«Παρέλαση» υπόπτων για το Μάτι την ερχόμενη εβδομάδα στην Ευελπίδων - Πότε θα ασκηθούν διώξεις

mati0

Δούρου, Ψινάκης, Καπάκης, πρώην αρχηγοί ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το σύνολο των αδικημάτων που τους καταλογίζουν οι συγγενείς των θυμάτων - Ανάμεσά τους και κακουργήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο

Απαντήσεις σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων που αφορούν σε πράξεις ή παραλείψεις τους, κατά τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που κατέληξε σε εκατόμβη νεκρών, καλούνται πλέον να δώσουν στις εισαγγελικές αρχές, με ανωμοτί καταθέσεις τους, 20 πρόσωπα.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, όπως και ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, θα αρχίσουν να περνούν από την ερχόμενη εβδομάδα την πόρτα του εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς έλαβαν σχετικές κλήσεις από τις εισαγγελικές αρχές.

Με έγγραφα υπομνήματά που έχουν δικαίωμα να καταθέσουν στους εισαγγελείς, αφού πρώτα λάβουν γνώση της δικογραφίας, τα παραπάνω πρόσωπα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις όχι μόνο για τα αδικήματα που οι εισαγγελείς εντόπισαν αλλά και για το σύνολο των αδικημάτων που τους καταλογίζουν οι συγγενείς των θυμάτων με τις μηνύσεις τους. Στα αδικήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμα και κακουργήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο.

Οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και πολίτες που είτε κινδύνεψαν στις φλόγες είτε είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, στις μηνύσεις τους καταγγέλλουν πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα -που τώρα καλούνται από τους εισαγγελείς- ενώ ήταν επιφορτισμένα με το καθήκον να προλάβουν και να προφυλάξουν τους πολίτες από μια τέτοια καταστροφή, όπως αυτή που έπληξε την Ανατολική Αττική, δεν το έπραξαν.

Οι συγγενείς καταλόγιζαν στους μηνυόμενους, ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως τελούμενη από υπόχρεο κατά συρροή, έκθεση σε κίνδυνο, εμπρησμό, παράβαση καθήκοντος, παράβαση του νόμου περί αυθαιρέτων κ.ά ακόμη και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Εγκλήματα που, όπως σημείωναν, τελέστηκαν από πρόσωπα που, αν και κατείχαν καίριες θέσεις ευθύνης δεν είχαν φροντίσει εγκαίρως να πάρουν μια σειρά από μέτρα πρόληψης, τα οποία εντέλει την κρίσιμη στιγμή συντέλεσαν αιτιωδώς στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Η κλήτευση των συγκεκριμένων προσώπων ως υπόπτων για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν τον περασμένο Ιούλιο στην Ανατολική Αττική, έρχεται περίπου 2,5 μήνες μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, η οποία διεξάγονταν όλο το καλοκαίρι και στο πλαίσιο αυτής κλήθηκαν να καταθέσουν δεκάδες μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων.

Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, εκτός από μαρτυρικές καταθέσεις περιλαμβάνονται στοιχεία από την Πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες αλλά και πόρισμα ανεξάρτητου πραγματογνώμονα πυραγού για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πλέον, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της παροχής εξηγήσεων από τα πρόσωπα που κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου, οι εισαγγελείς θα σταθμίσουν όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει και θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων. Πάντως, οι «20», προτού καταθέσουν τα υπομνήματά τους στους εισαγγελείς, έχουν δικαίωμα να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να την αντικρούσουν.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

error 404

Ψήφιστε το σωστό κόμμα στις εκλογές και ολοι τους θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις εγκληματικες τους ευθύνες, ψήφιστε το λάθος κόμμα και δεν θα τιμωρηθεί κανεις τους,ολα θα συγκαλυφθουν με μαφιοζικη ομερτα και ολα θα ξεχαστούν

Χάρης

Έχω την άποψη ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες που τροφοδοτούν το λαϊκισμό, τη μπουρδολογία, τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα σε όλη την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης, είναι ότι το επάγγελμα του πολιτικού (και αναφέρομαι σ’ όλους), δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένο και δεν προϋποθέτει τα ελάχιστα προαπαιτούμενα άλλων επαγγελμάτων ευθύνης. Ένας δικηγόρος, ένας γιατρός, ένας πλοίαρχος, ένας στρατιωτικός, ένας πιλότος κλπ, χρειάζονται χρόνια επιτυχούς επιβεβαιωμένης εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης για να κριθούν ικανοί ν' αναλάβουν μία θέση. Αναρωτιέμαι, ένας υπουργός, ένας πρωθυπουργός, ένας διοικητής οργανισμού πχ νοσοκομείου, αστυνομίας, πυροσβεστικής, λιμεναρχείου, ένας δήμαρχος, οι οποίοι διαχειρίζονται εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια, χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, την ίδια μας τη ζωή στο φινάλε, θ' αφεθούν χωρίς κανένα προαπαιτούμενο ν' ασκήσουν τα καθήκοντα τους; Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι γι' αυτό είναι οι σύμβουλοι και οι τεχνοκράτες, για να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν τους πολιτικούς. Όμως όταν δεν ξέρεις τη στοιχειώδη ορολογία, βασικές αρχές της οικονομικής επιστήμης και της διοίκησης και είσαι ψηφιακά αναλφάβητος, πώς θα επιλέξεις συμβούλους και πως θα αξιολογήσεις τις αντικρουόμενες και αποκλίνουσες εισηγήσεις τους; Μπορεί μόνη της η ψήφος να θεραπεύσει αυτά τα κενά; Νομίζω πως όχι. Μέχρι να το καταλάβουμε αυτό άνθρωποι θα καίγονται, άνθρωποι θα πνίγονται κι εμείς θα σκιαμαχούμε επινοώντας εχθρούς ενώ ο εχθρός είναι ένας και μπροστά μας: η δομική ανικανότητα των προσώπων της Δημόσιας Διοίκησης να χειριστεί αποτελεσματικά οτιδήποτε.

Καναμε τους τραγους κηπουρους

Φιλε Χαρη,τα ειπες ολα με μια,φωτεινο παραδειγμα ο ελεγχος των τραπεζων στον Φλαμπουραρη....Οσον αφορα την ανακριση για το Ματι θα προχωρησει μετ"εμποδιων και μετα θα καταληξει στα συρταρια της κας Παπασπυρου με της ευλογιες της Κ@logri@s του Αρειου παγου. Πληθων

1912

Εύχομαι να τους χωσουν όλους μέσα !

Ως

Ψηφοφόροι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε την ψήφο μας σε ανθρωπους υπεύθυνους και όχι στο κατ'αλλα συμπαθεστατο κ Ψινάκη που φάνηκε ανάξιος στην διοίκηση του δήμου Μαραθώνα όμως δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι άνθρωποι που το ψήφισαν από την άλλη η κ Δούρου λόγω ότι κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ που τότε θεωρουνταν κάτι καινούργιο και μακριά από το παλαιό κατεστημένο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ψηφίστηκε από τους πολίτες για αυτό λόγω δεν είχε επιδείξει κάτι σημαντικό απλά δεν ήταν παλαιότερα στην πολιτική

Bobos

Ρε παιδιά τι αντιπαθητική φυσιογνωμία αυτή η Δούρου! Δε χρειάζεται να κάνει κάτι. Από τη μούρη του ανθρώπου, το χαμόγελο, τις γκριμάτσες που παίρνει μπορείς να σχηματίσεις άποψη για το χαρακτήρα του. Αυτή είναι κακιά. Μέγαιρα! Μου είχαν πει σκηνικά από την προεκλογική της εκστρατεία στη Νέα Μάκρη που είχε πάει για να προβληθεί στις καφετέριες & στους καταστηματάρχες. Γλειώδης & αντιπαθητική. Πώς την έβγαλε ο λαός ήθελα να ήξερα. Εγώ ψήφισα Τζήμερο & αισθάνομαι δικαιωμένος. Καλημέρα σας!

Ελαφρά τη καρδία !

Αλοίμονο αν δεν απαγγελθούν κατηγορίες στους αρμόδιους , που ελαφρά τη καρδία , άφησαν τον κόσμο να καεί ! Κι έτσι τουλάχιστον , όσοι καβαντζώνουν θέσεις ευθύνης , όπως οι δήμαρχοι κι οι περιφερειάρχες και οι αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας , να αντιληφθούν ότι τα αξιώματα δεν έχουν μόνο μίζες και μεγαλεία , αλλά και ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο ! Σε άλλες χώρες , πάνε φυλακή , η εξορίζονται πρόεδροι δημοκρατίας ! Στην Ελλάδα όλοι αυτοί , είναι ανευθυνουπεύθυνοι με αποκορύφωμα το ΣΥΡΙΖΑ , που το τερμάτισε !

Q

Κρίνοντας απο την ταχύτητα της δικαιοσύνης στην περίπτωση λαθροΜπουτάρη και την ταχύτητά της σε αυτή την περίπτωση, το πότε κάντε το καλύτερα ποτέ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

3
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2