Μητροπολίτης Δράμας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Αγωνιώ για τους κληρικούς μας

Μητροπολίτης Δράμας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Αγωνιώ για τους κληρικούς μας

Τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας «αλλά με διαφανείς διαδικασίες»

dramas_paulos
Την αγωνία τους για τους κληρικούς μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, εξέφρασε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος.

«Αγωνιώ για την υπόθεση που αφορά 10.000 περίπου κληρικούς μας, το πώς θα εξελιχθεί και το τι θα γίνει από δω και πέρα διότι έχει προέλθει μεγάλη αναστάτωση και στους κληρικούς και στις οικογένειες των ιερέων. Είμαι δέκτης της αγωνίας των ανθρώπων, αλλά και ένα γιατί το οποίο βγαίνει ως κραυγή από τα χείλη τους», ανέφερε ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, αναφερόμενος στην βίαιη, όπως είπε εργασιακή αλλαγή.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ο Μητροπολίτης Δράμας, ανέφερε «εγώ είμαι υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά με διαφανείς διαδικασίες και μετά από ενδελεχή διερεύνηση των πτυχών αυτής της αξιοποίησης ώστε η εκκλησία να μην βρεθεί για άλλη μια φορά ουραγός των εξελίξεων».

«Μου δίνει την εικόνα της προχειρότητας και τα βεβιασμένα πράγματα που έχουν αυτά τα αποτελέσματα όλα αυτά θα τεθούν στην ιεραρχία η οποία θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έχει περισσότερο χρόνο συνεδρίας για να τοποθετηθούν αμέσως όλοι οι ιεράρχες και όχι της παραμονής της επετείου του πολυτεχνείου η οποία λειτουργεί πιεστικά διότι ξέρετε ότι η Αθήνα παραλύει τις ημέρες αυτές», σχολίασε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης