Καιρός: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Καιρός: Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Ασθενείς βροχές στην Αττική με γρήγορη βελτίωση - Ανάλογο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη - Σε πτώση ο υδράργυρος

4612564
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα αντολικά και νότια, καθώς και στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπει για την Παρασκευή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη σεισμόπληκτη Ζάκυνθο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνθρωποι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία αίθριος.
Κλείσιμο
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία αίθριος.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη προβλέπονται βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις που στο Ιόνιο βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγίο τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης