Πλειστηριασμοί-εξπρές: Στο σφυρί 76.000 σπίτια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
sfyri_main01

32.000 από τις τράπεζες και 44.000 από τα «κοράκια»  - Οι πλειστηριασμοί αγγίζουν πλέον τον σκληρό πυρήνα της λεγόμενης λαϊκής κατοικίας

Καταιγίδα πλειστηριασμών και πωλήσεων κόκκινων δανείων μάς περιμένει το 2019, με περισσότερα από 76.000 ακίνητα κάθε κατηγορίας να αλλάζουν χέρια. Μάλιστα το 2019 θα αποδειχτεί η χρονιά κορύφωσης των συντονισμένων ενεργειών από τις τράπεζες στη μάχη για τα κόκκινα δάνεια, δημιουργώντας εφιαλτικό περιβάλλον για όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με αυτές. Τα ψέματα τελείωσαν και μαζί τους όλα τα περιθώρια ευελιξίας και διαχείρισης με κοινωνικά κριτήρια που είχαν οι τραπεζικοί οργανισμοί.

Η συγκυρία γίνεται δραματική λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Η πίεση να προχωρήσουν άμεσα σε δραστικές λύσεις δοκιμάζει την κεφαλαιακή επάρκειά τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέες αυξήσεις κεφαλαίου το 2019. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επεξεργάζονται ένα σχέδιο ελάφρυνσης των τραπεζικών ισολογισμών από τα προβληματικά δάνεια, με την Τράπεζα της Ελλάδος να επεξεργάζεται ταυτόχρονα ένα ανάλογο σχέδιο, αποδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Πλειστηριασμοί και πωλήσεις δανείων σε funds είναι η συνταγή που υπέδειξαν και επιβάλλουν τώρα χωρίς δεύτερη σκέψη οι ευρωπαϊκές αρχές στις ελληνικές τράπεζες. Και αυτή τη φορά η εντολή θα εφαρμοστεί για τρεις διαφορετικούς λόγους:
■ Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς λείανε τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και τις διαδικασίες των πλειστηριασμών ώστε να είναι πιο λειτουργικά και αποτελεσματικά. Δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών, περιορίστηκε από έξι σε δύο μήνες ο χρόνος για να επαναληφθεί ένας άγονος πλειστηριασμός, ποινικοποιήθηκε η παρεμπόδιση από τις συλλογικότητες, υιοθετήθηκε η άρση τραπεζικού απορρήτου για κόκκινους δανειολήπτες κ.ά.
■ Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 λήγει η ισχύς του νόμου Κατσέλη, και όπως όλα δείχνουν, θα αντικατασταθεί από μια πολιτική επιδοτήσεων των δανειοληπτών. Το νέο καθεστώς θα επιδοτεί υπό προϋποθέσεις δανειολήπτες με ακίνητα αξίας σημαντικά μικρότερης των 100.000 ευρώ.
■ Οι τράπεζες τα δύο προηγούμενα χρόνια εξάντλησαν το απόθεμα κόκκινων δανείων που συνδέονταν με εγγυήσεις μεγάλων κατοικιών, σπιτιών σε ακριβές περιοχές κ.λπ. Οι πλειστηριασμοί αγγίζουν πλέον τον σκληρό πυρήνα της λεγόμενης λαϊκής κατοικίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2019 θα πραγματοποιηθούν από τις τράπεζες 32.000 πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επιπλέον, υπό την αυστηρή καθοδήγηση των ευρωπαϊκών αρχών, οι τράπεζες πουλάνε μαζικά πακέτα κόκκινων δανείων. Μόνο αυτή την περίοδο τρέχει το πρόγραμμα «Pillar» που αφορά τιτλοποίηση κόκκινων στεγαστικών δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ από τη Εurobank. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται 45.000 στεγαστικά που δεν έχουν εξυπηρετηθεί τα τελευταία χρόνια και συνδέονται με εγγυήσεις 36.000 ακινήτων. Τμήμα των ομολόγων θα πουληθεί σε ιδιώτες. Παράλληλα η Εθνική τρέχει το πρόγραμμα «Symbol», το οποίο αφορά πώληση 13.000 δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνδέονται με εγγυήσεις 7.900 ακινήτων. Μόνο από τους πλειστηριασμούς και τα δύο συγκεκριμένα πακέτα κόκκινων δανείων που είναι τώρα στην αγορά προς πώληση θα αλλάξουν χέρια 75.900 ακίνητα. Επειδή, όμως, από όλες τις τράπεζες θα ακολουθήσουν και άλλες πωλήσεις κόκκινων δανείων, δεν φαίνεται υπερβολική η εκτίμηση ότι τον επόμενο χρόνο μπορεί να αλλάξουν χέρια ακόμη και 100.000 ακίνητα κάθε κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ (85)

Ξεκολλατε παιδια

Βλέπω κάποιους να βγάζουν χολη, κάποιους να λένε τί ωραία θα αγοράσω φτηνά.. μας αφήνουν εμάς να πλακωνομαστε μεταξύ μας για κάτι ξεροκομματα και χάνουμε τη μεγάλη εικόνα: οι πολιτικοί τα φάγανε και εξαφανίστηκαν, έρχονται οι ξένοι και θα τα αρπάξουν ΟΛΑ και εμείς καθόμαστε και βριζομαστε. Ναι υπηρξανε πολλοί που φάγανε περισσότερο από όσο μπορούσαν να μασήσουν αλλά αυτή την πραγματικότητα μας πλασαραν πριν την δήθεν κρίση. Κανείς δε φανταζόταν τί θα ακολουθήσει. Ναι, όσοι δεν εξυπηρετούν την πολυτέλεια να χαμηλώσουν επίπεδο, αλλά μην ξεχνάτε θα γίνουν και πολλές αδικίες σε όλη αυτή τη διαδικασία που έρχεται

AGG

Γνωρίζω αρκετούς που δεν πληρώνουν τίποτα αν και μπορούν. Δουλεύουν με μαύρα χρήματα παίρνουν όλα τα επιδόματα, είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο και άλλες πολλές παροχές. Γιατί πρέπει να με πνίγουν στους φόρους για να χαριστούν τα δάνεια τους? Ας μην έπαιρναν. Αν έμεναν σε νοίκι δεν θα πλήρωναν? Επειδή βρίσκουν και τα κάνουν στα τέτοια μου να τους το πάρουν. Δεν θα πληρώσουμε οι υπόλοιποι τα γούστα σας για σπιταρόνες.

ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε αναφανδόν αστρονομικούς φόρους εδω και 8 χρονια κρίσης ( έμμεσους, φαγητό σούπερ μαρκετ, βενζίνα, πρώτες ύλες κτλ) για κάποιους που πήρανε δάνεια 200 ,300 και 400 χιλ ευρω για κατοικία.... τα κάνανε μεροκάματο και τα φάγανε στα μπουζούκια στα πορσε στα κασινο και στα πιπίνια .....και δεν πληρώσανε ποτε, η κάποιο μικρο κομμάτι ...να τους πάρουν τα σπίτια τα οποία δεν είναι δικά τους εφόσον δεν τα πλέρωσαν, επί τόπου και το σκύλο μαζί...

Ξέρεις τι γουστάρω;;

που το ΠΘ βάζει πότε πότε τέτοια θέματα και βγαίνουν κάτι μίζεροι σαν και σένα και γράφουν αυτά που γράφουν ενώ εμείς που πήραμε τα δάνεια που λες συνεχίζουμε να περνάμε καλά ενώ εσύ και οι όμοιοι σου πίνουν χολή. Εμένα προσωπικά στα π@π@ρι@ μου άμα το πάρουν. Ούτως η άλλως το έχω κάνει χωνί. Φράγκο δεν τους δίνω και όταν με βγάλουν έξω ,αν με βγάλουν θα πάω να νοικιάσω ένα και δεν θα πληρώνω και ΕΝΦΙΑ. Εσύ πάλι κάτσε και κλάψε και βρίσε και άμα πάθεις κάνα εγκεφαλικό από το ζόρι σου καλά να πάθεις. Άντε γειά κοροιδάρα!!!!!!!

Να τους δώσετε πίσω τη θέση εργασίας που τους πήρατε, ΛΑΜΟΓΙΑ

Μας πήρατε τις δουλειές ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΣΑΣ και μας ζητάτε να αποπληρώσουμε !! Δώστε πρώτα τη δουλειά !! Δουλειά ζητάμε, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ... για να πληρώσουμε τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ σας!!

