Σπείρα αλλοδαπών άνοιγε σπίτια σε Ηγουμενίτσα και Αττική

Σπείρα αλλοδαπών άνοιγε σπίτια σε Ηγουμενίτσα και Αττική

Η συνολική λεία της σπείρας ξεπερνούσε τα 178.000 ευρώ

diarriksi-lostos
Τρεις από τους πέντε αλλοδαπούς κακοποιούς που ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα της Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ως δράστες οκτώ διαρρήξεων σε σπίτια σε χωριό του τοπικού Δήμου αλλά και σε περιοχές της Αττικής με λεία άνω των 178.000 ευρώ, ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καθώς έχουν κατηγορηθεί και για άλλες κλοπές, όπως και οι υπόλοιποι δυο!

Η σπείρα των διαρρηκτών έδρασε από τον Φεβρουάριο του 2016 ως τον Σεπτέμβριο του 2017 και στην περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας διέπραξε μόνο μια διάρρηξη σε μονοκατοικία ενός χωριού, από την οποία τα μέλη της ηλικίας 34, 42, 30, 33 και 42 χρόνων άρπαξαν μετρητά, χρυσές λίρες, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 93.500 ευρώ!

Στην Αττική, διέρρηξαν σπίτια στην Κηφισιά με λεία 700 ευρώ και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και υδραυλικά εξαρτήματα, στη Νέα Ερυθραία απ’ όπου άρπαξαν έγγραφα και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ και στη Βούλα απ’ όπου «σήκωσαν» μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα συνολικής αξίας 7.000 ευρώ. Ακόμη, διέρρηξαν δυο σπίτια στο Ψυχικό και πήραν από το ένα 2.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ και από το άλλο 10.000 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας. Τέλος, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο σπίτια στου Παπάγου, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Οι σεσημασμένοι αλλοδαποί δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, που υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας συνεχίζει την προανάκριση για να διαλευκάνει πλήρως την δράση τους, που ενδέχεται να είχε επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης