Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών: «Σάρωσε» η γαλάζια παράταξη με Πατούλη, «πάτωσε» η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

patoulis

Η παράταξη ΔΗΚΙ -ΙΣΑ (ΝΔ) έλαβε ποσοστό 54,7%, έναντι 35,40% που είχε λάβει το 2014 - Πανωλεθρία στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την παράταξη Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών (ΣΥΡΙΖΑ) που έλαβε 8%, από ποσοστό 15% που είχε συγκεντρώσει το 2014

Η αυτοδυναμία της  «γαλάζιας» παράταξης ΔΗΚΙ - ΙΣΑ με επικεφαλής τον τωρινό πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και η αποχή των γιατρών σφράγισαν τις διήμερες αρχαιρεσίες του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας, που ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Λιγότεροι απο τους μισούς γιατρούς της Αθήνας - σημειωτέον ειναι ο ιατρικός σύλλογος που αντιπροσωπεύει το 40% των ιατρών της χώρας- άσκησαν το δικαίωμα του εκλέγειν στο θεσμικό-συνδικαλιστικό όργανό τους. Και παρά τις προτροπές όλων των επικεφαλής των οκτώ παρατάξεων προς τα μέλη του ΙΣΑ να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες για να διατηρηθεί δυνατή η φωνή των γιατρών της Αθήνας, το αποτέλεσμα έδειξε πως παρά τα προβλήματα του χώρου τους οι γιατροί επέλεξαν την... αφωνία.

patoulis_pat


Εν τούτοις, είναι η πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με συνδικαλιστές του ιατρικού σώματος, που μία παράταξη επιτυγχάνει αυτοδυναμία.

Η παράταξη ΔΗΚΙ -ΙΣΑ έλαβε ποσοστό 54,7%, έναντι 35,40% που είχε λάβει το 2014, αύξησε δηλαδή το ποσοστό της κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες και θα έχει 9 από τις 17 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας -στις εκλογές του 2014 είχε λαβει 7 έδρες.

Κι αυτό στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση τουλάχιστον, αποδίδεται στο πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν οι γιατροί του κεντροδεξιού χώρου και στην -καθοριστική όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος της κάλπης- απόφαση τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία παράταξη και ενα ψηφοδέλτιο. Αντιθέτως, στις προηγούμενες εκλογές αυτό που χαρακτήρισε τη διαδικασία ηταν ο «κατακερματισμός» των «γαλάζιων» συνδικαλιστών σε τέσσερις παρατάξεις. Το νήμα της εκλογικής κούρσας είχε κόψει και παλι η παράταξη στην οποία ήταν επικεφαλής ο κ. Πατούλης.

Η προηγούμενη αναμέτρηση πιθανόν να φαίνεται πολυ μακρινή στους περίπου 19.000 γιατρούς της Αθήνας -το 2014 η δεξαμενή του ΙΣΑ είχε περίπου 3.000 γιατρούς ακόμη. Το κύμα φυγής των επιστημόνων, και δη των ιατρών, από τη χώρα βρισκόταν σε υψηλό σημείο, όπως και τα προβλήματα στο πεδίο της υγείας, ιδίως στο δημόσιο σύστημα υγείας, με δραματικές ελλείψεις και εξουθενωμένους γιατρούς. Ομως τελικα τιποτα δεν ειχε φτάσει στην κορύφωση του.

Η αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας το 2015 επιτάχυνε το κύμα φυγής προς την αλλοδαπή γιατρών καθε ηλικίας, την αποχώρηση απο το ΕΣΥ για συνταξιοδότηση ή για εργασία στον ιδιωτικό τομέα, αύξησε κατα μερικές χιλιάδες τους επικουρικούς γιατρούς, δηλαδή τους γιατρους με «μπλοκάκια» και χαρακτηρίστηκε κυρίως απο την...προσπάθεια να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις με μπλοκάκια στην περίφημη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αυτη τη φορά.