φωτης πραμαντα

συμφωνω μαζι σου ΑΛΛΑ να μου πληρωσουν (οχι εμενα εγω δεν εχω ουτε καλυβα στη μπανανια) ολο το ποσον που εδωσα μεχρι τωρα για ενφια και να μου επιστρεψουν το κεφαλαιο που μου αναλογει για τα δανεια που πηρε το κρατος και με χρεωσε για ανακεφαλοποιηση των τραπεζων..δηλαδη γυρωστα 50.000 χιλιαρικακια ..συμφωνω δεχεσαι ετσι ξερολα ταχα νοικοκυρη?

Κανενα σπιτι στα χερια τραπεζιτη!

Ρε παιδια γιατι αμα καποιος ενοικιαστης σταματησει να πληρωνει το νοικι του κανουν εξωση? ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕΝΕΙ! Και μπορει να σταματησει να πληρωνει το νοικι π.χ. γιατι εμεινε ανεργος, οχι γιατι ειναι μπαταχτσης....! Γιατι πρεπει να προστατευεται αυτος που δεν πληρωνει τη δοση(νοικι ωσπου να ξοφλησει) στη τραπεζα, και οχι και ο ενοικιαστης που δεν εχει να πληρωσει?

Οι «μαζί τα φάγανε» μας ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Μας βαφτίζουν οφειλέτες οι «μαζί τα ΦΑΓΑΝΕ»!! Να τους κάτσουν στο λαιμό !! Αφήστε τον κοσμάκη λαμόγια, πριν ξεσηκωθεί και σας κρεμάσει!!

xaxaaxaxaxa

Ετοιμαζομαι να παρω δυο τρια διαμερισματακια κοψοχρονιας, αντε περιμενουμε, αργησατε

Γκοου μπακ Μέρκελ

ευτυχώς που μείναμε στο ευρώ και σωθήκαμε. Αν πηγαίναμε σε δραχμή θα μάς παίρναν τα σπίτια με λεφτά απ έξω!

ΠΛΗΡΩΝΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΣΥ 80% ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΦΤΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ

ΣΕ ΚΛΕΒΑΝΕ, ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ, ΠΡΟ ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ, ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ, "ΦΟΡΟΥΣ" ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΟΙ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΞΗ !!! ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ... ΟΙ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΤΟΥΣ !!!

Λούλης

Και ποιος τους ψήφιζε αυτούς τόσα χρόνια; Εγώ που ήμουν στο εξωτερικό; Επίσης, δεν υπάρχει άνεργος. Υπάρχει μόνο ο κλασικός τεμπέλης. Υπήρξα κι εγώ τεμπέλης και ξέρω πως είναι.

8888

αστα ρε λαμογιο που σου φταινε οι αλλοι,εσυ και ομοιοι σου φταιτε που φαγατε τα λεφτα πηρατε δανεια περα απο τις δυνατοτητες σας ,εγω πηρα δανειο μεχρι εκει που μπορουσα ,ρε κλφτρονι ,και πληρωνω,εσυ ποιος εισαι που δεν θα πληρωσεις ,εσυ μας χρεοκοπησες,εσενα και τον καθε εσενα πληρωνουμε σημερα,στο δρομο ρε λεχρα αμα χρωστας,στα παγγακια ,που εχεις μουτρα και μιλας,λησταρχε,εισαι ο μαγκας που τα ξερειςολα,

ςς

ρε μεγαλε πρεπει να εισαι καιπολυ κοπρος,πρεπει να μην εχεις αφησει τραπεζα για τραπεζα που να μην εχεις παρει δανειο και πιστεψες τον τσιπρα οτι δεν θα πληρωνες μια ,μεγαλε θα τα πληρωσει ολα και θα χασεις και τα σπιτια ,σε βλεπω σε κανα παγκακι να τη βγαζεις εδω που τα λεμε μεγαλε πολυ το γουσταρω,πρεπει να εισαι πολυ φνακλας εχεις παρασυρει πολυ κοσμο στους διεστραμενους συριζαιους,κα;ι τωρα πονας ,πονας πολυ και εμενα μου αρεσει,εχεις παρει μια φουρια ρε μεγαλε εδω μεσα δεν ξερεις τη λες,μιγιστε εσυ τα πηρες τα δνεια σου εσυ θα τα πληρωσεις ,εμενα δε μου καιγετε καρφακι,γλεταω το πονο σου,ξερεις γιατι ακουτο και τουτο,διοτι χρεοκοπησες εμενα,εσυ,εσυ,εγω μεγαλε ενα σπιτι εχω και πληρωνω κατι λιγα που χρωσταω,.εσυ να τα χασεις ολα,εκτος και πληρωσεις,.

ςς

αντε ρε μεγαλε να ριξεις κανα τσιφτετελι στο συνταγμα με καμια καθαριστρια,εκει ειναι η θεσει σου,μεγαλε εσυ εισαι του δεν πληρωνω,του για ολα φταινε οι αλλοι,εσυ μεγαλε εχεις παντα δικιο τα ξερεις ολα,εισαι μεγιστος,αντε να πληρωσεις και αν δεν εχεις στο δρομο ολο και καποιο παγκακι θα περισευει και για σενα,ολα αυτα συμφωνα με αυτα που λες,γιατι μπορει να εχεις και καμια χοντρη μπαζα και μας το παιζεις δηθεν ριγμενος,.

Πολίτης

Να πω ένα σενάριο..... Δεν έχω καμία περιουσία, και μένω στο νοίκι. Κάποια στιγμή αποφασίζω οτι δεν με συμφέρει, και παίρνω δάνειο για να πάρω σπίτι. Τα κανονίζω έτσι ώστε η δόση του δανείου μου είναι όσο το ενοίκιο που πλήρωνα. Πληρώνω κανονικά 5-10 δόσεις, και μετά δεν ξαναπληρώνω, αλλά εν τω μεταξύ μέχρι να μου πάρουν το σπίτι (τουλάχιστον 5-10 χρόνια μετά) ουσιαστικά μένω δωρεάν. Φτάνει λοιπόν η μέρα να το πάρει η τράπεζα, και βγαίνει ο λαφατέτοιος και σταματάει τον πλειστηριασμό. Ποια η λογική ρε μάγκες; Αντί να πω ευχαριστώ για τη δωρεάν διαμονή, βγαίνω και φωνάζω και απο πάνω;

Με

επεισες μεγαλε.........ξεκιναω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΛΗΤΕΣ, ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΑΣ !! ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΑΣ ??

Αφού οι Στουρναραίοι ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΥΣΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, επί δεκαετίες, ΤΑΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥΣ, μεχρι σκασμού, ζητουν από τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !! ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ "ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ...

isonomia-isopolitia

Το απλουστεύεις επικίνδυνα! Απειλείται η κοινωνική συνοχή κι αυτός που χάνει το σπίτι του στο Περιστέρι θα ανέβει στο Μαρούσι και την Εκάλη γιατί δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει... Η ευθύνη είναι ΔΙΑΧΕΟΜΕΝΗ. Ξεκινά από τα στελέχη των τραπεζών που την εποχή των παχέων αγελάδων έβαζαν τους υπαλλήλους τους να τηλεφωνούν και να λένε: "έχει εγκριθεί για εσάς ένα δάνειο ύψους...". Δεν το θυμάσαι; Μετά πάει στην Τράπεζα τ. Ελλάδος που επέτρεπε αυτές τις πρακτικές. Κατόπιν στην ΕΚΤ που δεν ήλεγχε ως όφειλε την ΤτΕ, γιατί εδώ και 70 χρόνια κατάλαβαν ότι για να κατακτήσεις αυτόν τον τόπο, πρέπει ν υποθηκεύσεις το μέλλον των κατοίκων του...

Τραπεζίτης

Κανένα σπίτι στα χέρια μπαταχτσή ιδιοκτήτη έπρεπε να είναι το σλόγκαν. Να μην πληρώνουμε οι άλλοι τα σπασμένα. Ρυθμίσεις μόνο μετά από εξονυχιστική έρευνα πως δε μπορεί να αποπληρώσει ο ιδιοκτήτης. Όχι χάρισμα αλλά ρύθμιση σε αυτή την περίπτωση και περίοδο χάριτος. Στους μπαταχτσίδες πάρτε πίσω. Καλά τη βόλεψαν τόσο καιρό σε τσάμπα ενοίκιο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης