Γιατροί ΣΥΡΙΖΑ για την πανωλεθρία στις εκλογές: Φταίνε Ξανθός – Πολάκης

giatroi_syriz_arthro1

Στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί δεύτερη παράταξη με ποσοστό 15%, ενώ τώρα έλαβε μόλις 8%

Στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας -με την οποία συμπορεύονταν μέχρι και τις εκλογές του 2014- χρεώνει η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών (ΑΜΓ), τη δραματική συρρίκνωση του ποσοστού της στις χθεσινές εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ). Το ΑΓΜ στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί δεύτερη παράταξη με ποσοστό 15%, ενώ τώρα έλαβε μόλις 8%. 

Σημειωτέον, ότι οι συνδικαλιστές γιατροί που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν τριπλασιάσει τη δύναμη τους μέσα στον μεγαλύτερο ιατρικό σύλλογο της χώρας το 2014 σε σχέση με το 2011, με τους επικεφαλής του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών Παναγιώτη Ψυχάρη και Σπύρο Προβατά να βρίσκονται μαζί σε όλους τους.... αντιμνημονιακούς αγώνες στην πρώτη γραμμή με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται τώρα στην Αριστοτέλους και χαράσσουν την... αντιμνημονιακή κατά τους ίδιους πολιτική υγείας.

Με ανάρτησή του στο Facebook, περίπου 15 ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες στο ΟΑΚΑ και αναδείχθηκε η αυτοδυναμία της γαλάζιας παράταξης με επικεφαλής τον κ, Γιώργο Πατούλη, οι δύο γιατροί του ΑΓΜ που κατέλαβαν και τις ισάριθμες έδρες στον ΙΣΑ, ευχαριστούν όσους τους τίμησαν με την ψήφο τους αλλά  παραδέχονται χωρίς περιστροφές την εκλογική πανωλεθρία της παράταξής τους. 

"Τη  σημαντική πτώση του ποσοστού του ΑΜΓ την χρεώνεται το υπουργείο υγείας. Ο τριπλασιασμός της δύναμης του από το 2011 στο 2014, δημιούργησε προοπτική ανόδου εκείνη την εποχή. Οι μεγάλες απώλειες το 2018, πρέπει να προβληματίσουν αυτούς που χαράσουν πολιτικές υγείας και ειδικά πολιτικές στο πρωτοβάθμιο σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα" αναφέρουν στη δήλωση τους οι δυο γιατροί. 

"Εμείς, ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών μας οργάνων το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της προεκλογικής μας εκστρατείας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες του υπουργού κ.Ξανθού, του γραμματέα του υπουργείου κ.Βαρδαρού  με την πάντα «πρόθυμη» υποδ/τρια της 1ης  ΥΠΕ κ.Κισκήρα, απέναντι στους γιατρούς της 1ηςΥΠΕ. Η αυθαίρετη και χωρίς λόγο διεύρυνση του ωραρίου στα ΚΥ, ο εξαναγκασμός των μελών μας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς,  η επικείμενη απόλυση 800 γιατρών τέλος του 2018 με τον νόμο Ξανθού, στάθηκαν εμπόδιο στην παράταξη , αλλά και σε εμάς προσωπικά" υπογραμμίζουν οι κκ. Ψυχάρες και Προβατάς. 

Επίσης, καταγγέλουν και την άρνηση ανώτερων κυβερνητικών στελεχών γιατρών του υπουργείου υγείας και μελών του Αγωνιστικού Μετώπου να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον ΙΣΑ, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν καν στις εκλογές. "Αυτό έδειξε περίτρανα και την απαξίωση τους απέναντι στην παράταξη" σημειώνουν. 


Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ 
Παναγιώτη Ψυχάρη και Σπύρου Προβατά

23/10/2018

 Ευχαριστούμε τους συναδέλφους  που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΠΙΣ 21&22 Οκτωβρίου. Η επανεκλογή μας στην Διοίκηση του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, καθώς και η επανεκλογή μας ως εκπρόσωποι στον ΠΙΣ, με το Αγωνιστκό Μέτωπο Γιατρών-ΑΜΓ, μας τιμά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια ασθενούς και γιατρού. 

 Η μαζική συμμετοχή των γιατρών της ΠΦΥ στις εκλογές, δικαίωσε τους αγώνες μας, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν οι γιατροί της ΠΦΥ, ειδικά τους τελευταίους μήνες, από το υπουργείο υγείας. Εμείς, ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών μας οργάνων το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της προεκλογικής μας εκστρατείας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες του υπουργού κ.Ξανθού, του γραμματέα του υπουργείου κ.Βαδαρού με την πάντα «πρόθυμη» υποδ/τρια της 1ης  ΥΠΕ κ.Κισκήρα, απέναντι στους γιατρούς της 1ηςΥΠΕ. Η αυθαίρετη και χωρίς λόγο διεύρυνση του ωραρίου στα ΚΥ, ο εξαναγκασμός των μελών μας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς,  η επικείμενη απόλυση 800 γιατρών τέλος του 2018 με τον νόμο Ξανθού, στάθηκαν εμπόδιο στην παράταξη , αλλά και σε εμάς προσωπικά. Επίσης καταγγέλουμε την άρνηση ανώτερων κυβερνητικών στελεχών γιατρών του υπουργείου υγείας και μελών του Αγωνιστικού Μετώπου να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον ΙΣΑ, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν καν στις εκλογές. Αυτό έδειξε περίτρανα και την απαξίωση τους απέναντι στην παράταξη.