Υπό αυτές τις συνθήκες η συρρίκνωση του ποσοστού της παράταξης Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξάφνιασε κανέναν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Το 2014 το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Ψυχάρη, τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικου ΕΟΠΥΥ, είχε λάβει 15% και 3 έδρες, τώρα περιορίστηκε στο 8%.

Η παράταξη ΔΗΠΑΚ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έλαβε ποσοστό 8,28%. Το Κίνημα Νέων Γιατρών έλαβε ποσοστό 7,64%, ακολουθεί η παράταξη ΑΡΣΙ με 6,56%, στη συνέχεια η νεοσυσταθείσα παράταξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ιατρών-Κ.Ι.ΑΝ-ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ» που έλαβε ποσοστό 5,78%, και ακολουθεί με 5,10% η παράταξη Κίνημα Αλλαγής - Μαχόμενοι Γιατροί. Τέλος, ποσοστό 3,25% λαμβάνει η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσμα των εκλογών:

isa4

ΣΧΟΛΙΑ (22)

ΚΚ

ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΝΥΣΤΕΡΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

Πανωλεθρία παντού

Όπου γίνονται εκλογές οι τσιριζαίοι παθαίνουν πανωλεθρία. Πανεπιστήμια, τει, ιατρικό σύλλογο, αστυνομία, παντού πανωλεθρία. Άντε να γίνουν και οι ευρωεκλογές και οι βουλευτικές εκλογές για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς και να γυρίσουν στην αφάνεια του 3% που τους αξίζει!!

@@@

α ρε βοδια περιμενετε να σας σωσουνε οι πατουλεοι με τα ρολεξ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ιατρών-Κ.Ι.ΑΝ-ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Σας ευχαριστούμε πολύ για την διόρθωση του άρθρου σας της 23/10/2018, 06:31, όπου είχατε παραλείψει την νεοσυσταθείσα παράταξη "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ιατρών-Κ.Ι.ΑΝ-ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ".

Παλιά

στο σχολείο μας μάθαιναν πως ποσοστά σαν το 54,7% αποτελούν "ισχνή πλειοψηφία"... Τώρα φαίνεται πως το ίδια ποσοστά είναι "σαρωτικά"... Βέβαια πλειοψηφία με τους μισούς και βάλε να απέχουν.... Άρα, οι ούτε μισοί των μισών, σάρωσαν ... Τα σχόλια δικά σας.

Φανίτσα

Κύριε Πατούλη, με τη βοήθια της Αγίας Ζόνης στην οποία προσεφχήθηκα έγινες πρόεδρος των γιατρών Να σπέφσεις στη Θεσαλωνίκη στο Προσκύνημα και θα δεις ότι θα βγεις και περιφεριάρχης. Η Παναγία να σε έχει καλά.

Ερωτημα

Ειναι δυνατον το 8% των γιατρων μορφωμενοι ανθρωποι να υποστηριζουν το ΤΣΙΡΚΟ που ονομαζεται Συριζα; Καλο θα ηταν να πανε να κοιταχτουν σε κανα συναδελφο τους ψυχιατρο.

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Το καλό για τον Συριζα είναι οτι αυτά τα νούμερα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το κακό είναι οτι συνήθως είναι οι δεξιοί που δεν ψηφίζουν. Άρα αν η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη, ο Σύριζα θα έπαιρνε πολύ μικρότερο ποσοστό. Ετοιμαστείτε για τρελό γέλιο στις εκλογές

mitsos

Πατούλης ο γιατρός , Πατούλης ο δήμαρχος , Πατούλης ο περιφερειάρχης Πατούλης ο δασάρχης, Πατούλης ο πυροσβέστης , Πατούλης ο αστυνομικός, Πατούλης ο σεισμολόγος, Πατούλης ο …… ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Στατιστικός

Σε 30.000 γιατρούς στην Αθήνα, ήταν ταμειακά εντάξει 19.000, ψήφισαν 6200 και ο Πατούλης-ΝΔ πήρε 3500. Βγάλτε συμπερασμα και για τη ΝΔ και για τους άλλους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης