα εχουν εταιρθες φρουτων με υποκαταστηματα φορτηγα κτηρια αποθηκες ψυγεια ,φερνιυν πκοια με φρουτα και λαχανικα απο εξωτετικο τροφοδοτουν σουπερ μαρκετ,ξενοδοχεια ,επιχειρησεις,μεχρι και τον αμερικανικο στολο οταν ερχεται εδω,ξερω ανθρωπους που ξεκινησαν γκαρσονια και εκαναν δικατους μαγαζια, που ξεκινησαν οδηγοι και εκαναν δικα τους ταξι φορτηγα λεοφορεια μπουλντοζες,που ξεκινησαν μουτσοι και απεκτησαν δικα τους επαγγελματικα σκαφη και πλοια ,οι επιχειρησεις ειναι οικογενειακες συνηθως σι κληρονομουνται απο παιδια εγγονια δινονται προικες,ειναι δηλαδη κλεφτες ολοι αυτοι;

Να τα πάρουν τα σπίτια μαζί με τον σκύλο

Να τα πάρουν τα σπίτια μάζα τον σκύλο και την πεθερα! Οι τράπεζες τα πλήρωσαν οι τράπεζες να τα πάρουν !!!! Κοράκια δεν υπάρχουν που λέχθηκε 99 στα 100 τα παίρνουν οι τράπεζες για να γλιτώσουμε την υπερφορολόγηση οι υπόλοιποι Έλληνες

Πάλι τα ίδια;;;;;;

Δε βάζεις μυαλό ε; Αυτό πάλι που νομίζεις ότι όλοι υποχρεωτικά έχουν και σκύλο να το κοιτάξεις. Κάτι κουβαλάς από την παιδική σου ηλικία. Δε μπορεί, κάτι σου συμβαίνει. Και για να κλείσω γαβ μωρή γαβ και γαβγαβ. Σκατοψυχιά που την κουβαλάς παλιάνθρωπε!!!!!

Στόχοι μουσική στο τραγουδάκι Πολυτεχνείο

Μωσε Νταγιαν κυρία αγυριγη κεφαλήν ... Αρησυερπι είναι οι σωστοί σκύλοι του σιονισμου

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Που ειναι ο ΛΟΥΛΗΣ να μας πρηξει παλι οτι ειναι η «καλυτερη του» κ θα βγει να «αγοράσει κοψοχρονιά» βιλλες κ αγρούς!.. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. Ατε βρε, να σε δω. Τζάμπα πράμα ειδικα η βιλλα του Εμφιετζογλου.. Ποσο γελοιος εισαι Λουλη...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oddy

Όσοι βρίσκονται στο νομό Θεσσαλίας για διακοπές ή μένουν εκεί καλό θα είναι να δουν την δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στις 28 Αυγούστου η οποία περιλαμβάνει αρκετές ευκαιρίες σε άκρως δελεαστικές τιμές.

internet-addicted

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21/8 η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ανάμεσα στα σημαντικά άρθρα του νόμου (86 στο σύνολό τους) και στις αιτιολογικές εκθέσεις, ξεχωρίζει ο ηλικιακός προσδιορισμός του ανήλικου,

astros2

Στον ΧΥΤΑ του Άστρους επιχειρούν για την κατάσβεση 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 άτομα, ενώ έχουν σηκωθεί και 2 PZL - 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες, 2 καναντέρ, 1 ελικόπτερο και 4 PZL στην Κεφαλονιά