 Τη  σημαντική πτώση του ποσοστού του ΑΜΓ, την χρεώνεται το υπουργείο υγείας. Ο τριπλασιασμός της δύναμης του από το 2011 στο 2014, δημιούργησε προοπτική ανόδου εκείνη την εποχή. Οι μεγάλες απώλειες το 2018, πρέπει να προβληματίσουν αυτούς που χαράσουν πολιτικές υγείας και ειδικά πολιτικές στο πρωτοβάθμιο σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα. Η άρνηση των νοσοκομειακών γιατρών να συμμετέχουν στις εκλογές πρέπει να προβληματίσει εκτός από το υπουργείο και την ηγεσία της παράταξης μας στην ΕΙΝΑΠ.

 Η επίθεση που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια οι αυτοαπασχολούμενοι και οι γιατροί της ΠΦΥ, η γιγάντωση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, η μαζική μετανάστευση νέων κυρίως γιατρών, είναι ζητήματα που θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του προβληματισμού μας και των δράσεων μας, ως μέλη του ΙΣΑ. Οι επικείμενες απολύσεις 800 γιατρών  με δικαστικές αποφάσεις στο τέλος του 2018, η εξυγίανση του ΤΣΑΥ, η συνεχόμενη εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους, οι συνεχώς αυξανόμενες ιδιωτικώς δαπάνες για την υγεία, σε βάρος των πολιτών, θα είναι στην ατζέντα μας.

 Δίνουμε την υπόσχεση οτι  θα αγωνιστούμε δυναμικά, σεβόμενοι την ψήφο των γιατρών, για την αξιοπρέπεια μας και τη αξιοπρέπεια των ασθενών.
Παναγιώτης Ψυχάρης
Σπύρος Προβατάς

GIATOUUUU

ΣΧΟΛΙΑ (63)

Τζιμης

Μπραβο στον Γιωργο Πατουλη.Να τελειωσουμε και με την παρεουλα Δουρου..

Για να ξερετε

τι σας περιμένει του χρόνου, στις εκλογές.

ΓκουΖγκούνης

έλα με την αλμύρα, γλυκιά συριΖούλα

Eng

Κι όμως υπαρχει ακομα 8% από "επιστημονες" που ψηφιζει συριζα... Δεν υπαρχει ελπιδα στη χωρα

Ο έχων μνήμη

Αυτός που πρώτεψε θα γίνει περιφερειάρχης για να μας σώσει από φυσικές καταστροφες με τον Συνολάκη παρέα; χαχα Ή μήπως ο άλλος, "πετυχημένος" περιφερειάρχης ανηψιός θα γίνει δήμαρχος Αθηναίων για να επισκευάσει τα κάγκελα του Αβραμόπουλου ή το ανύπαρκτο έργο της μαμάς του;

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Προκειμένου να μας πνίγει και να μας καίει η γαϊΔΟΥΡΟΥ καλύτερα ο Πατούλης Περιφερειάρχης ...

Τακης

Φταίει ο Τσίπρας, αυτός που με την πολιτική Μαδούρο φτωχοποιεί καθημερινά τη χώρα. Το 8% που ψήφισε είναι το φυσιολογικό ποσοστό των ψυχικά πασχόντων του κλάδου.

Χαβαλέ της κακιάς ώρας

Χαβαλέ της κακιάς ώρας. Ποιος φυσιολογικος ανθρωπος, ειδικα μετα το 2015 μπορει να ταυτιζει το ονομα του με τους πολιτικους τυχοδιωκτες του Συριζα. Ανικανε, πως θα καλυψεις τις ολοενα αυξανομενες αναγκες της υγιειας χωρις αναπτυξη, παραγωγη. Εσεις μονο για γκρινια, θεωριες ειστε.

de

αυτοί του 8% ανήκουν κατά τεκμήριο στους άριστους της κοινωνίας μας.

Νικος

Πηρατε 8%,ΟΚΤΩ,ΟΚΤΩ???Καλα ποιοι σας ψηφισαν?

ea

η χωρα έχει...ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ-ΤΣΙΠΡΑ.....την οποια απεκτησε λόγω της απόλυτης ανοησίας των κατοίκων της που εμειναν απροστάτευτοι στον σκοταδισμό και διαστρέβώση επι δεκαετίες της κομμουνιστικης αριστερας και του γλίτσας του πασοκ..... εχει μικρές πιθανότητες να σωθεί......τώρα.... αλλιως θα αρχίσει να ελπίζει μετα την ολοκληρωτική καταστροφή της απο τη ΧΟΛΕΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4595534

Τα επιχειρήματα για δήθεν δημιουργία υποδομών διαφυγής στο εξωτερικό καθώς και για δήθεν άρνηση διαβίβασης τραπεζικών στοιχείων στις ελληνικές αρχές έχουν πλήρως αποδομηθεί υποστηρίζει ο πρώην υπουργός

ekab12

Με βάση το σχέδιο που καταρτίζει το ΕΚΑΒ εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης