Κινδυνεύουν με λουκέτο τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

abeteios_sxoli

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας την παράταση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών – Ελάχιστοι καθηγητές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να έρθουν από τη νέα σχολική χρονιά στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου 

Ιδιαίτερα ζωτικό θεωρείται για την ελληνική παροικία στην Αίγυπτο η παράταση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που υπηρεστούν στα ελληνικά σχολεία, καθώς ελάχιστοι καθηγητές εξέφρασαν φέτος το ενδιαφέρον τους για να υπηρετήσουν από τη νέα σχολική χρονιά σε αυτά.

Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, που με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ζήτησε παράταση των αποσπάσεων όσων εκπαιδευτικών υπηρετούν εκεί.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Σινά έρχεται μετά από σειρά προφορικών και γραπτών αιτημάτων των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξάνδρειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, που σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο είναι και ο επίσημος διευθυντής του αμιγώς Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, αναφέρθηκε στην επιστολή του στην ανάγκη λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής,


Ζητά απόφαση πριν τις 30 Αυγούστου

Στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός τονίζει τη σημασία της λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής, που καλύπτει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο. Σε αυτό το πλαίσιο, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να συναινέσουν στις προτάσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Μαριέττας Κουμαριανού, για άμεση αποστολή νέων εκπαιδευτικών που να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, παρακαλώντας επίσης όπως δοθεί η «έγκριση για παράταση των όσων εκπαιδευτικών τυγχάνουν αποσπασμένοι με οργανική θέση στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί τουλάχιστον να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου ενδεχομένως στο εγγύς, ελπίζουμε, μέλλον ευρεθούν και αποσταλούν επιπροσθέτως εκπαιδευτικοί».

Και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ως ο επικεφαλής της ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καΐρου, καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Γαβρόγλου, την οποία κοινοποιεί και στην υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη: «Σημειώνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη, η απόφασή σας αυτή περί συνέχισης της απόσπασης των ήδη απεσπασμένων εκπαιδευτικών να εκδοθεί, ει δυνατόν, άμεσα πριν την 30ή Αυγούστου, προκειμένου να γνωρίζουν αν πρέπει να παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στις οργανικές τους θέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Παρατηρητης1

Ποιος ο λογος να πανε οταν δεν μπορουν να κηρυξουν τα κομμουνιστικα ιδεωδη και μανιφεστα. Εκει δεν ειναι Ελλαδα.

ΑΛΕΞ

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ !!! ΑΒΕΡΩΦ , ΤΟΣΙΤΣΑ , ΣΑΛΒΑΓΟΥ , ΑΜΠΕΤΗ , ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ..., ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1843 ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ...!!!

Έχει πλεονάσματα η Κυβέρνηση

Εφ όσον η κυβέρνηση σε εφαρμογή του προγράμματος του Dr Σόιμπλε έχει ταμειακά πλεονάσματα , δεν μπορεί να στείλει εκπαιδευτικούς με λίγα ευρώ μισθό έναντι της Αιγυπτιακής νομισματικής μονάδος??? Σιγά σιγά οι νεότεροι και άλλοι θα ανακαλύπτουν τον εσκεμένο σκοταδισμό που επέβαλε ιδεολογικά η αριστερά ως κκε εσωτερικού υπό το πρίσμα του προοδευτισμού και της δημοκρατίας . Αυτά τα φρούτα που παρήχθησαν απ το 1974 και μετά ώς προοδευτική αριστερά έχουν τα ταμειακά πλεονάσματα σήμερα. !! Που να σας εξηγεί κάποιος.!!!

Γιάννης Γ

@ Έχει πλεονάσματα η Κυβέρνηση 18/08/2018, 16:46 ......... Εσυ μάλλον έχεις πλεόνασμα ανοησίας από ότι φαίνεται. ... Και ειδικά όταν ο κομματικός σανός είναι η κύρια και μοναδική τροφή σου, τότε ανοίγεις το "κουτάκι" και δεν ξέρεις τι λες. ..... Τα έξοδα και οι μισθοί των καθηγητών στο Αμπέτειο τα πληρώνει η εκει Ελληνική κοινότητα. .... Το θέμα δεν είναι το οικονομικό , αλλά η έλλειψη ενδιαφέροντος από εως ένα βαθμό έμπειρους εκπαιδευτικούς να πάνε να ζήσουν και να εργαστούν στην Αίγυπτο.. Λιγότερο σανό λοιπόν.

Γιάννης

Αιγυπτος. ..... Χασανάκια τύπου Salam Alekum, alekoumou salamm. .... Egypt country. = Μarlboro τσιγάρα να δίνεις εδω και εκει και μπαξίσι για το ότι δήποτε πας να κάνεις και να κινηθείς

ΑΛΕΞ

ελλαδίτη γιάννη, ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ !!! ΚΑΤΑΞΟΔΕΥΤΗΚΕΣ... !!!

Γιάννης

Αλεξ σου έθιξα τους Αιγύπτιους? Συγνώμη ...... Αλλά να μην ανοίξω το στόμα μου για τα Χασανάκια καλύτερα. .... Ακόμα και στο αεροδρόμιο όταν ταξιδεύεις μόνος σου στον έλεγχο διαβατηρίων εάν δεν βάλεις το 10ευρο χαρτονόμισμα μέσα στο διαβατήριο, δεν περνάς από τον έλεγχο διαβατηρίων . Σου λένε δεν εισαι εσυ στην φωτογραφία του διαβατηρίου.... Να μην σου πω για Πόρτ Σαϊδ και Σουέζ το τι γίνεται με την τράκα και την διαφθορά που υπάρχει απο τις αρχές και τους εμπλεκόμενους με την διώρυγα δεν λέγεται. καθώς και τι τράκα και ζητιανιά κάνουν στα εμπορικά πλοία . Που εάν δεν πέσει το μπαξίσι το πλοίο¨με διάφορες δικαιολογίες που εφευρίσκουν ή επικαλούνται χάνει το κομβόϊ διέλευσης. Και μια ακόμα ημέρα καθυστέρησης στην ναυτιλία είναι υπολογίσιμη από όλες τις πλευρές , πέρα και από την οικονομική ζημιά. ...... Αστα λοιπόν.

τα ίδια κάθε χρόνο ...

... και δεν είναι τα μόνα σχολεία του εξωτερικού που κινδυνεύουν να κλείσουν επειδή το υπουργείο παιδείας κωλυσιεργεί με ακατα- και αδιανόητες τακτικές κι ελιγμούς και ούτε δίνει παράταση στους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς αλλά και ούτε στέλνει νέους εκπαιδευτικούς ... είναι βαλτοί να τα κλείσουν ... και δεν πείθουν κανένα όταν διατυμπανίζουν πόσο σημαντική είναι η ελληνόφωνη παιδεία στο εξωτερικό ...στάχτη στα μάτια μας ρίχνουν ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kypros_aksiwmatikos_art

Τρία από τα επτά πτώματα των θυμάτων του Νίκου Μεταξά έχουν βρει οι αρχές, ακόμα και μετά την ομολογία του - Η Κόκκινη Λίμνη, το δυσπρόσιτο φρεάτιο στο Μιτσερό και το φράγμα Ξυλιάτου, όπου επί μία εβδομάδα αναζητούν την 6χρονη - Φταίνε οι νόμοι που δεν τις αναζητούσαμε λέει η κυπριακή αστυνομία για τις εξαφανισμένες γυναίκες

autokinita_main01

Δείτε πού έχει κίνηση αυτή την ώρα από την έξοδο για το Πάσχα - Χαμηλές ταχύτητες προς Ελευσίνα   - Τροχαίο ατύχημα νωρίτερα στην Αττική Οδό  προκάλεσε μποτιλιάρισμα στο ύψος της Πεντέλης