Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Καλογήρου: Συνομίλησε με γονείς κρατούμενους

kalo

Η επίσκεψη του κ. Καλογήρου στον Κορυδαλλό πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης «σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα»

Με γονείς - κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σήμερα ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, συνοδευόμενος τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτ. Φυτράκη.

Κατά την παραμονής τους στο χώρο των φυλακών, ο κ. Καλογήρου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους-γονείς και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων. «Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του Κορυδαλλού για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.

Η επίσκεψη του κ. Καλογήρου στον Κορυδαλλό πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης «σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η πρωτοβουλία για τη διοργάνωσης της γιορτής για τα παιδιά των κρατουμένων, ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς-κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η πέμπτη στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

de

με τα θύματα των εγκληματικών πράξεων των κρατουμένων θα συναντηθεί? εξυπακούεται με όσους δεν έχασαν και τη ζωή τους.

Ευσυνείδητος δικαστής, ελληνικής κοπής

Εξαιρετική πρωτοβουλία- η έκφραση ανθρωπιάς δεν κοστίζει σε χρήμα. Το γεγονός, πως αυτή η πρωτοβουλία είναι ΠΡΙΝ την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αρειού Πάγου, είναι ενδεικτική. Οι βαθιές μεταρρυθμίσεις του απαρχαιωμένο και χυδαίο δικαστικό σύστημα-κατεστημένο- είναι μονόδρομος.

μπραβο Σπύρο!

αμεση αποφυλάκιση σε όσους φυλακισμένους εχουν παιδιά ή γονείς ή ανήψια ή βαπτιστήρια!! το ποινικό σύστημα πρέπει να ειναι σοφρωνιστικό κι όχι τιμωρητικό!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mati_elies

Παιδιά, γονείς και φίλοι του εκπαιδευτικού ομίολου «Πόλκα – Φροέλεν» αγόρασαν και υιοθέτησαν ελιές – Θα τις προσφέρουν αύριο στους πληγέντες της τραγωδίας στο Μάτι 

petra_lesvos

Κινητοποιήσεις των μαθητών για έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής, ενώ το μάθημα είναι εξεταζόμενο πανελλαδικά – Ζητούν να ενταχθούν τα σχολεία τους στα δυσπρόσιτα, για να τα προτιμούν οι αναπληρωτές

1